benimde bir kaç sorum olacak:
2-aslında maç sırasında yorumlara da yazmıştım ama forumda sormam daha iyi olacak sanırım soruyu..maç oynanırken mevcut hava durumunun bir etkisi var mı?
Bu özelliği henüz oyun içine aktarmadılar diye aklımda kalmış. yabancı forumları araştırmam gerekecek bunun için. Global forumu inceler yine bilgi veririm bunun için.
15 yasındaki bi oyuncuyu da as takımda oynatabilirsin yeteneği 10 olan oyuncunun bi özelliğinin 11 e yükselmesi ise oyuncunun gelişim hızı,antrenörün özellikleri, antrenman sahasının (veya kondüsyon merkezi) kalitesine ve antrenman tipine (özel , genel) göre değişir. Eğer yanlısım varsa beni de düzeltin gençler bu arada alt yapı konusu ise tamamen şans sanırım hepsinin aynı mevki gelme ihtimali bile olabilir galiba
As takımda oynatmak için herhangi bir yaş sınırı yok ancak PAF takıma göndereceğiniz oyuncular en fazla 19 yaşında olabilir. Akademinize gelen 7 oyuncuda tamamen rastgele gelmektedir. 1 seferinde 3 kaleci birden gelmişti
yani biraz şans bu durum.
sorduğum soruların mantıksızlığını şimdi fark ettim gecenlerde aklıma geldi 24 adet lig maçı var (bundan sonra kalan) bu arada 23 tane dostluk maçı yapsan toplam 47 (hadi 50 de)..genç oyuncu oynatsan 0.16 maç başına antrenman puanı kazanacağından bir sezonda 8 puan kazanıosun (kesin bu da mantıksızdır)..bu sadece maçta kazandıkları..bide antrenman falan verirsen vay anamm...
Bunu dolla cevaplamış aslında ama ben formülü vereyim en azından oyunun açıkladığı.
Ana Formül = gelişim hızı + (gelişim hızı x (Antreman tesisi seviyesi/6)) + (gelişim hızı x (Koç yeteneği/20))
Yan etmenler :
1. 18 yaş ve altındaki oyuncular için --> (80+Antrenörün Gençlerle çalışma oranı)
2. 22 yaş ve altındaki oyuncular için --> (20+Antrenörün Gençlerle çalışma oranı)
3. 27 yaş üstü oyuncular için --> %50 oranında
ceza!!4. 29 yaşından büyük oyuncular için --> Her gün yeteneklerde azalma (oranı bilinmiyor ama tahminler günlük antremanın %25-%30'u oranında)
5. Eğer özel yetenek antremanı yaptırıyorsanız (mesela Pas, bitiricilik, top kapma gibi) Antreman tesisiniz 4. seviye (Good/İyi) değil ise %75 oranında antremandan yararlanıyorsunuz. Aynı şekilde kondüsyon merkezi içinde geçerli bu durum.
Fiziksel antremanlar için kondüsyon merkezi önemli!!!Umarım yardımcı olur bunlar
Hesaplamaya örnek(Özel antreman alma koşullu!!) =>
Oyuncu A = Gelişim hızı 5
Oyuncu Yaşı = 22
Tesis Seviyesi = 4
Antrenör yeteneği = 7
Gençlerle Çalışma = 5
Ana Formül = ( 5 + ( 5 * ( 4/6 ) ) + ( 5 * ( 7/20 ) ) )
Yan etmen (22 yaş ve altı) = %25 Bonus
Son hesap = Ana Formül * 1.2 = 12.6
Antremana yansıması = +0,12
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oyuncu B = Gelişim hızı 5
Oyuncu Yaşı = 22
Tesis Seviyesi = 3
Antrenör yeteneği = 7
Ana Formül = ( 5 + ( 5 * ( 3/6 ) ) + ( 5 * ( 7/20 ) ) )
Yan etmen (22 yaş ve altı) = %25 bonus
Yan etmen (Antreman tesisi düşüklüğü) = %25 ceza
Son hesap = Ana Formül * 1.2 * 0.75 = 8.67
Antremana yansıması = +0,08