Author Topic: U-21 кандидатура - Rincewind  (Read 1804 times)

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
U-21 кандидатура - Rincewind
« on: September 09, 2014, 03:15:56 PM »
След вече доста сезони в играта, реших, че е дошло времето и аз да се впусна в битката за национален треньор. Тук ще опиша концепцията, с която искам да спечеля доверието ви.

1. Защо се кандидатирам:
- считам, че съм натрупал достатъчно опит и познания за играта, които да бъдат от полза в развитието на скромното, но активно българско общество в нея;
- преценил съм, че мога да отделя достатъчно време на ангажиментите, които ще поема, а те не са никак малко
- мисля, че с по-добра организация и последователност, младежкият отбор може да постигне много по-добри резултати, с което удовлетвореността и съпричастността на всички да се повишат

2. Генерална концепция:
Най-същественият момент в кандидатурата ми е, че тя е с хоризонт 2 мандата. Какво означава това? Първият цикъл (два сезона) планирам да започна с играчи на максимална възраст 18 г. През първия сезон с официални мачове те ще бъдат максимум 19-годишни. Според тази стратегия, по време на официалните мачове от втория мандат съставът ще е максимално обигран, натрениран и с опит.
Защо предлагам този вариант? Промените в играта през последните сезони поставят в неравностойно положение т.н. малки и средни нации, каквaто сме и ние. Забелязва се тенденция все по-рядко да се теглят от академията наистина качествени таланти, а ние на този етап не разчитаме на силни младежки лагери. За да сме конкурентоспособни са необходими много солидна организация и последователна работа. Трябва да се опитаме да вземем максималното от ограничените ресурси, които имаме.

Цели:
- Концепцията предполага една ясна цел - много силно представяне на световното през втория мандат. За да няма спекулации какво означава това „много силно“, то имам предвид попадане сред първите 4 отбора. Съответно за първите квалификации и евентуално световно целта е единствено обиграване и трениране на играчите. За мен всяка една допълнителна тренировка, всяка една десета умение повече ще е от голямо значение. Разбира се, ще направя всичко възможно да се класираме и да се представим достойно.
- Освен световната купа през четвъртия сезон, подобна стратегия ще предостави едно завършено и максимално подготвено поколение за мъжкия национален след това.

3. Подбор на играчи:
Не мисля, че е толкова нужно да го напиша, но все пак ще го направя. Играчи ще бъдат подбирани единствено на база техните качества, без абсолютно никакво значение чия собственост са. Ключовите критерии ще са: възраст (виж по-горе) и потенциал. Разбира се, ако някой мениджър не развива добре даден играч и той започне системно да изостава в развитието си, то неговото място ще бъде заемано от друг. Най-перспективните младежи ще продължат да се обиграват в мъжкия национален по време приятелските или официалните, ако се използват редовно, за което ще разчитам на сътрудничество от съответния селекционер.
Условията в играта на този етап са силно ограничаващи по отношение на основните тактики. Ако има възможност ще работя за развитие на отбора и в двата типа, но е абсурдно да се постигне баланс.

4. Създаване на база данни за играчите:
Имам намерението да се заема със създаването на база данни с потенциални национали, тяхното развитие и качества. Тук ще заложа много на интензивната комуникация с мениджърите – българи и чужденци. Нямам претенция да направлявам кой как да си развива играчите, но ще се старая да изпращам напътствия и да актуализирам развитието им.
Цели: Тук целите са дългосрочни. Надявам се всички национални треньори да се възползват от базата данни в дълъг период от време. Това ще позволи максимално прецизен избор на играчи според случая и максимално реализиране на техния потенциал.

5. Обмен на младежки лагери:
Преди време се опитах да направя една инициатива с Естония, от която се надявах полза да имат и двете общества. За съжаление, не срещнах необходимата отговорност от тяхна страна. Междувременно настъпиха някои промени в устройството на лагерите. Ще се опитам да намеря желаещи заможни мениджъри, които да направят кампове в България, срещу реципрочни инвестиции на български мениджъри. За това начинание ще се нуждая и от желаещи колеги. Аз лично съм готов да събера възможно най-висок ресурс, въпреки че никога не съм инвестирал сериозно в лагерите и ги намирам за не особено перспективна инвестиция.

6. Екип:
Екип нямам, но всяка сериозна и отговорна помощ е добре дошла, особено що се отнася до формирането на базата данни и следенето на играчи.

Rincewind

 • Professional team
 • **
 • Posts: 92
  • View Profile
Re: U-21 кандидатура - Rincewind
« Reply #1 on: June 01, 2015, 04:42:35 PM »
Както написах и преди два сезона, планът ми обхваща четири сезона, като основната цел е формиране на конкурентоспособен отбор за световната купа през втория мандат. Затова и се кандидатирам отново. Целите, за разлика от миналата кампания, както написах и преди, са високи!

Силно съм обнадежден за развитието на поколението, за което говоря, а показателно за това е и стойността на играчите на една и съща възраст сега и преди два сезона. Почти всички играчи се развиват много добре и с добри тренировъчни схеми. Комуникацията с мениджърите е добра, включително с чуждите собственици. Ако това продължи, поколението ще е значително по-добре подготвено като цяло от предишното. С изключение на последните изтеглени играчи (планирам скоро да добавя и тях), базата от данни с уменията е почти пълна и актуална.

Ако спечеля доверието ви отново ще използвам тези играчи, които се тренират най-оптимално, имат най-високи шансове да са най-добри на позициите си за световната купа през следващия сезон и не са макснали още. В допълнение на това мачове възнамерявам да получат и няколко от най-перспективните от по-малките. Колко точно ще преценя, когато видя с какво разполагаме след новите партиди младежи.

Както и през предходния мандат, изборът на играчите ще е изцяло продиктуван от разбиранията ми за играта, концепцията ми, техният потенциал и качество на развитие. От моя страна мога да гарантирам, че не съм влагал и няма да влагал каквито и да било субективни фактори при избора си.

По-късно ще пусна и отчет за втория сезон от мандата си, по подобие на първия.

Ще се радвам да ми гласувате доверие, за да довърша работата, която започнах!

Както написах и при предишната ми кандидатура, с евентуалния втори мандат ще приключа с ангажиментите си към националните отбори и ще помагам с каквото мога, както и преди да стана треньор. Сигурен съм, че има някои много добри мениджъри, които да поемат щафетата след това.   

Courtedris

 • Youth team
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
  • สูตรบาคาร่า
Re: U-21 кандидатура - Rincewind
« Reply #2 on: June 24, 2015, 09:12:18 AM »
I've enjoyed it so much.