Author Topic: Џентлменски договор за немотсување :S  (Read 9071 times)

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
ВНИМАНИЕ: Договорите се одложени (до сезона осум) ::)
Џентлменски договор за немотсување означува 'примирје' со кој две страни се согласуваат дека нема да користат 'mots' во меѓусебните пресметки:)СКЛУЧЕНИ ДОГОВОРИ:


Tommy - Astonmk стапува во сила од сезона 7 до сезона 8      
Invest - Tommy стапува во сила од сезона 7 до сезона 8      
Astonmk - Invest стапува во сила од сезона 7 до сезона 8
Tommy - Blue стапува во сила од сезона 7 до сезона 8
Invest - Blue стапува во сила од сезона 7 до сезона 8
Blue - Astonmk стапува во сила од сезона 7 до сезона 8

   
invest - igec se ceka potvrda   
igec - Blue se ceka potvrda   
Igec - Astonmk se ceka potvrda   
Tommy - Igec se ceka potvrda         
Davitkov - Tommy se ceka potvrda                        
Vena - Igec se ceka potvrda               
Davitkov - Vena se ceka potvrda               
Perce - Davitkov se ceka potvrda            
Igec - Perce se ceka potvrda
Vena - Tommy se ceka potvrda
perce - invest se ceka potvrda
Vena - Astonmk se ceka potvrda
Invest - Vena se ceka potvrda
Reksis - Vena se ceka potvrda
Igec - Reksis se ceka potvrda
Perce - Astonmk se ceka potvrda
Astonmk - Davitkov se ceka potvrda
Reksis - Astonmk se ceka potvrda
Tommy - reksis se ceka potvrda
vena - blue se ceka potvrda
Blue - Davitkov se ceka potvrda
Blue - Perce se ceka potvrda
davitkov - Igec se ceka potvrda
reksis - davitkov se ceka potvrda
davitkov - invest se ceka potvrda
Perce - Tommy se ceka potvrda
Perce - Vena se ceka potvrda
Perce - Reksis se ceka potvrda
reksis - invest se ceka potvrda
blue - reksis se ceka potvrda


Најрасположени за договор:
Vena ( нема да користи мотс во лигата)
DJ NRx ( нема да користи мотс против тимови од ц и б дивизиите)
igec ( нема да користи мотс во лигата)
Blue
Invest
TommyJ
Astonmk


Заинтересираните можат да се пријават на форумов или на македонскиот 'chatbox'.
« Last Edit: November 30, 2012, 10:41:51 PM by Astonmk »

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #1 on: August 23, 2012, 03:48:54 PM »
Јас можам со сигурност да потврдам дека нема да играм со МотС против било кој во лигашки натпревари!!!!  :)
My Team : Coffe Shop      

emiliano

 • Youth team
 • *
 • Posts: 26
 • Emiliano#Mar???
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #2 on: August 23, 2012, 03:55:36 PM »
I ova ke go postiram do GM, bas da vidam stoke odgovorat tie.
EmilianoMar7487

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #3 on: August 23, 2012, 04:00:57 PM »
Ај да се кладиме дека не си маж сите да не пријавиш и сите да не банираш ?
My Team : Coffe Shop      

emiliano

 • Youth team
 • *
 • Posts: 26
 • Emiliano#Mar???
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #4 on: August 23, 2012, 05:05:52 PM »
Nemam nadleznost jas da baniram, za toake odlucat tie sto ja imaat taa funkcija.
EmilianoMar7487

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #5 on: August 23, 2012, 08:01:40 PM »
znaci vaka jas kako sto rekov na chat , podrzuvam da ne igrame vo liga so mots , ama motsots da moze da go koristime za liga kupot i liga na shampioni    8)   

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #6 on: August 24, 2012, 07:03:22 AM »
Џентлменски договор за немотсување означува 'примирје' со кој две страни се согласуваат дека нема да користат 'mots' во меѓусебните пресметки:) (translation) Playing a gentleman's agreement without mots means simply 'truce' with which two parties agree not to use 'mots' matches between themselves.

СКЛУЧЕНИ ДОГОВОРИ: (translation) Matches that have been agreed to play without MotS:
                                         team   -   team
Tommy - Astonmk стапува во сила од сезона 7 до сезона 8   (translation)
takes effect from season 7 and season 8   
team   -   team
Invest - Tommy стапува во сила од сезона 7 до сезона 8    (translation)
takes effect from season 7 and season 8      
team   -   team
Astonmk - Invest стапува во сила од сезона 7 до сезона 8
   (translation)
takes effect from season 7 and season 8   
                    team   -   team
Tommy - Igec se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches            
 team   -   team
Davitkov - Tommy se ceka potvrda   (translation) awaiting confirmation of the agreed matches         
team   -   team
Igec - Astonmk se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches               
team   -   team
Vena - Igec se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches               
team   -   team
Davitkov - Vena se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches         
team   -   team
Perce - Davitkov se ceka potvrda  (translation) awaiting confirmation of the agreed matches         
team   -   team
Igec - Perce se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Vena - Tommy se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Invest - Vena se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
perce - invest se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Vena - Astonmk se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Reksis - Vena se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Igec - Reksis se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Perce - Astonmk se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Astonmk - Davitkov se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Reksis - Astonmk se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Blue - Astonmk se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Tommy - reksis se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
vena - blue se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Tommy - Blue se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Blue - Davitkov se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Invest - Blue se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Blue - Perce se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
igec - Blue se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
davitkov - Igec se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
reksis - davitkov se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
davitkov - invest se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Perce - Tommy se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
invest - igec se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Perce - Vena se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
Perce - Reksis se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
reksis - invest se ceka potvrda (translation) awaiting confirmation of the agreed matches
team   -   team
blue - reksis se ceka potvrda
(translation) awaiting confirmation of the agreed matches

Најрасположени за договор: (translation) These teams are most keen negotiating matches:
team   -   team
Invest
team   -   team
TommyJ
team   -   team
Astonmk

Заинтересираните можат да се пријават на форумов или на македонскиот 'chatbox'.
(translation) Interested can apply forums or Macedonian 'chatbox'.

прави што сакаш не ми ги чепкај 'postovite'
« Last Edit: August 24, 2012, 07:29:37 AM by Astonmk »

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #7 on: August 24, 2012, 07:07:48 AM »
Јас можам со сигурност да потврдам дека нема да играм со МотС против било кој во лигашки натпревари!!!!  :)

znaci vaka jas kako sto rekov na chat , podrzuvam da ne igrame vo liga so mots , ama motsots da moze da go koristime za liga kupot i liga na shampioni    8)   
нема проблем,би можело да се вметнат клаузули,сакате само лига,куп или било што

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #8 on: August 24, 2012, 07:26:50 AM »
I ova ke go postiram do GM, bas da vidam stoke odgovorat tie.
баххххх што убав превод хахаха, после ова упати ги и на овој 'пост' http://forum.gokickoff.com/index.php?topic=6961.msg73538;topicseen#new и преведи им го :P
« Last Edit: August 24, 2012, 07:29:59 AM by Astonmk »

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #9 on: August 24, 2012, 07:53:10 AM »
Астон јас само ти кажувам дека нема да играм со МотС до крај на оваа сезона и наредна против било кој во лига!!!
My Team : Coffe Shop      

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #10 on: August 24, 2012, 09:25:19 PM »
dodaj se i ti igec tamu za najraspolozeni za ovoj dogovor

Daniel Blue

 • Youth team
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #11 on: August 26, 2012, 01:11:49 PM »
Како повеќето ќе се договорат така нека биде  ;D

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #12 on: October 27, 2012, 04:27:28 PM »
 8)  :)  ;)  :D  ;D  >:(  :(  :o  8)  ???  ::)  :P  :-[  :-X  :-\  :-*  :'(

Vozdovac

 • Professional team
 • **
 • Posts: 68
  • View Profile
  • http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=35503
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #13 on: October 27, 2012, 05:54:11 PM »
Vo 7 Sezona Mots Nema Da Koristam Protiv Nikogo Vo Ligata ... Ke Gi Koristam Vo Kupot :)))

Daniel Blue

 • Youth team
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #14 on: October 28, 2012, 03:16:03 PM »
Додека не напише јавно TommyJ, јас мојот став ќе нема да го произнесам  ;)

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #15 on: October 28, 2012, 04:07:16 PM »
Еве вака пошто многу напнавте со ова....

Би играл со МотС против Blaupunkt,NacionalMK и против било кого ако стварно ми треба ама во последни 2 кола!! - ова за во Топ Левел !

А за во купот зависи каде ќе стигнам, ама не би играл со МотС против W11, Vozdovac, Dutlok Gostivar, Davitkov !!!
My Team : Coffe Shop      

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #16 on: October 28, 2012, 07:22:30 PM »
Еве вака пошто многу напнавте со ова....

Би играл со МотС против Blaupunkt,NacionalMK и против било кого ако стварно ми треба ама во последни 2 кола!! - ова за во Топ Левел !

А за во купот зависи каде ќе стигнам, ама не би играл со МотС против W11, Vozdovac, Dutlok Gostivar, Davitkov !!!
ahahah zZ

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #17 on: October 28, 2012, 07:39:23 PM »
Епа да си кажам.......
My Team : Coffe Shop      

Daniel Blue

 • Youth team
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #18 on: October 28, 2012, 08:43:40 PM »
Што значи веќе не важи џентлменскиот договор

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #19 on: October 28, 2012, 10:21:23 PM »
Што значи веќе не важи џентлменскиот договор

Кај најде такво значење?    :D
My Team : Coffe Shop      

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #20 on: October 29, 2012, 08:34:27 AM »
Golemo izvinuvanje do Blue Club okolu igranjeto so mots, megjutoa morav da go napavam toa pred se poradi vtoroto mesto vo ligata, koe mozebi po nekoja logika ke me odnese vo kval za WCC, a istovremeno toa mi bese poslednata slamka za eventualna odbrana na trofejot. Vo bilo koja druga situacija ne bi iskoristil mots.
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #21 on: October 29, 2012, 08:47:30 AM »
Golemo izvinuvanje do Blue Club okolu igranjeto so mots, megjutoa morav da go napavam toa pred se poradi vtoroto mesto vo ligata, koe mozebi po nekoja logika ke me odnese vo kval za WCC, a istovremeno toa mi bese poslednata slamka za eventualna odbrana na trofejot. Vo bilo koja druga situacija ne bi iskoristil mots.

Јас таков пример кажав: Секој нормален би изиграл МотС во ваква ситуација(или за титула, или за опстанок) !!!  Значи за ова нема лутење, поготово што не му значеше ништо утакмицата на DanielBlue (Можда некое G + -) !!

Мое мислење ....
My Team : Coffe Shop      

Daniel Blue

 • Youth team
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #22 on: October 29, 2012, 09:05:07 AM »
Јас не се лутам, но ми е збунивачки,
не  употребувам но ќе употребам кога би сум се нашол во во некаква Х ситуација
ако употребуваме употребуваме, ако не употребуваме не употребуваме без разлика во која ситуација и да се наоѓаме
ова излегува ептен педерски барем јас така гледам  :-\

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #23 on: October 29, 2012, 09:37:48 AM »
Јас не се лутам, но ми е збунивачки,
не  употребувам но ќе употребам кога би сум се нашол во во некаква Х ситуација
ако употребуваме употребуваме, ако не употребуваме не употребуваме без разлика во која ситуација и да се наоѓаме
ова излегува ептен педерски барем јас така гледам  :-\

Епа затоа јас пример си кажав : Ќе употребам против било кој во последни две кола , ако навистина ми треба победа (а Астон ми се изнасмеа).... Затоа дефинирајте си.... Не можи сега Астон пример да вика дека нема да игра со МотС, а има голема веројатност со никој од тие тимови да не се сретне ! Било кој од нас да му треба премногу победа би искористил МотС , поготово ако на другиот тим ништо не му менува дали ќе изгуби или не !

А верувам дека било кој и да е, па и ти Daniel да си се борел за титула , немаше да ја завршуваш сезоната на начин на кој ја заврши !
My Team : Coffe Shop      

Daniel Blue

 • Youth team
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Џентлменски договор за немотсување :S
« Reply #24 on: October 29, 2012, 10:31:39 AM »
Читам на чет дека сум се лутел, не се лутам ова е само игра денес ја играм утре не,
но не сте конзистетни тоа е ваш проблем, но кога ќе кажам дека не употребувам и нема да употребам до крај
без разлика на ситуацијата, јас немаше да употребам мотс, ако веќе сум рекол
а не едно зборам, друго правам.

Бидејќи ова е минато треба да се каже ќе се употребува Мотс или ќе нема да се употребува воопшто ДА или НЕ

Бидејќи викате на крај е дозволено но што доколку тешките натпревари ми поминале и на крај имам натпревар против тимови кои ќе испаднт, а ми се погодиле тешките на почеток и на крај неможам да остврарам резултат затоа што сум изгубил од појаки тогаш залудно сум ги чувал мотсовите мислам дека сваќате што сакам да кажам сега така му се погоди на  TommyJ а што доколку беше обратно ?
« Last Edit: October 29, 2012, 10:37:08 AM by Daniel Blue »