Author Topic: Oficjalny wątek reprezentacji  (Read 110980 times)

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
Re: Oficjalny wątek reprezentacji
« Reply #275 on: December 21, 2012, 05:51:37 PM »
ja się zgadzam trzeba mysleć przyszłosciowo

8)

(liczą się przyszłe trofea, a nie aktualny ranking)
Dynamit Warszawa (21647)

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #276 on: December 21, 2012, 09:59:56 PM »
sorry ale ktory z tych zawodnikow ktorych teraz cisniesz ma kto byc niby przyszloscia reprezentacji? Bo wsrod zawodnikow ktorym dajesz szanse gry jest moze 3(dr mc fc) ktorzy moga byc filarami reprezentacji, reszta to zmiennicy albo zmiennicy zmiennikow.
Rowniez jestem za opcja inwestycji w mlodziez ake to trzeba wyposrodkowac zawodnicy z doswiadczeniem i skillem przeplatani mlodymi pod trening WARTYMI inwestycji oraz na zmiany wlasnie utalentowani mlodzi na pozycje na ktore potrzebujemy wzmocnienia/zmiennikow.
Remisujemy z wyspami dziewiczymi malta czy uganda, takie spotkania musimy wygrywac.

Dodatkowo tutaj bym rute poprosil o info odnosnie Kwalifikacji do WC, pamietam 2 sezony temu trener argentyny mi zwracal uwage abym sie sparami nie bawil zbytnio bo miejsce w rankingu nie gwarantuje awansu do kwalifikacji, zas liczba ptk rankingowych zdobytych wlasnie w meczach sparingowych.
Nie wiem ile w tym prawdy jest szczerze mowiac ale trzeba sie dowiedziec czy nie ma czegos na rzeczy abysmy nie obudzili sie z reka w nocniku z fajnym zapleczem zawodnikow 3/4 skladu a bez miejsca w kwalifikacjach.
« Last Edit: December 21, 2012, 10:06:17 PM by elcura »
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #277 on: December 21, 2012, 11:13:48 PM »
Hania masz racje, to nie ranking decyduje o kwalifikacjach a własnie mecze z sezonu sparingowego. Nie jestem tego na 100 % pewien , ale prawie. Natomiast my mamy na razie tylko 1 przegrana i remisy. Teraz znow same boty do końca i Serbia, wiec problemów z awansem bym nie przewidywał :) jest 16 grup po 8 zespołów to daje 128 , wcześniej jest 1 runda kwalifikacji w której gra 160 drużyn . wychodzi ze do grup idzie 48 zespołów bezpośrednio i 80 z baraży. reasumując ,208 zespołów zawsze jest branych pod uwagę w nowym sezonie. http://imm.io/PYDy czyli wszystkie :)

Co do juniorów w reprze to o jej sile stanowić bedą w przyszłości: Franczak,Iwan, Kurkowski, Badowski. Nowosad, Koprowski.
Zmiennicy sa potrzebni , bo potem trafią się kontuzje i bach nie ma np. jak ostatnio Olczyka i obrona lezy :(
Moze i faktycznie mamy dużo juniorów na środku obrony i teraz oni w seniorach ida. Jezeli gdzieś bym widział pole do zmian, to tutaj.

Mam nadzieję , że wygramy następny mecz i humory się poprawią
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #278 on: December 21, 2012, 11:17:30 PM »
Dodatkowo tutaj bym rute poprosil o info odnosnie Kwalifikacji do WC, pamietam 2 sezony temu trener argentyny mi zwracal uwage abym sie sparami nie bawil zbytnio bo miejsce w rankingu nie gwarantuje awansu do kwalifikacji, zas liczba ptk rankingowych zdobytych wlasnie w meczach sparingowych.
Nie wiem ile w tym prawdy jest szczerze mowiac ale trzeba sie dowiedziec czy nie ma czegos na rzeczy abysmy nie obudzili sie z reka w nocniku z fajnym zapleczem zawodnikow 3/4 skladu a bez miejsca w kwalifikacjach.
To jest w gruncie rzeczy informacja zmieniająca część dotychczasowych moich przemyśleń, tylko czy jest jakieś potwierdzenie.

Bo wsrod zawodnikow ktorym dajesz szanse gry jest moze 3(dr mc fc) ktorzy moga byc filarami reprezentacji, reszta to zmiennicy albo zmiennicy zmiennikow.
Do tego bym jeszcze dołożył GK i jeszcze jeden DR(bądź DRC) bo nie wiem o którym mówisz konkretnie.
Widać zawodników którzy się wybijają na tym tle, ale tak jak napisałeś są Ci którzy nie będą potrzebni w zbyt dużym stopniu.

Jutro postaram się wypisać młodych zawodników, których wezme pod uwage ustalając skład oraz tam gdzie uważam to zbędne i nieopłacalne (dzięki za uświadomienie Hania). Do tego jeżeli ktoś by chciał przejrzeć bazę zawodników to zapraszam na PW w grze, udziele ją.

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #279 on: December 21, 2012, 11:22:45 PM »
No z tymi zmiennikami to nie wiadomo jak kto skończy, bo 8 nie rowna 8. Jeden konczy na 8,00 drugi na 8,99 :) Mój Janiuk był 6 a, już jest 7 :) Teraz czekam na Kavę bo jest już blisko i 8 mu wskoczy w CA.

No i wiadomo jak jest wybór to zawsze lepiej, bo każdy jest przecież ciut inaczej zrobiony . Jeden pasuje do more roaming drugi do stick to position itd...
  season 18

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #280 on: December 22, 2012, 11:07:38 AM »
Po długich przemyśleniach po części zgadzam się z Hanią i dzieki za wytknięcie błędu.

Skład który mam zamiar powołać:

Wyjściowy skład:
Iwan - Franczak, Figura, Kaluza, Kurkowski - Bobienski, Zielonka - Szweda i Gajos - Nosek, Drozdowski

Zmiany:
60' Badowski za Zielonke
60' Biliński za Noska
60' Gąska za Drozdowskiego

Chętnie wysłucham jeszcze sugestii. Wg mnie nie dało się inaczej powołać by najlepsze młodziki nie straciły, a do tego by skład był dość dobry.

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #281 on: December 22, 2012, 04:21:51 PM »
Zadne wytkniecie bledu zwrocenie uwagi bo mi tez to dopiero innyszkoleniowiec zaprzyjazniony wytknal ;).
kaluzy bym nie powolywal bo to strata slota i jeden z najwiekszych bledow powolan poprzedniej kadry. Autenburg tez na co zwracal uwage ruta. Dodatkowo bym drozda olal a wrzucil kogos doswiadczonego moze z glowkami jeslu szweda i gajos maja grac. Popytac menadzerow ja ci moge polecic na glowki r??ga ode mnie oraz jesli chodzi o wolne i doswiadczenie maslanke.
Empire (23277) - Poland

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #282 on: December 22, 2012, 05:31:11 PM »
Celestyn jest zapchaj dziurą, ale oczywiście można go zmienić, jednak mówiąc szczerze nie przyszedł mi na myśl inny MC.
Kałuże powołałem, bo potrzebowałem dobrego DC, a mówiąc szczerze nie znam jego skill i jeszce, a widzialem, że nim grałeś - powołam w takim razie w jego miejsce kogoś innego.

Co do R??ga to wolałbym grać kimś młodym i jemu dawać expa - jak nap Drozd. R??g za sezon będzie miał już 30 lat i to będą jego ostatnie chwile w NT podczas Q i mistrzostw - wtedy się przyda. Powiedzmy sobie szczerze, że teraz nie ma sensu go powoływać.

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #283 on: December 22, 2012, 05:45:33 PM »
racja co do r??ga dawalem ci go tylko ze wzgledu na jego glowki jako taktyczna opcje. kaluza strasznie solidny jest nic poza to. Jak bede po pracy moge zerknac w swoje zapiski na kompie i ci podrzucic kim gralem w obronie przez 4 sezony.
Empire (23277) - Poland

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #284 on: December 22, 2012, 06:41:38 PM »
Za Kałuże wziąłem Walerego Sokolowskiego. Od następnego tygodnia biorę Olczyka z U21, bo ustaliłem z Rutą, że tak będzie lepiej.

Co do napastników Noska + Drozd i Bliński + Gąska na zmianach to najlepsze wyjście.

Za Celestyna powołałem Góreckiego.

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #285 on: December 22, 2012, 09:57:03 PM »
Dat Przemek! Zobaczycie, że za 10 sezonów on nadal będzie przydatny, haha! Własnie wbił podania na 17.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #286 on: December 22, 2012, 11:04:29 PM »
Ok! Miejsce w NT mu gwarantuje na chwile!

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #287 on: December 28, 2012, 03:22:25 PM »
Mecz wygrany, Szweda IMBA.

Wracamy do sprawy z DC w takim układzie, bo następne powołania przed nami. Dla mnie najlepszym wyjściem jest Mirek: http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=2651681.

BTW Uważacie, że dobrym wyjściem jest publikowania skilli tutaj na forum graczy, którzy nie należą do NT (powiedzmy oprócz graczy z naszej ligi z wiadomych względów - no chyba, że jego właściciel wyrazi zgode)?
« Last Edit: December 28, 2012, 03:29:31 PM by Adastam »

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #288 on: December 28, 2012, 04:55:59 PM »
obcy to raczej nie zagladaje, a co do Polaków to już kiedys sie pytałem i sprzeciwu nie było. Moim zdaniem kadra tak dużo pomogła prawie wszystkim jej zawodnikom , ze coś się jej tez nalezy :) Moich mozesz pokazywac. Jak ktoś nie chce pokaz skili swojego grajka to niech to zgłasza. Teraz i tak jest lepiej bo gra tylko po 2-3 z jednej drużyny. Pamietam jak w U 21 grało lub było powołanych po 6-9 zawodników Wrzosa czy Dynamitu!!!
  season 18

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #289 on: December 28, 2012, 06:12:06 PM »
Mecz wygrany, Szweda IMBA.

Wracamy do sprawy z DC w takim układzie, bo następne powołania przed nami. Dla mnie najlepszym wyjściem jest Mirek: http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=2651681.

BTW Uważacie, że dobrym wyjściem jest publikowania skilli tutaj na forum graczy, którzy nie należą do NT (powiedzmy oprócz graczy z naszej ligi z wiadomych względów - no chyba, że jego właściciel wyrazi zgode)?

Mój Miruś :)? Adastam, dlaczego akurat on??
Miruś to mój były gracz, więc dla mnie spoko, że miałby być w kadrze. Jednak obiektywnie, to jest sporo obrońców nie gorszych (jeżeli nawet nie lepszych). Mirek ma CA i LA 5, wartość ma nieco ponad 500 k. Mniej więcej identycznie jest zrobiony mój Apolinary Sokolof, ale i tak wolę stawiać na Augusta Warchoła albo Seweryna Jóźwiaka, który ma CA5 i LA8.

Teraz zauważyłem, że w kadrze jest 23 letni Marcel Rudawski też pewnie z CA 5, ale ze wzrostem 186 cm., więc powoli domyślam się, że chcesz zwiększyć wzrost naszej obrony.

Inne opcje:
Wilhelm Gomolka(564160)Estimated value :   689,332 G, 185 cm.
Igor Kaluza (2332804)Estimated value :   616,000 G, 190 cm.
]Juliusz Frąckiewicz (5665751)  z Kabackiego Estimated value :   717,599 G 189 cm. Jest on w kadrze U21, ale jeszcze nie zagrał ani jednego meczu.(- mój faworyt).

Wartość nie gra, tylko skille. Więc, jeżeli chodzi o podwyższenie wzrostu obrony, to być może ten pomysł z Mirkiem nie jest aż tak szalony, jak wydawał mi się na początku. Jednak i tak dla mnie najlepszy kandydat to Frąckiewicz
Dynamit Warszawa (21647)

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #290 on: December 28, 2012, 06:18:15 PM »
(...)BTW Uważacie, że dobrym wyjściem jest publikowania skilli tutaj na forum graczy, którzy nie należą do NT (powiedzmy oprócz graczy z naszej ligi z wiadomych względów - no chyba, że jego właściciel wyrazi zgode)?

Dla mnie nie ma problemu, o ile jest to uzasadnione debatą nad konkretną sytuacją - selekcją lub doborem taktyki.
Dynamit Warszawa (21647)

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #291 on: December 28, 2012, 07:21:17 PM »
Szwarca :D lepszy od tych bobów wszystkich a niedługo umrze! Ocierał się o kadrę cały czas. Leon Świtalski z Torcidy średniego wzrostu, ale niezły.
« Last Edit: December 28, 2012, 07:27:06 PM by Harper »
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #292 on: December 28, 2012, 08:45:07 PM »
Teraz zauważyłem, że w kadrze jest 23 letni Marcel Rudawski też pewnie z CA 5, ale ze wzrostem 186 cm., więc powoli domyślam się, że chcesz zwiększyć wzrost naszej obrony.
No chciałem, jednak Marcel okazał się nietrafiony - dość słabe skille (w Chelsea chętnie bym go widział, ale do NT za słaby), więc nie widze sensu dalszego jego pobytu.

Adastam, dlaczego akurat on??
Stwierdziłem, że Mirka skille nie są aż takie złe, a w tym co mam aktualnie w bazie nie potrafiłem znaleźć nic lepszego. Postaram się poscautować tych co mi wysłałeś i wtedy ocenimy dokładnie jak to wyglądać będzie.

Skille:

Wartość nie gra, tylko skille. Więc, jeżeli chodzi o podwyższenie wzrostu obrony, to być może ten pomysł z Mirkiem nie jest aż tak szalony, jak wydawał mi się na początku. Jednak i tak dla mnie najlepszy kandydat to Frąckiewicz
Dzięki, bo już powoli wydawało mi się, że jestem szalony :> ;)

BTW w przyszłym tygodniu będę "testował" jak sprawdzi się "Wolny elektron" w kreatywnej wolności. Teoretycznie nasi pomocnicy są gotowi na to, więc zobaczymy jak to zadziała ;)

Szwarca :D lepszy od tych bobów wszystkich a niedługo umrze! Ocierał się o kadrę cały czas.
Chcesz mieć sweet fotkę z napisem: Reprezentacja : Gracz reprezentacji narodowej ? :P Da się załatwic :)
« Last Edit: December 28, 2012, 08:47:03 PM by Adastam »

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #293 on: December 29, 2012, 12:32:21 AM »
Inne opcje:
Wilhelm Gomolka(564160)Estimated value :   689,332 G, 185 cm.
Igor Kaluza (2332804)Estimated value :   616,000 G, 190 cm.
]Juliusz Frąckiewicz (5665751)  z Kabackiego Estimated value :   717,599 G 189 cm. Jest on w kadrze U21, ale jeszcze nie zagrał ani jednego meczu.(- mój faworyt).
Zerknąłem jeszcze raz: Gomolka to lipton.
http://img826.imageshack.us/img826/8040/gdsa.png - skille.

Zatem mysle, ze odpada z gory.

E: Ok, podejdźmy do tego tak, że to nie ma sensu aby grał Kaluza - powołuje go tylko by sprawdzić skille. Ostrowski jest 9/4 i mysle ze jest warto jego wlasnie wytrenowac w NT niz Frąckiewicza 8/6. On szybciej się wytrenuje dzięki dużemu PR, a do tego ma nizsze LA.

A co wy myslicie o tym?
« Last Edit: December 29, 2012, 12:57:39 AM by Adastam »

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #294 on: December 29, 2012, 10:15:44 AM »
Widze ze po moim bledzie z wysokoscia zawodnikow w ostatnich MS ktos bierze poprawke i bardzo dobrze!
Z tym ze akurat wzrostem to bym sie jako wyznacznikiem nie kierowal, Pogadaj z wlascicielami wciaz rozwijajacych sie PERSPEKTYWICZNYCH(i ofc powyzej 180) DC niech zrobia im skocznosc. Rozmawialem z bulgarem trenerem i argentynczykiem, oraz dawnym trenerem niemcow 10 cm wzrostu czesto rucha roznica w skocznosc o wartosci 2-3, wiec trzeba uwazac zeby sie nie przejechac z defem 190cm wzrostu a jumpingiem 9, bo wtedy fc o jumpiungu dobrym i glowkowaniu go ruchnie z latwoscia.
Tyle ode mnie, co do ostatniego meczu kadry postep niesamowity!  8)
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #295 on: December 29, 2012, 11:00:45 AM »
Ja bym tam twojego błedu sié nie doszukiwał. Zabrakło kontuzjowanego Olczyka i za duzego wyboru nie było, Bułgar miał dużego farta że mu takie akcje wylosowało . Teraz to Staszak już ma jumping zrobiony wiec problemu nie bedzie :)
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #296 on: December 29, 2012, 11:19:20 AM »
No, coś jest w tym. U mnie Volkov i Salcedo raczej nie są zbyt wysocy. Natomiast mają BARDZO wysokie skille potrzebne do główek. Nie wiem czy kiedykolwiek tak strzelili gola, za to ja tak masę tracę. A rożnych mam mnóstwo. Natomiast lepiej od nich sprawuje się wyższy i bardziej doświadczony Szwarc, hmm...

A Broź z Kabackich? Nie jest najwyższy, ale chyba najlepszy DC w kraju i tak. A na pewno w TOP 3. W ogóle gracze rafsza coś często byli pomijani. SPISEK!
« Last Edit: December 29, 2012, 11:21:40 AM by Harper »
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #297 on: December 29, 2012, 11:31:41 AM »
http://img211.imageshack.us/img211/4007/29470630.png

A Broź z Kabackich? Nie jest najwyższy, ale chyba najlepszy DC w kraju i tak. A na pewno w TOP 3. W ogóle gracze rafsza coś często byli pomijani. SPISEK!
29 lat to troche stary. Wiadomo, że inaczej się będzie patrzyło w przyszłym sezonie, ale w tym, nie widze sensu by go brać nawet.

Widze ze po moim bledzie z wysokoscia zawodnikow w ostatnich MS ktos bierze poprawke i bardzo dobrze!

No trzeba to brać pod uwagę.

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #298 on: January 03, 2013, 09:52:50 PM »
Jesli drozd ma grac z tahiti to wrzuty daj wysokie wiszace gdyz ich defensor srodkowy jeden 170+cm drugi 159... Drozd ich powinien polknac :P.
Empire (23277) - Poland

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #299 on: January 03, 2013, 11:14:57 PM »
Tak też ustawiłem już wcześniej :) Też to zauważyłem ;) Ale dzięki za czujność.

Do tego ze względu na kontuzje Kurkowskiego pykniemy ofensywnie: 3-1-2-2-2, zobaczymy jak to się sprawdzi. Z tego co widze to nie zepsułem nic w zmianach więc będzie okej.
Z tyłu sama młodzież zagra, ale raczej nie zawiodą. ;)

Zatem skład: Iwan - Franczak, Figura, Jaroszewski - Gliszczynski - Bobienski, Zielonka - Szweda, Gajos - Drozd, Bilinski

Co do zmian prócz tego, że tylko jedna w napadzie - Drozd 90', a za Bilinskiego w 60' wejdzie Gąska, standardowo za Zielonkę Badowski i w tym tygodniu za Figure Ostrowski. Obie zmiany w 60' minucie.

Chyba to by było na tyle, gramy AoW+Standing+Attacking. Pressing się w ostatnim tygodniu sprawdził więc zostaje bez zmian i do tego krycie strefowe.
BTW ustawiłem Kreatywność na More, ciekawe jak to się sprawdzi :)

E: Ma ktoś jakąś propozycje na DRa do sprawdzenia? Jest Izaak Wojewózki którego musze powołać jeszcze i sprawdzić oraz Slazak (wyprzedzam post Harpera), ale on jest lekko starszej daty już.
« Last Edit: January 03, 2013, 11:22:23 PM by Adastam »