Author Topic: U-21 - Дискусии  (Read 3035 times)

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
U-21 - Дискусии
« on: September 13, 2014, 08:00:57 AM »
В тази тема може да дискутираме развитието на младежкия отбор, тъй като в чата ще се загубят мненията.

Направих първоначална селекция. На този етап сигурни са ЛА9 и ще се постарая те да получават максимална тренировка. Допълних състава с 8-ци, които са подбрани според PR, по-високото им място в списъка и позицията. При тях могат да настъпят промени, а и се надявам да изникнат от школите още LA9+

Тези осмици, за които няма алтернатива, ще получават максимална тренировка, а другите ще влизат в ротациите на състава. Най-голям проблем е вратарският пост, където най-перспективният играч до 18 е с ЛА7. Няма и такъв с естествена позиция AMR.

Моля мениджърите с играчи в младежкия да ми изпратят на лично уменията им. За останалите, които ще попаднат в базата данни, но на този етап не са извикани, ще се свържа аз.

vasnov

 • National Team
 • ***
 • Posts: 141
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #1 on: September 15, 2014, 07:15:32 PM »
                     Да питам защо лишаваш мъжкият отбор от възможността да имаме втори играч на стойност над 2 000 000 ? Имаме само две 11-ки ! Първата - Hristo Valeriev -, не можа да максне, и въпреки че имаше възможност да играе като трета смяна, не беше пускан при мъжете, а се правеха само две смени в мачовете. Втората - M L Gabriel Mihov 19 г. LA 11/ PR 3-, сега ти отказваш да я пускаш да тренира и да вдига опит. Не е ли националният мястото където се викат да играят и тренират най-добрите !?
                     Вторият ми въпрос е, защо при доста сбъркано тренираните играчи при мъжете, (виждал съм ги с очите си), отказваш да тренираш :  D C  Momchil Yakimov 19 г. LA 10/ PR 3,  D CL Mariyan Stoykov 19 г. LA 9/ PR 5,  DM C  Stoyko Svinarov 19 г. LA 9/ PR 4(нямаме друг на този пост),  F C  Borislav Hadziivanov 19 г. LA 9/ PR 3 ? Ще пропусна останалите играчи да ги спомена. При мъжете ще пратиш играчи на стойност 700 - 800 000 по твоята схема вместо 900 - 1 000 000.
                     Третият ми въпрос е, ако сезон 13 изтеглим нови играчи + LA 9, твоите "перспективни" играчи какво ще ги правим, а вече сме прецакали тези споменати във вторият ми въпрос !? Кои играчи ще тренираме тогава !?
                     

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #2 on: September 18, 2014, 07:45:06 PM »
Благодаря за въпросите!
На първите два отговаря подробно програмата, която обявих по време на изборите. Според мен, ако не се готви целенасочено и от по-рано отбор за следващото първенство, то резултатите винаги ще са си посредствени. Не смятам, че един играч се развива само благодарение на това, че играе в националния отбор и обратното - че няма да се развие, ако не играе. Можеш да пресметнеш колко умения ще вдигне един играч от мачовете - за един сезон нивата няма да са чак толкова много, за да се твърди, че развитието му би се провалило от това.
Нека да погледнем водещите нации и техните младежки отбори в момента: огромното мнозинство от играчите им са със стойност над 800к. Нека погледнем нашите: има един (1) играч до 20 г. над 800к. и той е вратар. Вторият по стойност е, забележете с LA7. Тук не коментирам как са тренирани играчите, защото там е тотално мазало и за тези няколко дни видях не малко похабени таланти. Играчите, които в момента са на 19+ г. няма никакъв шанс да станат конкурентни (като отбор) на другите силни отбори, дори да играят във всеки един от мачовете на националите през този сезон. Ако пък това се случи, то общо взето на същата съдба се обрича и следващото поколение. Целта ми е на четвъртия сезон да имаме, ако не равностоен на топ нациите отбор, то разликата да е максимално съкратена. Пак казвам, ако със следващия треньор на големите се разберем някои ключови играчи да играят там по време на приятелските, то играчите, които сега са над 18 г. и са с висок потенциал ще играят в официалните мачове.
И тук ще напиша, че напълно разбирам недоволството на някои мениджъри, които са ощетени от моето решение. За мен няма проблем да си навлека лични негативи... Опитвам се да следвам принципа на стратегията и ще бъдат викани и обигравани всички играчи, които се вписват по най-добрия начин в нея, без значение чия собственост са.
На третия въпрос... ще бъдат обигравани всички, които имат шанс да се развият максимално за официалните мачове в четвъртия сезон (настоящият е първи). Ако има перспективни играчи, които са изтеглени по-късно, но могат да изпреварят настоящи, то те ще бъдат извикани. Ако има играчи, които не се развиват добре - не играят редовно, не се тренират удачни умения, нямат качествени треньори и сгради, но въпреки това са с високо LA, то те също ще бъдат извадени. За тази цел ще се опитам и се опитвам да правя максимален мониторинг на ограничения ресурс, с който разполагаме.

vasnov

 • National Team
 • ***
 • Posts: 141
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #3 on: September 19, 2014, 06:50:31 AM »
Quote
На първите два отговаря подробно програмата, която обявих по време на изборите. Според мен, ако не се готви целенасочено и от по-рано отбор за следващото първенство, то резултатите винаги ще са си посредствени. Не смятам, че един играч се развива само благодарение на това, че играе в националния отбор и обратното - че няма да се развие, ако не играе.
          Сам се опровергаваш, ако прочетеш какво си отговорил. Тогава нищо не ти пречеше да викнеш поне M L Gabriel Mihov 19 г. LA 11/ PR 3! Като не можеш да помогнеш поне не пречи!
Quote
Можеш да пресметнеш колко умения ще вдигне един играч от мачовете - за един сезон нивата няма да са чак толкова много, за да се твърди, че развитието му би се провалило от това.
          Пресмятал съм и зная! Именно - не разбрах защо не извика в отбора най-доброто, а половината от тия, които си викнал можеше да се тренират в клубовете си. Особено играчите с прогрес 2! За тях няма шанс.
Quote
Играчите, които в момента са на 19+ г. няма никакъв шанс да станат конкурентни (като отбор) на другите силни отбори, дори да играят във всеки един от мачовете на националите през този сезон. Ако пък това се случи, то общо взето на същата съдба се обрича и следващото поколение. Целта ми е на четвъртия сезон да имаме, ако не равностоен на топ нациите отбор, то разликата да е максимално съкратена.
          Няма как 8-ци и 9-ки да бъдат конкурентни на 10-ки и 11-ки, както се опитваш да ни убедиш!
Quote
Пак казвам, ако със следващия треньор на големите се разберем някои ключови играчи да играят там по време на приятелските, то играчите, които сега са над 18 г. и са с висок потенциал ще играят в официалните мачове.
          Бъди сигурен, че ще иска най-добрите играчи, а 10 е повече от 8!
Quote
За мен няма проблем да си навлека лични негативи...
          Но за националният ни отбор ще има проблем от тези негативи!
Quote
Ако има перспективни играчи, които са изтеглени по-късно, но могат да изпреварят настоящи, то те ще бъдат извикани. Ако има играчи, които не се развиват добре - не играят редовно, не се тренират удачни умения, нямат качествени треньори и сгради, но въпреки това са с високо LA, то те също ще бъдат извадени. За тази цел ще се опитам и се опитвам да правя максимален мониторинг на ограничения ресурс, с който разполагаме.
          Нещо ти куца в цялата стратегия и целият ти мониторинг! Викнал си играчи от отбори, които имат Training Facilities Good и Okay даже! С треньори със заплати до 5 000G! С LA 8! Имаш и с прогрес 2! Няма как да подкрепям всичко това дори и да беше взел най-добрите ми играчи в националният!                         

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #4 on: September 19, 2014, 10:04:25 AM »
Напротив, има как LA8 да е конкурентен на LA10, че и дори по-добър. Всичко зависи от това как се тренира даден играч. Предпочитам да има едно максимално подготвено поколение, отколкото две посредствени - обяснил съм защо това е така! За целия сезон това са две, максимум близо три цели нива. Мен не можеш да ме убедиш, че с тези, хайде да речем три нива, съответният играч ще стане толкова по-мощен и конкурентен на топ отборите. Пак ще кажа, направя ли това, което искаш, то на третия сезон отново се връщаме на изходна позиция и отново с посредствен отбор. След като го правя, вярвам, че ще има позитиви за националния отбор.
Колкото до избора на играчи, то ще се повторя, че той не е приключил процес и каквото по-перспективно се появи, ще бъде викнато, а които не се развиват добре ще бъдат махнати. Има двама извикани с PR2 и те са с най-висок LA за възрастта и позицията си. Само единият ще играе днес, а за другия се колебая дали да остава в отбора, именно по причините, изброени от теб.

vasnov

 • National Team
 • ***
 • Posts: 141
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #5 on: September 19, 2014, 12:33:53 PM »
         Нищо не те карам да правиш, а те питам и ти показвам факти, защото не си убедителен, поне за мен! Ако беше прав, то тогава тези отбори, от които викаш играчи, щяха да са се задържали отдавна в Топ левъл! Training Facilities Good и Okay няма как да са по-добри от Training Facilities Very Good! Няма как треньор със заплата 5 000G да е по-добър от такъв с 15 000G заплата! И ти ми говориш, че ще направят играчи за националния, че ще направят 8-цата по-добра от 10-ка. Направо ме убеди и не остави сянка на съмнение в мен.
          И нещо много важно : Тези, които тренираш, ще отидат при мъжете според теб??? Ако не можеш да ми отговориш с твърдо "ДА" без да увърташ, то тогава това, което правиш, си е чиста загуба на време и на ресурси! Дерзай и да му мислят следващите треньори!

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #6 on: December 27, 2014, 12:52:01 PM »
В края на сезона е време за равносметка. За мен първият сезон от мандата е не по-малко важен от втория, дори в много отношения значението му е по-голямо. За това време приключих една доста по обем работа - подбор на ядро от играчи, подготовка на широка база данни с умения, редовен контакт с мениджърите, следене на развитието на играчите и даване на указания за тяхното трениране.

Изходна позиция:

В началото на сезона разполагахме само с един играч до 20г. със стойност над 800 к и той беше вратарят Бориславов. В допълнение още само четирима играчи до 20г. бяха надхвърлили 700 к стойност, от които един беше максната 7-ца. Това ни поставяше като шансове на опашката сред страните активните страни. Голяма част от играчите с най-висок потенциал са на възраст 19-20 г. За съжаление, повечето от тях нямаха реален шанс да се развият и да оформят конкурентен отбор,основно поради две причини: 1. Изтеглени са от академиите на по-голяма възраст и 2. Не са налагани редовно или не са развивани оптимално.

Както вече обясних и в предизборната си програма, това положение ме провокира да се концентрирам върху следващото поколение с амбицията да имаме поне едно конкурентоспособно, отколкото две посредствени.

Работа:

Както поех ангажимент, по време на приятелските мачове играха единствено играчи до 18 г., които по моя преценка ще бъдат максимално полезни за световната купа в сезон 15. Изборът бе правен единствено на база обективни фактори - LA, PR, развитие досега, и без никакво значение кой е собственикът на даден играч и в какви отношения съм с него.

Към момента разполагаме с 10 играчи до 18 г., които са с LA 9+: 6 защитника, 3 крила и 1 вътрешен полузащитник. Всички те, без един защитник, играха във всички възможни мачове. Изключих от състава десния защитник Дечев (9/2), който беше изостанал с развитието си и няма шанс да навакса. Останалите 8-ци се стремях да им дам равномерен шанс, според възможността която имах. Вратарят е 7-ца, но по-перспективен така и не беше изтеглен, надявам се този да се развие.

От горното е видно, че най-проблематични за нападателите, където няма нито една 9-ка. В допълнение, тези, които са с най-висока стойност, не са тренирани балансирано, този, който се тренира най-добре - не играе редовно, а има двама, които се тренират добре на този етап, но са късно изтеглени и изостават значително. Притеснения имам и за десния защитник, където 9-ката е с PR2, но се налага редовно и се надявам да компенсира. Дясното крило също крие рискове, защото не играе редовно, а дясно AMR въобще нямаме.

Доволен съм от добрата комуникация, която имам с почти всички мениджъри. Изключително радващо е, че такава е тя и с чуждестранните мениджъри, които имат немалко играчи сред влизащите в плановете ми. Тези играчи се тренират и налагат много съвестно, без значение на какво ниво е клуба и за какво се бори.

Това, което не успях да постигна като ангажимент беше обмяната на младежки лагери с големи инвестиции. Не успях да намеря мениджъри склонни на това, но и не ми остана време за по-мащабна кампания. Ще се опитам да работя малко повече в тази насока, защото тя е с дългосрочен характер.

Резултати:

Както написах по-горе, най-важни са резултатите, свързани със следенето и развитието на играчите.
На този етап вече имаме 7 играчи до 20 г. със стойност над 800к, от които двама до 18г. и 9 със стойност 700-800 к, от които четирима до 18 г. От развитието на играчите до 18г. и комуникацията с мениджърите съм оптимист за бъдещето на това поколение и считам, че планът ми има реален шанс за успех, а някои от тези играчи ще бъдат и в основата на мъжкия отбор, особено след смяната на поколенията.

Не че резултатите в приятелските са от особено значение, но все пак под мое ръководство младежите изиграха 11 мача, в които спечелиха 3, загубиха 5, а равенствата бяха 3. Голова разлика  - 6:9. В тези мачове бяха извършени всички 33 възможни смени. Ето и пълен списък на всички използвани играчи и изиграните от тях мачове:

Вратари
Vodenicharov - 11
Защитници
Mihov - 11
Urzichelski - 11
Ognyanov - 10
Pirgov - 7
Borisov - 6
Oprikov - 5
Govedarov - 4
Simeonov - 4
Peychev - 3
Trayanov - 1
Dechev - 1

Полузащитници
Bozhilov - 11
Kabadelov - 10
Kotsev - 9
Kaloyanov - 9
Furnadzhiev - 8
Gadzhev - 6
Filipov - 3
Evgeniev - 2
Mladenov - 1

Нападатели
Palankov - 6
Tsonkov - 5
Yavorov - 4
Apostolov - 3
Denchev - 2
Peev - 1

Следващ сезон:

Както написах и преди, за официалните мачове през следващия сезон ще използвам най-доброто, с което разполагаме, без оглед на възрастта. Въпреки че приоритет пред мен е купата в сезон 15, ще направя всичко възможно да се представим достойно на следващата, дори да смята, че възможностите ни са силно ограничени. За тази цел ще разчитам и на съдействието на треньора на мъжете, за да могат най-перспективните играчи до 18 г. (до 19 през следващия сезон), които няма да използвам аз, да играят в приятелските на големите.

Благодарности:

Накрая на отчета искам да благодаря на всички мениджъри, с които комуникацията беше добра и които налагаха редовно набелязаните от мен играчи. Надявам се всички, които влизат в полезрението ми да се пускат в максимално много мачове! Искам да благодаря и на тези, които бяха откровени и не спестиха критиките си за стратегията, която реших да приложа! Зная, че тя ощетява някои играчи, но вярвам в смисъла ѝ и я следвам без значение, че си навлякох гнева на някои мениджъри. Поставям успеха над личното благоразположение на който и да било! 

Специални благодарности на ONDI и Naviit за справките, които ми позволиха „да хвана“ всеки талант излязъл от академиите и за Фикоса, който изпълни молбата ми да включи играчите с LA9+ до 18г. за последните три мача на мъжете, които бяха без значение!

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #7 on: January 30, 2015, 04:41:13 PM »
Квалификациите започнаха. Програмата е много добра и в първите мачове е важно да не допускаме грешка и да се обиграват повече играчи. Швеция и Перу също направиха на този етап благоприятен за нас резултат. Призовавам мениджърите да поддържат в добра кондиция и морал играчите в отбора!

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #8 on: June 02, 2015, 05:29:20 AM »
Изминалият сезон не бе приоритетен за мен от гледна точка на резултати и ако може да се говори за цел, то тя беше достойно представяне и евентуално класиране за световното. Получи се доста по-добре отколкото очаквах и съм доволен.
 
Въпреки това, основна задача си остана наблюдението в развитието на играчите. Макар да има проблеми на някои позиции, почти всички се тренират и развиват добре. Това ме прави сигурен, че отборът за следващото световно ще е по-силен от този за изминалото. Показателно е, че преди два сезона имахме само един играч до 20 г. със стойност над 800к и само няколко между 700 и 800к. Днес имаме един играч до 20 г. със стойност над 900к., петима между 800 и 900к и много между 700 и 800к. За това голяма заслуга има и треньорът на мъжете, който наложи в приятелските общо взето ядрото на това поколение, без тези, използвани при младежите.

В 19 мача бяха използвани общо 28 играчи. Извършени бяха 37 смени от възможни 57. Ето и пълен списък на използваните играчи и мачовете, които са изиграли:« Last Edit: June 02, 2015, 05:33:22 AM by Rincewind »


GregoryUnubs

 • Legendary Team
 • *****
 • Posts: 59729
  • View Profile
Re: U-21 - Дискусии
« Reply #10 on: July 03, 2023, 06:17:42 PM »
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting