Author Topic: Младински Кампови  (Read 7031 times)

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Младински Кампови
« on: April 03, 2013, 01:17:47 PM »
Ова е колку што сватив јас, ако имам некоја грешка простете ми и поправете ме :)

Секој може да изгради по 3 кампа во било која земја освен во матичната. За да се изградат камповите не се плаќа ништо, но потоа се плаќа неделно за одржување, слично како и кај другите градби со тоа што, за камповите се плаќа во четврток во 06:00 часот по времето на серверот, или по наше време во 8 часот наутро.

Минималниот износ за одржувањето е 5 000, а иде се до 5 000 000. Доколку за дадената недела немате доволно приходи за да го платите одржувањето, тогаш ке ви се наплати минималниот изност, односно 5000.

ВАЖНО: Вашата инвестиција во камповите ке се акумулира за 2 сезони, на пример:

- доколку првата сезона вложите 50 000 - акумулираната инвестиција ке изнесува 50 000
- доколку во втората вложите 100 000 - тогаш вашата акумулирана инвестиција ке изнесува 150 000 (сума од претходната сезона + сума од моменталната сезона)
- доколку третата сезона вложите 200 000 - тогаш вашата акумулирана инвестиција ке изнесува 300 000, истата пресметка се прави за секоја наредна сезона.

- Камповите во секоја земја се рангираат според акумулираната инвестиција од секој клуб, во превод колку повеќе вложите толку подобри играчи ке имате. Од секој камп добивате по 2 играчи на годишно ниво.

- Е сега за начинот на добивање на играчите, има 2 термина во првенството кога ке се потпишуваат млади играчи од камповите.

Првиот термин е помеѓу 9та и 15та недела од првенството, во овој временски рок ке го добиете првиот играч од вашиот камп. (доколку имате 3 кампа, 3 играчи :) )

Вториот термин е помеѓу 25та и 30та недела од првенството и истото важи како и за првиот термин, и во овој термин се добива по еден играч од секој камп.

Значи ке имаме плус 6 млади играчи покрај играчите од академијата што ги вадиме, значи 13 младинци секоја година ке имаме. Со тоа што колку што сватив младинците од камповите ке бидат префрлени одма по потпишувањето во младинските категории на клубот.


UPDATE: Наскоро ке има и опција да си го поништите кампот, доколку сте го изградиле погрешка во земја во која не сте сакале да имате камп.

UPDATE 2: Според најновите информации од админите, квалитетот на играчите ке зависи од вложените средства, што значи колку повеќе кампови и колку повеќе влогови поквалитетни играчи ке има во таа земја, а играчите ке се распоредуваат според рангот на камповите, првиот ке го земе најдобриот играч, вториот ке го земе играчот што е втор по квалитет инт.  Такада размислете си како и каде ке градите кампови, дали повеќе ќе ви се исплати да бидете меѓу првите во земја со помалце кампови и помали влогови или пак да бидете во земја со многу кампови и многу вложени средства и да се надевате дека некој добар играч ке ви дојде во клубот.
« Last Edit: April 05, 2013, 01:42:33 PM by tucko89 »

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #1 on: April 03, 2013, 01:35:01 PM »
браво бе туцко XD

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #2 on: April 03, 2013, 01:36:27 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #3 on: April 03, 2013, 01:43:16 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #4 on: April 04, 2013, 01:36:51 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

ова дури и мене ми се бендиса !  :D

Ако е ваква работата тогаш и јас ќе вложувам во камповите , оти испаѓа плус 6 играчи да добиваме во текот на сезоната ако не се лажам.... Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !
My Team : Coffe Shop      

Astonmk

 • Professional team
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #5 on: April 04, 2013, 02:40:37 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

фала туцко,а што е подобро да се инвестира во еден камп или во повеќе ама со послаб квалитет

Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !
и јас сум за ама ке градам тек после 2-3 сезони ЧП

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #6 on: April 04, 2013, 02:58:19 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

ова дури и мене ми се бендиса !  :D

Ако е ваква работата тогаш и јас ќе вложувам во камповите , оти испаѓа плус 6 играчи да добиваме во текот на сезоната ако не се лажам.... Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !

Добра е идејата ама за тие што стојат подобро финансиски и можат да уложуваат, јас на пример сум за да градиме во некои по непознати земји каде што има шанси за повисок ранк со понизок влог, затоа што уште не е разјаснето дали ке се добиваат играчите според влог или според ранк, бар на мене не ми е доволно разјаснето тоа

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #7 on: April 04, 2013, 03:17:42 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

ова дури и мене ми се бендиса !  :D

Ако е ваква работата тогаш и јас ќе вложувам во камповите , оти испаѓа плус 6 играчи да добиваме во текот на сезоната ако не се лажам.... Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !

Добра е идејата ама за тие што стојат подобро финансиски и можат да уложуваат, јас на пример сум за да градиме во некои по непознати земји каде што има шанси за повисок ранк со понизок влог, затоа што уште не е разјаснето дали ке се добиваат играчите според влог или според ранк, бар на мене не ми е доволно разјаснето тоа

Јас како што разбрав во зависност од влогот се одредува ранГот . Во однос на ранГ добиваме играчи . Сепак останува да видиме како и што ќе биде . Пример мене ме интересира со оглед на тоа дека во Тајланд има најмногу тимови (а не можат да си вложат во матична држава) колку има таму кампови . Ете ќе помини тој период од 9-15 недела и ќе видиме кој , како и што добива !
My Team : Coffe Shop      

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #8 on: April 04, 2013, 03:22:56 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

ова дури и мене ми се бендиса !  :D

Ако е ваква работата тогаш и јас ќе вложувам во камповите , оти испаѓа плус 6 играчи да добиваме во текот на сезоната ако не се лажам.... Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !

Добра е идејата ама за тие што стојат подобро финансиски и можат да уложуваат, јас на пример сум за да градиме во некои по непознати земји каде што има шанси за повисок ранк со понизок влог, затоа што уште не е разјаснето дали ке се добиваат играчите според влог или според ранк, бар на мене не ми е доволно разјаснето тоа

Јас како што разбрав во зависност од влогот се одредува ранГот . Во однос на ранГ добиваме играчи . Сепак останува да видиме како и што ќе биде . Пример мене ме интересира со оглед на тоа дека во Тајланд има најмногу тимови (а не можат да си вложат во матична држава) колку има таму кампови . Ете ќе помини тој период од 9-15 недела и ќе видиме кој , како и што добива !

Така, ама еве ти пример јас со 5000 влог во коморос (која и да е државава) сум 2 по ранг, а со 5000 во србија мислам дека би бил 10+ ранг, затоа не ми е јасно дали, ако имам влог од 5000 и сум 2 ке извадам појак играч од друг камп каде што ке имам влог 5000 и ке бидам 10+ рангиран

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #9 on: April 04, 2013, 03:35:07 PM »
а имаат ли камповите врска со нивото на академијата?

Немаат никаква врска, значи камповите се независни од академијата, колку повеќе вложуваш во кампот толку подобри играчи ке вадиш

ова дури и мене ми се бендиса !  :D

Ако е ваква работата тогаш и јас ќе вложувам во камповите , оти испаѓа плус 6 играчи да добиваме во текот на сезоната ако не се лажам.... Е сега само да се договориме сите , оти има некој предлог Србија да гради кај нас кампови , а ние кај нив ! Кажете сите што мислите за таа идеа . Јас сум ЗА !

Добра е идејата ама за тие што стојат подобро финансиски и можат да уложуваат, јас на пример сум за да градиме во некои по непознати земји каде што има шанси за повисок ранк со понизок влог, затоа што уште не е разјаснето дали ке се добиваат играчите според влог или според ранк, бар на мене не ми е доволно разјаснето тоа

Јас како што разбрав во зависност од влогот се одредува ранГот . Во однос на ранГ добиваме играчи . Сепак останува да видиме како и што ќе биде . Пример мене ме интересира со оглед на тоа дека во Тајланд има најмногу тимови (а не можат да си вложат во матична држава) колку има таму кампови . Ете ќе помини тој период од 9-15 недела и ќе видиме кој , како и што добива !

Така, ама еве ти пример јас со 5000 влог во коморос (која и да е државава) сум 2 по ранг, а со 5000 во србија мислам дека би бил 10+ ранг, затоа не ми е јасно дали, ако имам влог од 5000 и сум 2 ке извадам појак играч од друг камп каде што ке имам влог 5000 и ке бидам 10+ рангиран

Епа ќе видиме  :D  Јас мислам дека таму каде што си 2 од таму ќе извадиш подобар играч

« Last Edit: April 04, 2013, 04:42:07 PM by Igecot »
My Team : Coffe Shop      

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #10 on: April 04, 2013, 04:38:16 PM »

Епа ќе видиме  :D  Јас мислам дека таму каде што си 2 од таму ќе извадиш подобар играч

Токму заради тоа мислам дека е лоша тактика повеќе менаџери да правиме кампови во иста држава, и токму заради таа работа ја отворив другата тема за да пишуваме кој каде ке прави камп за да не си сметаме еден на друг

senka-

 • Youth team
 • *
 • Posts: 29
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #11 on: April 04, 2013, 05:27:03 PM »
kolku vreme se ceka za da se izgradi kamp,14 dena ili pomalce,i dali da izgradam jas dali ke mi vrsi rab ili da pocekam kako ke bidi posle da pram,so velite? 

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #12 on: April 04, 2013, 05:30:36 PM »
odma se gradi kampot :D

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #13 on: April 04, 2013, 05:36:40 PM »
kolku vreme se ceka za da se izgradi kamp,14 dena ili pomalce,i dali da izgradam jas dali ke mi vrsi rab ili da pocekam kako ke bidi posle da pram,so velite?

Кампот се гради одма сенка, а за работа ке ти врши работа, зашто измегу 9та и 15та недела добиваш уште најмногу 3јца, најмалку 1 нов млад играч (зависи колку кампови имаш изградено), а иначе единствената работа која е малце нејасна околу камповите е дали добиваш појаки играчи според рангот на кампот или влогот

senka-

 • Youth team
 • *
 • Posts: 29
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #14 on: April 04, 2013, 05:39:21 PM »
a so primer ako go izgradam kampot da recime nekolku dena pred pocetok na 9 nedela,namesto da plakam sekoja nedelaod sega  do togas,vaka ke zastedam,dali igra uloga to?

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #15 on: April 04, 2013, 05:44:21 PM »
pa ti ce gi zacuvas parite ama mora da vlozis posle koga ce go izgradis poveke naednas :D znaci isto ti se fakja :D

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #16 on: April 04, 2013, 05:48:17 PM »
a so primer ako go izgradam kampot da recime nekolku dena pred pocetok na 9 nedela,namesto da plakam sekoja nedelaod sega  do togas,vaka ke zastedam,dali igra uloga to?

Сенка чим го изградиш кампот секоја недела мора да плаќаш, минималната сума е 5000, а ти можеш да си манипулираш за секоја недела посебно дали ке даваш повеќе од 5000 или 5000, можеш да 7 недели по 5000 и 8та да кажеме 50 за да добиеш на сума.

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #17 on: April 05, 2013, 01:42:47 PM »
UPDATE

Vozdovac

 • Professional team
 • **
 • Posts: 68
  • View Profile
  • http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=35503
Re: Младински Кампови
« Reply #18 on: April 06, 2013, 02:35:24 AM »
Dali Znaete Deka Mozete I 5 Milioni Da Vlozite ??? Ama Odma Dobivate Bankrot I Najverojatno Moze Da Vi Bide Izbrisan Klubot ....

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #19 on: April 06, 2013, 03:49:54 PM »
Dali Znaete Deka Mozete I 5 Milioni Da Vlozite ??? Ama Odma Dobivate Bankrot I Najverojatno Moze Da Vi Bide Izbrisan Klubot ....

Неможеш да отидеш минус со кампот, затоа што ако наместиш 5 милиони и ги немаш тие средства на располагање ке ти земе само 5 000

Vozdovac

 • Professional team
 • **
 • Posts: 68
  • View Profile
  • http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=35503
Re: Младински Кампови
« Reply #20 on: April 06, 2013, 05:21:33 PM »
Tucko Jas Bev Vo Minus Koga Mi Odzemaa Pari Za Campovite ...

tucko89

 • National Team
 • ***
 • Posts: 153
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #21 on: April 06, 2013, 06:06:35 PM »
Tucko Jas Bev Vo Minus Koga Mi Odzemaa Pari Za Campovite ...

Ама ти одземаа 5000 така ?

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #22 on: April 07, 2013, 04:38:12 PM »
Јас ќе одберам стратегија вложување во голема држава (која нема премногу јаки играчи ) со многу голем влог (над 100К неделно)
My Team : Coffe Shop      

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #23 on: April 09, 2013, 02:27:06 PM »
jas mislam imam golema prednost sto imam kamp vo brazil :D samo treba da go odvrzam ceseto :D :D

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: Младински Кампови
« Reply #24 on: April 11, 2013, 10:38:05 AM »
Vo Brazil sum 42/650 :D vo Srbija 5/34 :D vo Bosna 6/82 :D