Poštovane kolege GKO-eri,
kako red nalaže, uz kandidaturu za selektora potrebno je priložiti i neki plan rada. Zato ću vam sada ukratko izneti moju ideju vođenja reprezentacije.
1. Svake sezone od premijum korisnika prikupljam listu sa Top 100 srpskih igrača. To sam učinio i prošle sezone iz čiste radoznalosti.
2a. Ukoliko je sezona bez zvaničnog takmičenja, tj. igraju se prijateljske, biraju se ISKLJUČIVO najbolji igrači prema sledećim parametrima:
- najveći LA
- najveći PR
- godine igrača (najmlađi su prioritet)
Naglašavam da se u prijateljskim mečevima CA igrača NEĆE UZIMATI U UBZIR, osim ako su svi prethodno pomenuti parametri identični.
Epilog ovakvog izbora igrača je da rezultat prijateljskih utakmica nije u prvom planu. Dakle prijateljski mečevi će isključivo služiti za napredovanje najtalentovanijih mladih igrača.
Neko će možda reći da u prijateljskim mečevima treba probati taktike. Ja sam protiv takvog sistema, jer iz jedne utakmice ne može puno toga da se zaključi o datoj taktici. Ja inače neću puno menjati taktike ni u takmičarskim mečevima. Forsiraće se maksimalno 2-3 varijante.
2b. Ukoliko je sezona u kojoj se odigrava zvanično takmičenje:
- biraju se igrači sa najvećim CA. Ovo pravilo ne mora nužno da bude ispoštovano, jer igrač koji mi formacijski ne odgovara, neće biti pozvan uprkos velikoj vrednosti CA.
- ključni parametar za izbor igrača će biti njihove ocene na merodavnim skilovima. Ta analiza se neće sprovoditi otprilike! Za tu svrhu sam razvio program u Excel-u, a prema preporukama iz uputstva igrice.
Napominjem da će igrači na poziciji MC biti vrlo retko pozivani u reprezentaciju, bar dok se ne pojavi jako kvalitetan MC koji svojim ocenama ne ruši ukupnu ocenu celog tima. Takvog, za sada nemamo! To, naravno, važi samo za takmičarske utakmice. U prijateljskim će se forsirati i mladi MC-ovi sa velikim LA i PR, ako bude takvih (a takav je za sada samo Sebić).
Debata o mom planu za vođenje reprezentacije se može voditi na četu i forumu. Ukoliko bude konstruktivnih predloga, ja ću ih uneti u plan i biće sprovođeni.
Ukoliko se ne slažete sa programom, a ja ne prihvatim vaše predloge, nemojte glasati za mene, jer se neću predomišljati!
S’ poštovanjem
Ser Shomika