Author Topic: U21 reprezentacija od sezone 8.  (Read 25802 times)

Djolle

• Moderator
  • National Team
  • Moderator of Serbia.
    • View Profile
Re: U21 reprezentacija od sezone 8.
« Reply #50 on: November 08, 2013, 04:30:02 PM »
Da nije Nepal? :P

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #51 on: November 08, 2013, 11:43:17 PM »
Ko je rekao Jamajka? :) Jbg, COPY-PASTE...
Team: Krivaca United
Manager: ser shomika
SERBIA EX U-21 Manager (season 8-9)

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #52 on: November 15, 2013, 11:01:50 PM »
Iraq 0-3 Serbia

Izmene (Kikić i Dabić) su odradile odličan posao! Ovom pobedom je overeno prvo mesto. Prvi deo posla je uspešno završen, a za dalje, biće potrebna i sreća!

Idemo dalje!

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #53 on: November 23, 2013, 06:54:38 AM »
Serbia 5-0 Zimbabwe

Odlična utakmica za kraj! Neki budući supertalenti naše zemlje su dobili šansu da steknu iskustvo i napredak u skilovima. To se po rezultatu uopšte ne bi reklo! :)

Idemo dalje!

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #54 on: November 23, 2013, 07:07:16 AM »
REZIME I PLANOVI

OK, prvi deo posla je završen! Ja sam jako zadovoljan. Sada postaje sve teže, ali se nadam da ću ponoviti bar naš najslabiji uspeh, a to je osmina finala. Naravno, potajno se nadam tituli ali to normalan čovek ne bi smeo da obećava.

Što se tiče grupe, realno je očekivati da budemo bar drugi, iza Argentine. Da li je vrlina ili mana, ne znam, ali želja da pobedim najboljeg je nešto što me prati ceo život! Tako je sa Krivačom, tako je i sa SRBIJOM! Dakle skalp Argentine je nešto što tek malo manje želim od same titule. Daću sve od sebe da to i ostvarim!

Sa radošću vas obaveštavam da je Srbija ponovo u najjačem sastavu i može da računa na igrače Naissusa i Radničkog! To je još jedan razlog da verujemo u dobar rezultat!

Pozivam vas sve da se uključite sa predlozima! Najviše bih voleo da prodiskutujemo "Team Instructions". Sama formacija je nešto što znam kako će da izgleda i nije podložna promenama. Takođe "Marking" i "Closing down" je nešto što znam kako će biti podešeno. Naravno i za sve ostalo imam ideju, ali bih voleo da čujem i vaša mišljenja.

Idemo dalje!
« Last Edit: November 23, 2013, 07:09:35 AM by shomyguca »

karlooo

• All Star Team
  • ex U21 national manager
    • View Profile
« Reply #55 on: November 23, 2013, 12:57:39 PM »
Predlozite slobodno ali bice kako ja kazem :))

Samo cepaj

nikola_94

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #56 on: November 23, 2013, 10:27:42 PM »
Ja sam mislio da predlozim nesto u vezi formacije, ali posto vidim da neces da menjas onda nista..  ;)
Team:PROVO
Manager: Nikola94

Serbia coach! (season 9-10)

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #57 on: November 26, 2013, 03:46:30 PM »
Evo spremio sam malo zanimacije dok čekamo nastavak prvenstva. U prilogu je spisak svih igrača koji su bar jednom zaigrali ove sezone za U21 reprezentaciju. Takođe je prikazan i učinak svakog od njih (golovi, asistencije, Igrač meča i srednja ocena u svim nastupima)

Pozdrav i čujemo se uskoro! :)
P.S. Kliknite na tabelu da se uveća, zatim izvršite desni klik na tabelu, pa "open image in new tab" na chrome-u, odnosno "view image" na mozilla-i. Tako će se u novom tabu otvoriti cela tabela, da gledate ko ljudi! ;)
« Last Edit: November 27, 2013, 09:21:22 PM by shomyguca »

karlooo

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #58 on: November 27, 2013, 08:31:15 PM »

Ali moji puleni odradili vrhunski, i danas se desilo neizbezno Luka presao u CA9  :'(
« Last Edit: November 27, 2013, 09:23:07 PM by karlooo »

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #59 on: December 06, 2013, 03:39:32 PM »
Slovakia 0-0 Serbia

Šutevi 16-1, u okvir 10-0. Ocene formacije sasvim korektne, odnos srca 6,5-2. Ne bih bilo šta da komentarišem!

nikola_94

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #60 on: December 06, 2013, 05:32:05 PM »
Nema tu Somi mnogo pametovanja, bili smo bolji, tj. razbili smo protivnika ali nismo imali srece. Bolje i sada sto smo tako reci kiksnuli nego kasnije, protiv Argentine ce biti tesko, mada verujem u tebe i nas tim i ocekujem pobedu (nereseno), nisu ni oni ne pobedivi..  ;)

karlooo

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #61 on: December 06, 2013, 09:16:52 PM »
Prvo da bacim kom o Drazicu, jer sam na chetu procitao nesto vezano za pasove. Jeste imao 10 izgubljenih ali mora da se napomene da je samo 2 iz igre ostali su iz kornera sto i nije toliko strasno koliko bi bilo da je sve iz igre.

Protivnik je igrao bas onako kako nije trebao i mislim da bi bolje prosli da smo ih "tukli" kroz sredinu tj da smo pojacali sredinu ili da je postavljeno mix, no dobro to je sad drvljenje patke i sta bi bilo kad bi bilo...

Nije tolika greska ni po strani sto smo napadali tj nije gresa uopste jer se otorio samo tako i ima vise srece nego pameti.

Samo mi jedna stvar nije jasna, a to je ME gde su svi igraci, igrali smo i kvalifikacije isto i peglali su svi sad samo ova dva ludaka Osmo i Drazic, to ne mogu da razumem  :-\

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #62 on: December 06, 2013, 10:32:13 PM »
 Prihvatam sugestije za passing, ali moram da vam napomenem da je i to danas bilo podeseno u taktickoj promeni od 70-og minuta! Ali jednostavno nije bilo dovoljno... :(

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #63 on: December 07, 2013, 04:55:15 PM »
Argentina 0-0 Serbia

Strategija je bila da ne srljamo, jer je naša prednost odbrana, a njihova napad. Očekivano, oni su jako napali (More Attack) nasuprot nama (Normal), što im je donelo veliku prednost u posedu. To je bilo planirano prepuštanje inicijative, koje se na kraju pokazalo kao dobro rešenje. Ne samo da smo uzeli bod, nego je i krajnja statistika bila prilično izjednačena. Čak smo u jednom momentu imali i bolju (šutevi: oni 4-2, mi 5-2 oko 50-og minuta). To se malo kasnije pokvarilo, ali je do kraja ostalo dosta dobro i tim aspektom sam zadovoljan. Koliko god da je ova utakmica delovala kao igra mačke i miša, mogli smo mi ovde osvojiti čak i sva 3 boda.
Zato kada se sve sabere, nisam nezadovoljan!

Idemo dalje!

nikola_94

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #64 on: December 07, 2013, 05:56:21 PM »
Al pogadjam rezultate svaka mi cast  :)

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #65 on: December 08, 2013, 11:12:05 PM »
Serbia 5-1 Vietnam

Ova utakmica je prošla prema najoptimističnijem scenariju. Vrlo ubedljiva pobeda. Ne bi trebalo puno likovati, jer je protivnik bio dosta slabiji. Ipak treba biti zadovoljan prolaskom u knockout fazu! A tamo... Poljska! Gotovo da nije moglo gore. Jako težak protivnik koji zaslužuje ulogu favorita! Ali šta je, tu je. Ništa nije nemoguće! Ko god ima konstruktivne predloge ili zapažanja u vezi sa protivnikom, neka javi ovde ili privatnom porukom.

Idemo dalje!

P.S. U ovu utakmicu ulazimo oslabljeni za Gatala, koji odsustvuje zbog kartona.
« Last Edit: December 08, 2013, 11:14:22 PM by shomyguca »

raketa

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #66 on: December 09, 2013, 09:22:26 PM »
Vidim svi predlazu taktiku. Nek bude pobednicka -a podesavanja ko sisa :))
Ispratim rez, nesto slabo imam vremena ovih dana.

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #67 on: December 10, 2013, 03:45:24 PM »
Poland 0-2 Serbia

Jako dobar rezultat, kao i ocene izabrane taktike. Posed je očekivano u njihovu korist zbog "All Attack" i to nije ništa neobično niti razlog za brigu. Ipak, odnos šuteva je u njihovu korist i to je jedino što mi se ne sviđa. Još kad se uzme da je igrač utakmice naš golman...

Ali endžinu se ne može ući u trag! S obzirom da smo pogodili taktička podešavanja i imali 5 srca naspram njihovih 3½, ne mogu sebi ništa da zamerim! I naravno, pobeda je ono što se računa! :)

Idemo dalje!

P.S. Hvala svima na korisnim sugestijama (JT, G, Karlo, Keža, Nidža ...)
« Last Edit: December 10, 2013, 03:52:36 PM by shomyguca »

raketa

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #68 on: December 10, 2013, 04:00:11 PM »
Tako, tako vidim da si izabrao pobednicku taktiku :)

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #69 on: December 11, 2013, 08:25:08 PM »
Portugal 0-1 Serbia

Još jedan stepenik je preskočen. Teže nego što je očekivano, ali rezultat je bitan. Sutra igramo u, po meni, najboljem sastavu i sa taktičkim podešavanjem koje je dalo najbolji rezultat, sa nekim minimalnim, nadam se pozitivnim korekcijama. Ako i sutra uspemo, možda i obećam titulu! :) Ali da se ne zavaravamo, šanse su u najmanju ruku podjednake, pa čak malo i na strani protivnika.

Idemo dalje!

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #70 on: December 12, 2013, 03:45:21 PM »
Serbia 0-1 Argentina

Dobra utakmica, ali uzalud. Da li je moglo bolje? Ja ne znam. Priprema za ovu utakmicu je jako dugo trajala. Analizirao sam skilove svakog igrača ponaosob, definisao sam sve što se moglo definisati, naravno prema ocenama. Rezultat je sasvim korektna statistika protiv odličnog protivnika, ali na žalost i negativan rezultat. Obeshrabrujuće, ali šta je tu je.

Obratiću se još jednim postom kad saberem utiske i pripremim podatke za rezime mog selektorskog posla. Okačiću ih, pa da o svemu prodiskutujemo, ako to neko bude želeo.

shomyguca

• National Team
    • View Profile
    • Krivaca United
« Reply #71 on: December 13, 2013, 09:53:56 AM »
Kao što red nalaže, dugujem svima jedan rezime mog selektorskog rada. Rezultat svi znamo: POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA. Nismo otišli korak dalje, ali smo bar ponovili naš najbolji plasman. U prilogu se nalaze dve slike:

1. Pojedinačni učinak igrača u drugoj fazi svetskog prvenstva i
2. Učinak reprezentacije u sezonama 8 i 9, dakle za vreme mog mandata.

Pojedinačni učinak igrača u sezoni 8 i u prvoj fazi šampionata su već dati u mojim prethodnim postovima (Reply #25 i Reply #57).
Ja neću ništa komentarisati, to je na vama!

Formiraću i kratku anketu gde ćete moći da ocenite kako ste zadovoljni mojim radom kao selektora. Slobodno napišite i komentar na ovoj temi. Vaša povratna informacija mi puno znači.

Ovim zatvaram poglavlje mog selektorskog mandata!
Bilo je zadovoljstvo, voditi reprezentaciju! Želim sve najbolje mom nasledniku uz napomenu da uvek može da računa na moj savet, ako mu za bilo šta bude potreban!

IDEMO DALJE!
« Last Edit: December 13, 2013, 10:10:25 AM by shomyguca »

babov85

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #72 on: December 13, 2013, 10:20:07 AM »
Somi, bilo je dobro, rezultat je zadovoljavajuci obzirom na protivnike. Igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija! ;) Drago mi je da sam sa mojim najboljim igracem ucestvovao u pohodu ka sveCkom prvenstvu. Ja bih da se opet kandidujes, sad imam VG akademiju, mozda mi mogao da mi istreniras pokojeg igraca, da ne otvaram multiakaunt ;)
Srecno u sledecoj sezoni!

Romanista

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #73 on: December 13, 2013, 10:40:43 AM »
Shomi ko ti "dade" drugu peticu?? :-) Salu na stranu, bez obzira sto jos uvek imam dosta da naucim o ovoj igri u smislu taktike, igraca, ocena i dr. mislim da si odlicno radio svoj posao, da si standarde postavio jako visoko i da buducem selektoru nece biti lako... Tu ne mislim samo na rezultate, koji su odlicni, vec i na principe rada, transparentnost, predanost...
Kada se udje polufinale nekog prvenstva, kada nas engine zakopa sa povredom pre pocetka istog, nelogicnom random zamenom i sa povredom u polufinalnom mecu- apsolutno ne vidim nijedan razlog da ti se da ocena manja od odlicne... Ono sto mi se posebno svidja sto si svoju taktiku bazirao prema igracima, a ne svojim zeljama (kao sto radi Prosinecki npr iako ga volim ako brata) i da nisi forsirao nesto nelogicno vec si izvlacio maksimum iz onoga sto imas... ne kazem da si imao malo vec da su neki imali mnogo vise pa nisu uspeli da dodju do polufinala... Nisam pristalica igre "grlom u jagode" i spremanja iznenadjenja i rizicnih varijanti u vaznim utakmicama za koje se ocekuje da ce biti egal i da ce se igrati na jedan gol. Ovo kazem jer sam video po komentarima da su neki pristalice takvih eksperimenata... broj  igraca koji su prosli kroz repku i odigrali barem jedan mec je za pohvalu... 

ono za sta bih ti dao jedinicu veliku kao kucu je cinjenica da ne zelis da nastavis da radis sa nasim momcima :-)

U svakom slucaju, svaka ti cast i ziv bio :-)

sarad987

• Professional team
  • **
  • Just Fantastico...
    • View Profile
« Reply #74 on: December 13, 2013, 12:18:15 PM »
Shomika ja sam ti dao četvorku.. javno glasanje :)
Jedina stvar koju ti zameram, a po meni to nije mala stvar (pa zbog toga i ide ocena manje od odlične), je to što nemaš (ne koristiš) alternativnu formaciju protiv jakih timova. Glupo je sad da se priča posle tekme, šta bi bilo kad bi bilo, da se Isaija nije povredio, bla bla... ali evo čisto onako da dam primer, protiv Argentine smo mogli i sa 2 dmc-a, bez amc-a i preko krila, ako već svi znaju i pričaju da je taj Sandoval opasan. Jesmo mi bili bolji, verovatno bi i pobedili, ali mislim da bi nam druga formacija donela veću sigurnost da ne primimo gol, a po meni u tako bitnoj i teškoj utakmici treba prvo da se osiguraš da ne primiš gol, a posle da gledaš kako ćeš da ga daš.
Sve ostalo je na mestu. Ako se kandiduješ glasam ponovo za tebe jer i sa ovim nedostatkom nema boljeg kandidata za selektora 8).