Author Topic: MOTS  (Read 9953 times)

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
MOTS
« on: April 12, 2014, 04:41:39 PM »
MOTSy budzą coraz większe kontrowersje. Od dawna wielu graczy jest za ich usunięciem z gry. Pomimo odrębnego topicu na ten temat na forum globalnym, na admina nie ma jednak co liczyć.

Moja propozycja, to żeby zadeklarować niestosowanie MOTSa w przyszłym sezonie w Top Level. Jeżeli nie będzie 16 chętnych, to ja jestem za niestosowaniem MOTSa pomiędzy tymi, którzy się tu wpiszą - na zasadzie gentlemen`s agreement.

Sezon 11:

- Dynamit
Dynamit Warszawa (21647)

mintek

• Professional team
  • **
    • View Profile
Re: MOTS
« Reply #1 on: April 12, 2014, 08:13:31 PM »
Sezon 11:

- Dynamit
- Ursus

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #2 on: April 12, 2014, 09:21:27 PM »

Sezon 11:

- Dynamit
- Ursus
- Ruta Best View Screen Capture i tak nie używam
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #3 on: April 13, 2014, 09:01:45 AM »
Sezon 11:

- Dynamit
- Ursus
- Ruta Best
- Mariusz789

jestem za jeden sezon można spróbować

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #4 on: April 13, 2014, 11:27:00 AM »
Sezon 11:

- Dynamit
- Ursus
- Ruta Best
- Wrzos
- Czelsi

P Chudy

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: April 15, 2014, 04:57:45 AM »
Sezon 11:

- Dynamit
- Ursus
- Ruta Best
- Wrzos
- Czelsi
-Targówek

ziolek190

• National Team
    • View Profile
« Reply #6 on: September 03, 2014, 03:37:02 PM »
Sezon 12, deklaruje nie używać MOTS'a na aktywnych graczy, jak ktoś się nie loguje do gry to może (ale nie musi) dostać ową bronią xD

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #7 on: September 03, 2014, 07:46:52 PM »
idzie ciezki sezon, cos czuje ze mało chetnych bedzie , ale ja moge sie zapisac na brak MOTSów miedzy tu wpisanymi:
1. Fc Trance 2010
2. Ruta Best
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #8 on: September 05, 2014, 06:25:54 AM »
na mnie tez mozecie liczyc ;]
Empire (23277) - Poland

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #9 on: September 05, 2014, 06:12:05 PM »
jeśli wszyscy by sie na to pisali to ja też ale mały odzew jak narazie

P Chudy

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #10 on: September 07, 2014, 10:21:19 AM »
1. Fc Trance 2010
2. Ruta Best
3.Ks Targówek

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #11 on: September 09, 2014, 09:26:24 PM »
1. Fc Trance 2010
2. Ruta Best
3. Ks Targówek
4. Empire
5. Dynamit

Dopisuję się.

Aczkolwiek, muszę napisać to wprost - Mniej podoba mi się ten pomysł niż sezon temu, mimo że sam go wtedy inicjowałem. Mogę to ewentualnie rozwinąć.
Dynamit Warszawa (21647)

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #12 on: September 10, 2014, 01:06:16 PM »
1. Fc Trance 2010
2. Ruta Best
3. Ks Targówek
4. Empire
5. Dynamit
6. Wrzos

P Chudy

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #13 on: September 13, 2014, 04:48:59 PM »
No to rozwiń Kamilu.

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #14 on: September 13, 2014, 08:25:18 PM »
No to rozwiń Kamilu.

Chyba nie jest to zbyt odkrywcze.
O ile lista niestosowania MOTSów jest w zasadzie ok, bo dzięki niej m.in. zmniejsza się ryzyko, że będą u nas takie przekręty jak w innych krajach (ja słyszałem o Tajlandii i Rumunii), a forum zmieni się w wojnę, to przy okazji eliminuje ona też te "czyste MOTSy", a więc te w bezpośredniej walce o 6 pkt. W zeszłym sezonie, chyba w ok. połowie rozgrywek Twój Targówek oraz Chelsea przez pewien czas bardzo zbliżyliście się do mnie punktowo. MOTS przeciwko mnie i potem trochę szczęścia mogłyby zapewnić wicemistrzostwo.

MOTSów w gokickoff nie lubię, bo dają handicap wymykający się granicom zdrowego rozsądku. Jednak nawet ten beznadziejny MOTS jeszcze mogę zaakceptować, jeżeli jest użyty w realnej walce o 6 punktów. Choć ideałem byłby system z hattricka. W hattricka od dawna nie gram, ale jeżeli się nie mylę, to MOTS w hatricku dawał kopa chyba +20 % siły drużyny, ale potem w następnym meczu piłkarze grali gorzej, bo MOTS obniżał morale.
Dynamit Warszawa (21647)

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #15 on: September 14, 2014, 10:44:43 PM »
1. Fc Trance 2010
2. Ruta Best
3. Ks Targówek
4. Empire
5. Dynamit
6. Wrzos
7. Czelsi

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #16 on: December 28, 2014, 01:13:18 PM »
Skończcie z tym, bo się robi żenua porównywalna z samą opcją MOTSa.
The Magpies

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #17 on: December 29, 2014, 07:28:35 AM »
sam jestes "żenua" :P  w Argentynie np. w ogóle nie uzywaja MOTSa w Topie i jakos awantur tam nie ma. Za to łatwo jest powiedziec gdzie sa awantury i burdy przez MOTSy. Wszedzie indziej !!!

Aha, jesli uwazasz , ze ja jestem nieobiektywny bo najwiecej ich dostaje to pogadaj z Waldo. On sie szykowal na walke o utrzymanie i miał spore szanse a potem MOTS Kabackiego wszystko  zniszczył.
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #18 on: December 30, 2014, 12:52:06 AM »
Przecież wiesz o co mi chodzi, widziałeś na shoutboxie. Chodzi o sytuacje typu, że pół ligi motsa na siebie nie daje, jedni żużyją na WCL może, ktoś tam na puchar, ale ta część, której mots został użyje na węższe grono przeciwników, przez co oni mają przesrane. Jak się deklarujesz, że nie używasz motsa to go nie używaj W OGÓLE w lidze. Potem są odpały, że Chelsea niby nie używa, ale jebs mots w meczu o 90 pktów vs ACG. I oczywiście nic w tym skrajnie złego, bo ani ACG zależało, a do tego oni już mieli zużyte swoje motsy; chodzi o sam fakt.
The Magpies

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #19 on: December 30, 2014, 07:56:13 AM »
Jak się deklarujesz, że nie używasz motsa to go nie używaj W OGÓLE w lidze. Potem są odpały, że Chelsea niby nie używa, ale jebs mots w meczu o 90 pktów vs ACG. I oczywiście nic w tym skrajnie złego, bo ani ACG zależało, a do tego oni już mieli zużyte swoje motsy; chodzi o sam fakt.

Według Harpera, wpisz się, nie używaj wobec nikogo, ale ci co się nie wpiszą mogą walić w ciebie. To dopiero jest bez sensu.

A przykład z Chelsea też nietrafiony. Sprawa jest prosta i oczywista. MOTSów nie używa się pomiędzy zespołami wpisanymi na listę. Jest to o tyle uczciwe wobez wszystkich zespołów w lidze, że wszystko jest jawne. Gdańska nie wpisał się na listę. Jak więc można mieć pretensje do Chelsea. Tak samo w drugą stronę. Jak Gdańsk i Kabacki walnęli mnie MOTSem w tym sezonie, to spoko, oni nie bawili się w te pakty.

Dynamit Warszawa (21647)

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #20 on: December 30, 2014, 12:49:55 PM »
No i o to chodzi Kamil, rozumiesz? Nie poprawisz sytuacji z MOTSami, ta opcja jest tak kretyńska, że można tylko zaszkodzić jeszcze bardziej. Dlatego dla mnie taka lista jest bez sensu i najlepiej niech każdy używa jak chce. Osobiście po prostu nie mam zamiaru walić motsem w drużyny, które walczą o mistrza i mają podobną ilość punktów; to taki przykład. No, chyba że od tego moje być czy nie być będzie zależało.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #21 on: December 30, 2014, 07:07:05 PM »
Potem są odpały, że Chelsea niby nie używa, ale jebs mots w meczu o 90 pktów vs ACG. I oczywiście nic w tym skrajnie złego, bo ani ACG zależało, a do tego oni już mieli zużyte swoje motsy; chodzi o sam fakt.
Na kogo miałem innego dać? Niedorzeczne, na waldka nie dałem, bo nie dam na niego, a na reszty nie dałem, bo nie widze potrzeby by dać. Dałem na ACG. Ponadto inne drużyny z topu się wpisały, które były w górnej połówce co nie zmieniło faktu, że i tak bym się nie wpierdalał w walke o najwyższe miejsca.

Kiedyś dostałem takiego na ryj jak walczyłem o 2-3 miejsce i napisałem, że ja nie zamierzam tak grać jak tamta osoba wtedy (sytuacja była taka, że wcale nie musiała tego używać). A to kiedy i na kogo innego sobie zużyje MOTSa to nikogo nie powinno obchodzić (tymbardziej, że nie był wpisany na listę na której sobie ustaliliśmy to). Po to to jest by z tego korzystać. Tymbardziej, że Żuraw i tak sie rzadko loguje, więc chyba lepiej sie bezpiecznie utrzymać niż walczyć z bobami bez kondycji.

Więc nie masz co się przypierdalać do Czelsi ino przypierdol się do czegoś innego.

A MOTSe powinni wyjebać z tej gry.

Z mojej strony EOT.

E:
Dlatego dla mnie taka lista jest bez sensu
To sie nie wpisuj i motsuj kogo chcesz? W czym problem? Ja trzymałem oba MOTSy na puchar, a to że w tym sezonie dałem dupy, bo nei pilnowałem nawet kondycji zmusiło mnie by użyć w lidze, bo z pucharu odpadłem.
« Last Edit: December 30, 2014, 07:09:38 PM by Adastam »

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #22 on: December 31, 2014, 12:36:38 PM »
Przestań siać ferment. Byłeś tylko przykładem, że inaczej wcale nie znaczy lepiej. Używanie motsów tylko vs  pewna grupa graczy nie jest lepsze niż używanie vs 15 (potencjalnych) drużyn. Osobiście mam nadzieję, że powrócimy do normalności w nowym sezonie. Być może uda się skomunikować ze wszystkimi i po prostu w ogóle nie używać tego w lidze.
The Magpies

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #23 on: December 31, 2014, 02:34:08 PM »
Ale taka była idea, jakby sie wszyscy wpisali to by nie było MOTSów. Kazdy mogł sie wpisac i nie byłoby problemu. Wszystko była na forum nic nikt nie ukrywał. ja problemu nie widze
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #24 on: December 31, 2014, 04:21:13 PM »
No ja nie wiem o co chodzi tym bardziej że to pisze harper a nie żadna z drużyn która dostała mostem bo umowa była że NIE UZYWAMY MOSTÓW NA DRUŻYNY WPISANE  więc jeśli ktoś się nie wpisał to sam traci bo grono drużyn które mogą oberwać mostem się zmiejszyło piszesz już harper od paru sezonów żeby że mosty głupie itp i masz rację ale admin nic z tym nie robi a wszyscy w lidzę nie wyrazili zgody żeby nie uzywać mostów (sezon 11 ) więc w 12 i to był dobry pomysł ci co sie wpisali nie używali na siebie i te druzyny które się nie wpisały same są sobie winne więc może w 13 już wszyscy się wpiszą i bedzie po problemie bo mosty robią tylko zamęt