Author Topic: Ögrenmek İstedigim Bazı Şeyler  (Read 11319 times)

nicolaiso

• Youth team
  • *
    • View Profile
Ögrenmek İstedigim Bazı Şeyler
« on: January 16, 2014, 12:00:42 PM »
Yaklasık 6 Yıldır Farklı Bir Oyun  Oynuyordum Dogal Olarakta Hala Aklım Eski Oyunda .Bu Yüzden Bazı Şeyleri Aklımdan Silip Bu Oyuna Konsantre Olma Adına Bazı Sorularım Olacak .

1-Transferler de ordaki görünen rakamlar ortalama rakam mı yoksa teklif edebilecegimiz rakam mı  ?

2-oyuncu antremanları verirken nelere dikkat etmeliyiz

Duran Toplar    6
Orta Yapma      4
Top Sürme      10
Bitiricilik          14
Kafa Vurma     12
Uzaktan Şut      8
Markaj             4
Pas                  8
Top Çalma        6
Teknik             8         bu oyuncumuz 18 yasında bunun ilerideki potansiyelini nasıl görebiliriz  ? yani şuan gördügümüz bu  birimlerde artış olacak mıdır yoksa gözcü raporundaki mevcut yetenek'e mi bakacaz ?

3-gözcü raporundaki yetenek göstergesi 15 üst sınır bu oyuncuları alt yapımızdan çekebiliyomuyuz  ? veya 15 dereceli oyuncuya sahip oldunuz mu ?

4- oyunun can alıcı noktası taktik yaparken neye göre yapacaz biz  ?  4-5-1  oynadıgımızı farz edersek 5 ortasaha oyuncumuzda ne ofansif ne defansif olsun  bize ne gibi yarar saglar  ne gibi zararı olur ... oyuncu karşılaştırmaları yapılıyor mu  ? mesela  rakip SGA oyuncusu  -- benim SLB ile mi eşleşiyor  nasıl topu  alacam  ben bunların matematiksel olarak açılımı var mı  ?

eger bir açılımı yoksa 3-4-3 oynayıp daha cok gol atılabilinir ..

5-rakip oyuncuların özelliklerini göremiyoruz .. neye göre taktik verecez biz  ? hangi oyuncuya önlem alacaz ?

6-bu enerji olayı nedir ?

şuan için kafama takılanlar bunlar pek online olamadım yavas yavas arastırdıkca sorularım olacaktır  ... bu oyunun gelecegi sizce nedir biz BÜYÜK BİR DARBE YEDİK  aynı darbeyi bu bünyeler kaldırmaz sanırım  !

MD - Emre Yavuz - LT

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • Virtonomics
Re: Ögrenmek İstedigim Bazı Şeyler
« Reply #1 on: January 16, 2014, 12:27:32 PM »
1-Transferler de ordaki görünen rakamlar ortalama rakam mı yoksa teklif edebilecegimiz rakam mı  ?

Transfer Borsasına girdiğinizde karşınıza oyuncuların bazı değerleri çıkıyor. Burada yazan değerler oyuncu için istenen minimum bonservis bedeli. O değerin altına herhangi bir teklif yapamazsınız. Transfer Borsasının altın kurallarından biride en iyi teklifi veren oyuncuyu alır. Kimin ne kadar teklif verdiğini gizledikleri için bunun ucu çok açık oluyor. 100G olan bir oyuncuyu 100.000'e de alabilirsiniz 1.000'ede alabilirsiniz.

Ve tabiki en fazla "Bütçeniz - Yaptığınız Diper Teklifler" kadar teklif verebilirsiniz bir oyuncuya.

2-oyuncu antremanları verirken nelere dikkat etmeliyiz

Duran Toplar    6
Orta Yapma      4
Top Sürme      10
Bitiricilik          14
Kafa Vurma     12
Uzaktan Şut      8
Markaj             4
Pas                  8
Top Çalma        6
Teknik             8         bu oyuncumuz 18 yasında bunun ilerideki potansiyelini nasıl görebiliriz  ? yani şuan gördügümüz bu  birimlerde artış olacak mıdır yoksa gözcü raporundaki mevcut yetenek'e mi bakacaz ?

Nelere dikkat edeceğiz kısmı biraz karmaşa aslında. Bir çok dikkat edilmesi gereken durum var.
1.si elinizde bulunan antrenörlerin belli kategoriler altında puanlamaları var. Ofansı 3 defansı 5 kondüsyon 8 falan.
hangi değeri daha iyiyse o kategorideki özellikleri daha iyi çalıştırır. (grup detaylarını http://forum.gokickoff.com/index.php?topic=480.0 başlıkta bakabilirsin)
bir antrenörle en fazla 5 oyuncu çalıştırmaya özen gösterin. yoksa antrenör verimide düşüyor.

2.si 2 tip antreman var. Genel ve Özelleştirilmiş.
A. Genel: Belirtilen bu antreman gruplarından biri için çalışır. Çalıştığı özellik için %100 verim alır. ANCAK verdiğiniz grup dışında da antreman alma şansı vardır. %25 gibi bir şans hatta.
B. Özelleştirilmiş : SADECE seçtiğiniz yetenek çalışılır. Ancak çalıştığı özellik için %75 verim alır.

Gelecekteki özellikleri görmeye gelince:
FM Scout'taki gibi bir durum söz konusu değil burada. Çünkü sizin vereceğiniz antremana göre şekillenecek özellikleri. Sadece tek bir özelliği çalışıp 20 yapabilirsiniz yani. bu konuda tek sınırınız gözlemci raporlarında yer alan potansiyel yetenek kısmı. bu noktayı aştığınızda maçlar dışında antreman alamıyor oyuncunuz.

3-gözcü raporundaki yetenek göstergesi 15 üst sınır bu oyuncuları alt yapımızdan çekebiliyomuyuz  ? veya 15 dereceli oyuncuya sahip oldunuz mu ?

Daha henüz oyun içinde bildiğim kadarıyla 15 çıkan yok ancak 11 gördüm diye hatırlıyorum. Ben en fazla 9 yıldızlı bir oyuncuya sahip oldum.

4- oyunun can alıcı noktası taktik yaparken neye göre yapacaz biz  ?  4-5-1  oynadıgımızı farz edersek 5 ortasaha oyuncumuzda ne ofansif ne defansif olsun  bize ne gibi yarar saglar  ne gibi zararı olur ... oyuncu karşılaştırmaları yapılıyor mu  ? mesela  rakip SGA oyuncusu  -- benim SLB ile mi eşleşiyor  nasıl topu  alacam  ben bunların matematiksel olarak açılımı var mı  ?

eger bir açılımı yoksa 3-4-3 oynayıp daha cok gol atılabilinir ..

Birebir karşılaşma gibi bir durumu yok. yani çok çok ender görülsede 1000 seferde 1 falan forvetinizde defansa yardıma gelmiş olabilir ;) Bu biraz sizin belirlediğiniz stratejiye bağlı. ileriye çok forvet koyayım çok gol olur veya defansa çok adam koyayım gol yemem gibi bir mantık yok oyunda. Oyun kitapçığında 12. madde de bahsedilen bazı karşılaştırmalar daha çok etken oluyor. Ben mesela çok farklı bir taktik kullanıyorum. 2-2-2-3-1 gibi. Oyuncu özellikleriyle taktiksel uyum esas olan ;)

5-rakip oyuncuların özelliklerini göremiyoruz .. neye göre taktik verecez biz  ? hangi oyuncuya önlem alacaz ?

Evet ne yazıkki burada Premium bir nebze avantajlı. Rakip özellikleri göremese de takımını kurduğunda rakibin son maçtaki dizilişine göre bazı orantısal değerler çıkarıyor. Mesela Baskılı oyunumun değeri 50 ama rakip buna karşı 70 puan çıkarıyor. o zaman baskılı değil başka bir taktiğe yönelmeliyim gibi bir seçim yapabiliyor. onun dışında ne yazıkki karşınızdaki oyuncuların genel istatistiklerinden yararlanmaya çalışıyorsunuz. yada gözlemcilerinizi maksimum seviyeye çıkarıp her bir oyuncu gözlemi için 5 enerji harcayarak rakibi komple gözlemliyorsunuz ;)

6-bu enerji olayı nedir ?

Enerji olayı ufak tefek katkılar sağlıyor oyuna. Mesela kondüsyonu düşük olan bir oyuncuya 80 enerji karşılığnda %2 kondüsyon verebilirsiniz. Yada gidip etkinlikler başlığı altında bir etkinlik yapabilirsiniz.

umaırm yardımcı olmuştur. Eksik kalan kısım varsa sorun çekinmeden. elimizden geldiğince yardım edelim ;)
Team: Gilead FK
Manager: Emre YAVUZ
Establish date: 14/12/2010 (season 1)
League : B

Turkish Language Translator
Turkiye Forum Moderator
Trophy : D-27 Win, C-4 R-Up

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: January 16, 2014, 12:48:05 PM »
sanırım FK daki gibi bu işin bi matematik kısmı yok..sadece bi taktik belirliosun ve o taktiğe uygun oyuncu koyuyorsun..sonra işte stadyum geliştiriosun müze geliştiriosun scout geliştiriosun vs.. yanlış olmasın ama sanırım bu oyun daha çok restaurant empire gibi bi oyun :) aşçını geliştiriosun menün zenginleşio..bu arada restauranta masa alıosun sandelye alıosun vs..

MD - Emre Yavuz - LT

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • Virtonomics
« Reply #3 on: January 16, 2014, 12:56:18 PM »
Matematiği yok demek haksızlık olur. Yine farklı hesaplamalar var arka tarafta ama basit hesaplamalar. baktığın zaman çoğu oyunun ana mantığı o :)

Turkiye Forum Moderator

nicolaiso

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: January 16, 2014, 01:28:26 PM »
sanırım oyunu biraz karambol oynayacaz taktik kısmı pek hoşuma gitmedi ... ben messiye önlem alamıyorsam  pek bir anlamı kalmıyor   haksız mıyım  ?

yan beklerin pek önemi yok gibi oyunda 3 stp 2 stp oynayıp  hucumu çogaltam ortasahayı cogaltmak daha mantıklı o zaman  ...neyin neye göre yardımı var ?

ortasaha daki yardım nedir defanstaki yardım nedir forvete yardım saglayabilir miyiz  ?   

bu işin açıklayıcı olması lazım ki ona göre stratejiler  belirlemeliyiz ...

ilgin için teşekkür ederim bu arada ..

wizard

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: January 16, 2014, 01:40:01 PM »
abi ben denedim 5-1-3-1 oynadım ilk yarı kontra atak ikinci yarı 55.dakikadan itibaren defans çıkarıp forvet aldım atak oynattım 3-0 kazandım tabi rakip bot olduğu için kazanmışımdır yoksa benim hiç şansım yok  :)

nicolaiso

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: January 16, 2014, 01:51:00 PM »
bende bota karşı oynadım  saçma sapan bir sistemle bende 3 tane attım  %70 %30 gibi bir istatistikle oynamısım  .... bu önemli degil bana birimler lazım  saha içindeki dizilim yardım  karşılamalar  --- havacı forveti nasıl durdururum   veya sadece bitiriciligi 20 olan oyuncuyu nasıl durdururum  nasıl şut çekmesini engellerim vs vs  veya bunlara atılan pasların  bir degeri var mı   8 dercelik pas 10 dercelik pas gelmesi durumunda topu alan Forvet  Teknigi  10 oldugunda topcu  8 derece kontrol sagladı   bitiriciligi 20 oldugundan  15 derece şut çekmeye hazırlandı  kalecinin  yer tutması 20  16 derece hamle yaptı ve topu tuttu gibi anlatabiliyor muyum  ?

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #7 on: January 16, 2014, 02:02:06 PM »
valla nico bende senin gibi düşünüyorum..dediğim gibi rakibe göre oyuncu dizilişi ya da takım komutu yapmaya alışkın olduğumuzdan demek ki sadece kendi taktiğimize göre oyuncu seçmek garip geliyor..bu işin bir matematiği vardır diyorum kendi kendime..aslında oyun mantıklı kabul ediyorum..sadece yetenekleri birbiri ile ilişkilendirmek gibi bi çaba içerisine girio insan (alışkanlıktan olsa gerek)..ama bak hala mesela bunları yazarken bile bu işin bi matematiği olacağını düşünüyorum.. :)

MD - Emre Yavuz - LT

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • Virtonomics
« Reply #8 on: January 16, 2014, 02:28:42 PM »
Haklısınız. İşin illaki bir matematiği var. Taktik konusuna gelince şimdiye kadar 4-5 taktik değiştirdim. kanatlarınız zayıf olursa kanat oyunu oynayan bir rakibiniz sizi sirkülase edebilir.

Ya şu var adamın bitiriciliği 20 olması demek her attığı gol olacak demek değil. bu olaya böyle bakmayın. Kafa vuruşu 20 olan bi adam dengesiz ise ne kadar 20 olursa olsun daha dengeli ve güçlü bir adam ile karşılaştığında oyuncuyu fiziksel olarak saf dışı bırakacak ve kafa topunu alamayacaktır. Şans faktörü bu noktada işin içine giriyor işte.

Kısmi olarak evet defans oyuncuları hava hakimiyeti yüksek ise yüksek gelen topları genel olarak keseceklerdir. ama yerden yollanan ortalarda sıkıntı yaşayacaktır.  Burada aslında dediğim gibi 12. maddede açıklanmış karşılaştırılan bilgiler. Ancak oyun içinde forvet oyuncunuzun karşısına bir anda ortasaha oyuncusu çıkabilir. bu şartlarda bu iki oyuncunun değerleri karşıalştırılır.

Burada bir düzeltme yapıyorum. bende yanlış yönlendirmişim. Sadece 1 defans oyuncunuz 1 rakibi tutabiliyormuş. taktik ayarlardaki bu kısım aklımdan çıkmış.

Ben en yakın zamanda şu 12. maddenin bi çevirimini foruma basayım. Kafanızın karışıklığı en azından bir nebze olsun gider. (diye umud ediyorum :D )

Turkiye Forum Moderator

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #9 on: January 16, 2014, 04:01:37 PM »
emre yanlış anlaşılmak istemem..ister istemez bi kıyas yapıor insan..oyunun güzelliği yada çirkinliği değil ama bu kıyas..alışkanlıkların kıyası diyelim..başta da belirttiğim gibi ben FK yıda çok oynamadım..sadece bir maç yaptım site kapandı ancak sağolsun oradaki cocuklar cok yardımcı oldular oyunda bana(sizlerin de yardım ettiği gibi)..şimdi 20 bitiriciliğe sahip bi forvetin her pozisyonda gol atması bi durum sadece bu oyunda diil herhangi bir oyunda da böyledir... şayet tam aksi olsa idi 20 lik bi forvet alan oyunu götürürdü..ancak bizim eski oyunda örnek verek gerekir ise orta açan oyuncunun pası ne kadar güzel ise kalecinin pozisyon alma özelliği bilmem kaç düşüyordu (matematiksel olarak formülü vardı)..şimdi oynadığımız oyunda ise pas yada orta açma olayı var ancak bunun kaleci üzerinde etkisi var mı gibi sorular düşünüyoruz ister istemez..bizim FK mantığına göre kendi taktiğine göre adam almıosun rakibin taktiğine göre adam alıosun..sana anlatmış olduğum gibi karşı kalecinin pozisyon alma yeteneği düşük ise daha da düşsün diye olağanüstü orta açan bi sağ kanat alıosun mesela..bu oyunda ise kalecinin yetenekleri düşecek diye bişey yok :) bunu garipsiyoruz biraz..

birisi

• Moderator
  • National Team
    • View Profile
    • GKO Profile
« Reply #10 on: January 16, 2014, 04:20:18 PM »
maç motorunun tam olarak nasıl hesapladığını açıkcası bilmiyoruz ama her atak pozisyonun bir karışılığı var özelliklerden de bu belli oluyor aslında.
oyun kitapçığında da 1 mevki üzerine bunun örneği verilmiş. Örnek olarak kaleci, kaleci özellikleri normal özelliklerin altında ama normal özellik ekranında da kalecinin  zıplama ve yer tutma özellikleri kalecinin hava toplarını etkiliyor mesela.

Heading towards goal

Attacker : Heading Technique and the result of finding an opportunity to score.
        Goalkeeper : Handling, Reflex, Positioning, Jumping, Decisions, One on Ones, Rushing Out, Aerial Ability

veya taktiksel olarak  kontra atakda kısa veya uzun pasa göre

Counter Attack (Short) :

Player who launches a counter attack : Passing, Creativity
        First Attacker : Passing, Off the ball, Acceleration, Pace
        Second Attacker : Passing, Off the ball, Acceleration, Pace
        Defender : Positioning, Tackling, Marking, Acceleration, Pace

Counter Attack (Long) :

Player who launches a counter attack : Crossing, Creativity
        Players who run for the ball : Off the ball, Acceleration, Pace

bunlar game manuel de var ama bunların hepsini güzelce çevirecek vakti olan arkadaş olsa :)

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: January 16, 2014, 07:34:46 PM »
lanet olsun ingilizcem yok :)

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #12 on: January 16, 2014, 07:57:03 PM »

nicolaiso

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #13 on: January 17, 2014, 10:12:34 AM »
emre  oyun sahibiyle irtibattasın sanırım  anladıgım kadarıyla ...

senden ricam oyunun hesaplama kısmını bizlere aktarırsa oyunu taktik olarak oynarız ve burda muhabbet etmek için fırsatlar dogar bizlerede ... eger matematiksel hesapları bilemezsek her yenildigimizde acaba nerde hata yaptım diyebiliriz ve oyundan koparız ... 

bu tarz menejerlik oyunları hesap kitap üzerinedir elbette vardır bir matematigi ...    maç motorunu okusaydım türkçe net bir şekilde daha iyi analiz ederdim ...

ama şuan bizim  için sadece sıradan bir oyun gibi geliyor  sonucta sadece oyunları koyuyoruz şansa bırakıyoruz işimizi .. 

bu sorunun açılımı gerçekleşirse bu oyun bizim oyunumuz diyebiliriz sanırım ... 

Catacombrocks

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #14 on: January 17, 2014, 11:32:15 AM »
ben oyunun hesaplama yönü olduğunu düşünüyorum. hatta ilk iki maçımda bununla ilgili epey bir tüyo da elde ettim. bir oyuncuyu belli bir oyuncu karşılayacak diye bir mantık yok, ama onu genelde karşılayan (özellikle kanatta) o kanadın oyuncusu filan oluyor. tabi driplingi karşılamanın bir formülü, pas yapacak oyuncuyu baskı altında tutmanın bir formülü, ne bileyim şut şansı yakalamanın bir formülü kesinlikle var, ama bunları oyun yöneticileri belli ki açıklamayacak. anladığım kadarıyla bu adamlar taktik konusunda avantaj verecek üöüncü bir parti program yapılsın istemiyorlar. xml verilerini de paylaşmamaları o yüzden olmalı. haliyle bu formülleri oynadıkça, zaman içinde tam birebir çıkaramasak da, hangi özelliklerin ne kadar önemli olduğunu, ya da nelerin karşılaştırıldığını kendi çıkarımlarımızla öğrenebiliriz. esasında tüm formülleri verip hadi oynayın demektense belki böylesi daha iyidir, çünkü ben frikikte önüme excel sayfasını alıp 3-4 saat hesap yapıyordum :) ha, galibiyet kaçınılmaz oluyordu, güçlü rakipleri de yenmenin bir yolu mutlaka oluyordu, bir nevi satranç gibiydi, lakin, hesap yapmadan sezilerle iyi bir taktik verilebilen bir oyun da iyidir, eğer taktiğin etkisini görebiliyorsak. seziler zamanla gelişecektir. oyunun yöneticileri biraz daha açık olsalar, biraz daha formül verseler, karşılaştırmaları açıklasalar memnun olur muyum? olurum, ama yapmayacaklar.
Bu oyunu frikikle kıyaslamak o nedenle yanlış. freekick gibi olmaz, olamaz da. ama bu farklı bir oyun farklı bir oynanış. 8 yıllık alışkanlığım bana hala freekickin daha iyi olduğunu döylüyor evet, ama o oyun geri gelmeyecek. alışkanlıkları unutmak zorundayız. yoksa bu mantıkla gidersek kendimize oynayacak oyun bulamayız. trophy manager filan alayına kaydoldum. en nihayetinde en işe yarar oyun bu gibi.
bu oyunun taktik kısmıyla ilgili beni endişelendiren kısım dizilişler. hiç bir şey açıklanmamış o konu ile ilgili. evet, elbette 4-4-2yi kanat oyuncuları koyarak oynayan birine karşı kanatsız çıkmayacağız, göbekten saldıracağa da göbeği sağlam tutacak bir diziliş vereceğiz, o kadarını anladık ama, pozisyonlar arasındaki ufak oynamaların taktiğe etkisini nereden bilecek ve nasıl anlayacağız. misal benim iki tane iyi ofansif yan orta saham, iki tane de iyi yan orta saham var. ben kanatlara iki tane AML-AMR de koyabilirim, iki tane ML+mr de koyabiliirim. oyunun raporunda bu seçim bana ne olarak dönecek? 2 CM seçeceğime 2 DM koysam nolacak? bunlar biraz havada.

birisi

• Moderator
  • National Team
    • View Profile
    • GKO Profile
« Reply #15 on: January 17, 2014, 12:16:37 PM »
çok güzel özetlemişsin, teşekkürler. Bu arada şöyle küçük bir tiyo vereyim. Mesela XX takım ile maçınız var o takıma girip önceki maçlarına bakıp hangi diziliş ile oynadığını görebilirsiniz. Örnek ben bu hafta GSdaikin ile oynayacağım gerçi banlanmış ve yeterli oyuncusu bile yok o takımın ama var olduğunu sayalım http://www.gokickoff.com/team_match_detail.php?match_id=7037061  son maçı burada. Hem dizilişini görebilirsiniz hemde arzu ederseniz maçı bir gözlemci gibi okuyabilirsiniz bu takım genelde nerelerden atak yapmış, nerelerden gol yemiş gibi. Bunu en azından derbi maçlarda bile yapabilrisiniz.

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #16 on: January 17, 2014, 03:15:11 PM »
benimde bir kaç sorum olacak:

1- yetenekleri limitte olan bir oyuncuya antrenman versekte yetenekleri yükselmiyor..sadece oynadığı maçtan dolayı yetenek yükseltebiliyoruz. peki bu yükselen yetenek herhangi bir yetenek mi oluyor? mesela antrenman olarak hızlanma versek, ancak antrenmandan ötürü hızlanma yeteneği yükselmeyecek olsa bile maç yaptığı için hızlanma yeteneği mi artacaktır?

2-aslında maç sırasında yorumlara da yazmıştım ama forumda sormam daha iyi olacak sanırım soruyu..maç oynanırken mevcut hava durumunun bir etkisi var mı?

birisi

• Moderator
  • National Team
    • View Profile
    • GKO Profile
« Reply #17 on: January 17, 2014, 05:33:19 PM »
1. evet alacağı antremanı ne ayarlarsan maç da kazandığı yetenekde ona göre oluyor.
2. bu konuda benim bir bilgim yok belki emre veya emrah biliyordur. baktıklarında mutlaka birşey yazacaklardır.

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #18 on: January 19, 2014, 01:28:42 PM »
alt yapıdaki 15 yaşındaki bir oyuncuyu 17 yaşına geldiğinde ancak as takımda oynatabiliyoruz (doğru mu yanlış mı)

şayet doğru ise 15 yaşındaki bir futbolcuya heavy antrenman vereceğiz (doğru mu yanlış mı)

şayet heavy antrenman vereceğimiz doğru ise 17 yaşına kadar yeteneği 10 olan bir oyuncunun yeteneği kaça çıkar?

17 yaşına geldiğinde yeteneği 10 olan bir oyuncunun yeteneğinin 11 e yükselmesi medium bir antrenman ile  ne kadar zaman alır? (maçlarda oynatılmaması durumunda)

vereceğiniz cevaplara göre bi hesaplama yapmak istiyorum :)

ha bu arada aklıma geldi..alt yapıya verilen 7 oyuncunun (oyun tarafından sezon başında) mevkileri ne şekilde oluyor? yani aslında şunu sormak istiyorum..1i KALECİ 3ü DR-DC-DL 2si MC 1i FO mu? yoksa 7 side defans yada ortasaha mı yada forvet mi?

valla bi soru daha geldi aklıma..dostluk maçlarını kendi sahamızda oynayınca para kazanıyoruz (doğru mu yanlış mı)
« Last Edit: January 19, 2014, 01:30:51 PM by penner07 »

aksoyguner

• Youth team
  • *
  • ContraVolta
    • View Profile
« Reply #19 on: January 19, 2014, 01:37:40 PM »
15 yasındaki bi oyuncuyu da as takımda oynatabilirsin  :) yeteneği 10 olan oyuncunun bi özelliğinin 11 e yükselmesi ise oyuncunun gelişim hızı,antrenörün özellikleri, antrenman sahasının (veya kondüsyon merkezi) kalitesine ve antrenman tipine (özel , genel) göre değişir. Eğer yanlısım varsa beni de düzeltin gençler   ;) bu arada alt yapı konusu ise tamamen şans sanırım :D hepsinin aynı mevki gelme ihtimali bile olabilir galiba  :'(
« Last Edit: January 19, 2014, 01:40:00 PM by aksoyguner »
ContraVolta

penner07

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #20 on: January 19, 2014, 01:47:48 PM »
sorduğum soruların mantıksızlığını şimdi fark ettim :) gecenlerde aklıma geldi 24 adet lig maçı var (bundan sonra kalan) bu arada 23 tane dostluk maçı yapsan toplam 47 (hadi 50 de)..genç oyuncu oynatsan 0.16 maç başına antrenman puanı kazanacağından bir sezonda 8 puan kazanıosun (kesin bu da mantıksızdır)..bu sadece maçta kazandıkları..bide antrenman falan verirsen vay anamm...

aksoyguner

• Youth team
  • *
  • ContraVolta
    • View Profile
« Reply #21 on: January 19, 2014, 01:51:17 PM »
yok o kadar dostluk maçı olmuyor  :D yakında pazartesi günleri kupa maçları baslar :D o maç basına 0.16 yine oyuncunun gelişim hızına göre değişir :D ayrıca dostluk maçlarında kazandıkları antrenman puanı lig maçlarına göre daha düşük :D
ContraVolta

birisi

• Moderator
  • National Team
    • View Profile
    • GKO Profile
« Reply #22 on: January 19, 2014, 09:57:42 PM »
özellik kazanımları büyükten küçüğe göre şu şekilde olması lazım

a milli
u-21
lig
antreman
hazırlık maçı

MD - Emre Yavuz - LT

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • Virtonomics
« Reply #23 on: January 20, 2014, 07:13:09 AM »
benimde bir kaç sorum olacak:

2-aslında maç sırasında yorumlara da yazmıştım ama forumda sormam daha iyi olacak sanırım soruyu..maç oynanırken mevcut hava durumunun bir etkisi var mı?

Bu özelliği henüz oyun içine aktarmadılar diye aklımda kalmış. yabancı forumları araştırmam gerekecek bunun için. Global forumu inceler yine bilgi veririm bunun için.

15 yasındaki bi oyuncuyu da as takımda oynatabilirsin  :) yeteneği 10 olan oyuncunun bi özelliğinin 11 e yükselmesi ise oyuncunun gelişim hızı,antrenörün özellikleri, antrenman sahasının (veya kondüsyon merkezi) kalitesine ve antrenman tipine (özel , genel) göre değişir. Eğer yanlısım varsa beni de düzeltin gençler   ;) bu arada alt yapı konusu ise tamamen şans sanırım :D hepsinin aynı mevki gelme ihtimali bile olabilir galiba  :'(

As takımda oynatmak için herhangi bir yaş sınırı yok ancak PAF takıma göndereceğiniz oyuncular en fazla 19 yaşında olabilir. Akademinize gelen 7 oyuncuda tamamen rastgele gelmektedir. 1 seferinde 3 kaleci birden gelmişti :( yani biraz şans bu durum.

sorduğum soruların mantıksızlığını şimdi fark ettim :) gecenlerde aklıma geldi 24 adet lig maçı var (bundan sonra kalan) bu arada 23 tane dostluk maçı yapsan toplam 47 (hadi 50 de)..genç oyuncu oynatsan 0.16 maç başına antrenman puanı kazanacağından bir sezonda 8 puan kazanıosun (kesin bu da mantıksızdır)..bu sadece maçta kazandıkları..bide antrenman falan verirsen vay anamm...

Bunu dolla cevaplamış aslında ama ben formülü vereyim en azından oyunun açıkladığı.

Ana Formül = gelişim hızı + (gelişim hızı x (Antreman tesisi seviyesi/6)) + (gelişim hızı x (Koç yeteneği/20))
Yan etmenler :
1. 18 yaş ve altındaki oyuncular için --> (80+Antrenörün Gençlerle çalışma oranı)
2. 22 yaş ve altındaki oyuncular için --> (20+Antrenörün Gençlerle çalışma oranı)
3. 27 yaş üstü oyuncular için --> %50 oranında ceza!!
4. 29 yaşından büyük oyuncular için --> Her gün yeteneklerde azalma (oranı bilinmiyor ama tahminler günlük antremanın %25-%30'u oranında)
5. Eğer özel yetenek antremanı yaptırıyorsanız (mesela Pas, bitiricilik, top kapma gibi) Antreman tesisiniz 4. seviye (Good/İyi) değil ise %75 oranında antremandan yararlanıyorsunuz. Aynı şekilde kondüsyon merkezi içinde geçerli bu durum. Fiziksel antremanlar için kondüsyon merkezi önemli!!!

Umarım yardımcı olur bunlar :)

Hesaplamaya örnek(Özel antreman alma koşullu!!) =>

Oyuncu A = Gelişim hızı 5
Oyuncu Yaşı = 22
Tesis Seviyesi = 4
Antrenör yeteneği = 7
Gençlerle Çalışma = 5

Ana Formül = ( 5 + ( 5 * ( 4/6 ) ) + ( 5 * ( 7/20 ) ) )
Yan etmen (22 yaş ve altı)  = %25 Bonus
Son hesap = Ana Formül * 1.2 = 12.6

Antremana yansıması = +0,12
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oyuncu B = Gelişim hızı 5
Oyuncu Yaşı = 22
Tesis Seviyesi = 3
Antrenör yeteneği = 7

Ana Formül = ( 5 + ( 5 * ( 3/6 ) ) + ( 5 * ( 7/20 ) ) )
Yan etmen (22 yaş ve altı)  = %25 bonus
Yan etmen (Antreman tesisi düşüklüğü) = %25 ceza
Son hesap = Ana Formül * 1.2 * 0.75 = 8.67

Antremana yansıması = +0,08
« Last Edit: January 20, 2014, 07:39:11 AM by MD - Emre Yavuz - LT »

Turkiye Forum Moderator