Author Topic: Oficjalny wątek reprezentacji  (Read 110481 times)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
Re: Oficjalny wątek reprezentacji
« Reply #325 on: August 02, 2013, 08:48:34 AM »
Ale my generalnie trenujemy wszystkich najlepszy ch . I za bardzo sie nie wtracamy do treninvu :) jak grajek ma podstawowe skille do 15 to juz dalej nie naciakamy. W argentynie jest większy zamordyzm lol. Chyba tylko Kurkowski w marking u i Bilińskiw w sp byl specjalnie zalatwiany.

To właściciel decyduje o ostecznym ksztalcie grajka. Ja teraz Janasa zrobie pod wykończenie akcji zeby spokjnie mogl grac lewego napaatnika. I z Wozna ktory jest rozgrywaczem beda mogli razem zagrac :)
« Last Edit: August 02, 2013, 09:36:40 AM by Ruta »
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #326 on: August 03, 2013, 10:17:40 AM »
wynik jest całkiem do przyjęcia w koncu z mistrzami odpadliśmy mama nadzieje ze w przyszłym  adaś dalej bedziesz trenerem a co do tego kogo na brakuje ze MC AMC to tajlandczycy mają na każdej pozycji swietnych zawodników trzeba też umieć bardzo dobrym składem grać a ty pokazałęś ze to potrafisz

z tych mistrzostw powiniśmy wynies to ze na impreze mistrzowską powinni jechać tylko najlepsi zawodnicy bo kontuzja kartka i może zagrec ten 4 ( gilczynski w tym sezonie)

A i Daughertemu ja nie wybierałem naradowości i tak samo chyba kamil w przypadku prioody co do trifta to nie wiem, ja w tym sezonie planuje własnie za granicą promować, 2óch polaków a reszt to bedzie  zagranica bo nie wiem czy bede jeszcze premium kupował i bedzie okazja wybierania narodowości

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #327 on: August 03, 2013, 11:53:03 AM »
Ruta mowie o trenowaniu zawodnikow jak np Kozik ktory zagral 4 mecze w doroslej mimo ze nie mial przeslanek chociazby powalczyc o bycie rezerwowym amr tak samo jak Nowosad, Ostrowski, Koprowski itp (mimo ich wysokiego la)
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #328 on: August 03, 2013, 05:26:18 PM »
No ale musimy miec kiliu zawodników na pozycję.  Na Dlu jest tylkp Stawski i Franczak. Koprowski zmienil klub i w nowym nie chcial właściciel trenowac mu tego co mysmy chcieli :( . On byłby lepszy od Bilińskiego a moze i od Drozda. Ostrowski to juz nowa fala. Oni bede grali w finałach u21 za 3 sezony. Tak jak ppisałem generalnie w obu reprezentacjach graja wszyscy najlepsi.W tym sezonie to nawet czasem grali taktycznie tacy co q powaznej imprezie trawy nie powachaja. To smutne ale bylo malo dobrych juniorów. No i generalnie jak teraz z  u21 co 2 sezony choc jeden bedzie starterem w seniorach to będzie dobrze.  Dla mnie Kozik jest juz nie gorszy od zielińskiego.  W u21 bede mial dylemat ktory ma grac. He he lepsze takie problemy niz brak zAwodnika na pozycję.

Rozumiem o co ci chodzi tylko przyklady nietrafione. Juz rozmAwialismy z Adamem ze jak bedzie po 3-4 na kazda pozycje to nowych juniorów o podobnym potencjale nie bedziemy w reprze ciagnac tylko expic tych starszych. Na prZykład na Aml jest Szweda, woźna, janas i lisiecki. Tu nie widzę szans dla nowego z potencjalem do 10.  Dopiero 11 warto ciagnac.

Ps. Bardzo dobra uwaga :).
« Last Edit: August 03, 2013, 05:37:47 PM by Ruta »
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #329 on: August 06, 2013, 07:28:22 PM »
Ja bym nawet zasugerowal ze albo janasa albo lisieckiego wybrac do trenowania, gdyz majac szwede wozne jeszcze 2 meczyc jest bez sensu.
Ewentualnie pogadac z menadzerami janasa i lisieckiego i obgadac jaki pomysl na tego zawodnika maja i wybrac tego odmiennego od klasycznego dryblera szwedy/wozny.
Empire (23277) - Poland

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #330 on: August 06, 2013, 08:11:44 PM »
Nie, ja sie nie zgadzam. Możemy przecież trenować obu - dzięki czemu nie stracimy nikogo. Z tego co wiem Janas będzie wymiataczem i będzie w atakach uczestniczył, co do Janasa nie wtrącałem się póki co, bo nawet dane mi nie było go jeszcze zobaczyć w kadrze.

Jeżeli nie dostaniemy 10 to uważam, że oboje powinni być trenowani (chociażby na AMRze/MRze jeden, bo przecież tam mamy lipe). Poczekajmy do nowego sezonu i liczmy na dobrych zawodników.

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #331 on: August 07, 2013, 10:20:18 AM »
Spoko Kamil na pewno wylosuje 10 LA AML.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #332 on: August 07, 2013, 01:03:15 PM »
Harper wyjdź  :(

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #333 on: August 22, 2013, 08:35:33 AM »
Po uzgodnieniu z Adastamem , postanowilismy ograniczyc liczbe trenowanych juniorów i pograc wieksza liczba starszych pilkarzy zeby łapali doświadczenie.
Kadra
U21
Iwan - Franczak, Sobiech,Olczyk, Dudek - Wożna , Badowski, Zielonka,Zieliński - Biliński , Drozdowski na zmianach Tokarz, Janas i Kozik
Kurkowski na razie bez gray bo expa i tak ma duzo, a przydatny jest tylko w taktyce z DMC , którego jescze nie mama ( Gliszcz się robi). Ma za mało markingu i obcina sie jako obrońca w pojedynkach indywidualnych   :( Ja go widze tylko w taktykach z ofensywnymi skrzydłami.
NT
Flis-Czopek, Grzesiak, Jaroszewski,.........- Gliszczynski, Urbański, Mróz, Nadolski, Szweda, Tabaka, Lisiecki, Abramczyk-Gaska, Dziegielewski

pozostali powolai piłakrze to tylko zapychacze miejsca w skladzie. Jak sie pojawia nowi to bedzie ciezko ich upchnac. Chociaż moim zdaniem tylko 10 i wiecej bedziemy rozwazac. No moze GK 8+ tez.

Jak beda bany czy kontuzje to grac beda ci co byli juz wczesniej ogrywani : Śniegowski, Ostrowski, Figura czy Bączek

Gdybym ja wybieral najlepszy polski skład ( NT +U21 ) na przyszły sezon , czyli finały seniorów to :
GK- Iwan, Flis
DL- Franczak,Stawski
DR Dudek, Kurkowski.
DC Sobiech,Olczyk, Grzesiak, Jaroszewski,
DMC Gliszcz
MC Bobieński,Badowski, Urbański
AMC - nie bedzie jescze , Mróz potrzebuje 3 sezonów
ML/AML Szweda, Woźna,Janas
MR/AMR Zieliński,Kozik a moze Neumann
FC Drozdowski, Gaska,Biliński,
« Last Edit: August 23, 2013, 09:10:51 PM by Ruta »
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #334 on: August 22, 2013, 01:41:29 PM »
na mr/amr chyba chodziło ci o kozika a nie drugi raz o kurowskiego:)  na chwile obecną nie idzie się nie zgodzic z waszymi wyborami ale jeszcze na pewno urodzi się w tym sezonie kilku ciekawych zawodników

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #335 on: August 23, 2013, 09:12:46 PM »
poprawione na Kozika. A z AMRem to mam mały problem bo Neumann nie wygląda gorzej niz Zieliński czy Kozik. Będę ich sprawdzał, dzis Kozik z Neumanem zagrali po 45 minut i Neumann zagrał duzo lepiej!
  season 18

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #336 on: January 07, 2015, 03:43:15 PM »
6 sezonów w NT, 2xpółfinał i raz ćwierćfinał. Nie potrafiłem nic więcej osiągnąć, mam nadzieję, że mimo wszystko nie są to złe wyniki. Sam mierzyłem w złoto, ale nie dałem rady. Uważam, że kadre i samych graczy dobrze przygotowałem expem. Wiadomo, jedni grali, a innych musiałem pomijać, ale wielu graczy przeszło przez kadrę i wielu dostało exp i trening. Dzięki wam za nich i mam nadzieję, że zyski w klubach z nich macie.

Dzięki Ruta za wsparcie przez te wszystkie kadencje, były bardzo pomocne, a współpraca między u21 a NT była na wysokim poziomie, dzięki czemu jest kilku młodych, ale już wyexpionych graczy. Teraz Mariusz leci dalej z ideą treningiem.
Dzięki Mariusz, Hania i Kamil za pomoc przy ważnych meczach na tych i wcześniejszych mistrzostwach.
Waldek, dzięki za świeże spojrzenie na taktyki i fajne podpowiedzi. 6 sezonów podśmiechujek z kadry zawsze spoko.
Harper, rafsz, Mintek, Guardian i wielu wielu innych którzy mieli graczy w NT, dzięki za trening i mam nadzieję, że exp jaki dostaliście za każdy występ swoich graczy wam to wynagrodzi.

Ciesze się, że aż 3 kadencje mi powierzyliście. Mam nadzieję, że w poprzednich dwóch wyciągnąłem z nich max, a w podczas tej prócz meczu z Rumunami uważam, że mimo wszystko taktyki były dobrze dobrane do rywali.

Na koniec może jedenastka, która była najlepsza wg mojej subiektywnej opinii:
Iwan - Franczak, Jaroszewski, Sobiech, Kurkowski - Bobieński, Badowski - Szweda(+ Woźna), Zieliński - Drozd, Biliński
Gąska nie zasłużył na to jednym hattrickiem :P Ale jest to dobra przyszłośc kadry.

Życze sobie i wam byśmy trafili kilka LA12 w następnym sezonie by nasza kadra mogła być z roku na rok coraz lepsza!
Pozdrawiam i mam nadzieję, że kolejny selekcjoner osiągnie coś więcej niż ja.

Waldo

• National Team
    • View Profile
« Reply #337 on: January 07, 2015, 03:54:54 PM »
Półfinały i ćwierćfinał to myślę że dobre wyniki jak na naszą kadrę. Nie mieliśmy zawodników na zwycięstwo. Za mało zawodników mogących samemu zadecydować o losach spotkania. Kimś takim wcześniej był Szweda, ale to też już chyba nie jest to. Cieszę się, że mogłem pomóc i nieraz moje małe pomysły były realizowane.

Jestem dobrej myśli jeśli chodzi o rozwój naszej reprezentacji w gko. Zdecydowana większość umie ze sobą współpracować i podsumować sobie nawzajem pomysły, a drudzy potrafią tego słuchać. To na pewno może dać dużo dobrego. Dzięki Adam za te lata z reprezentacją a teraz liczę na to, że Kamil albo Hania znajdą czas na reprezentację, moi faworyci. Chyba że Ruta ma ochotę na powrót to też czemu nie :P

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #338 on: January 07, 2015, 05:11:37 PM »
Dzieki za wszystko i kawal odwalonej dobrej roboty Adam.
Te ms wkoncu mam nadzieje pokazaly ze dudek to konieczny wybor na dr dla repry, to co w 2 ostatnich meczach robil przewyzsza wszystkie laczne wystepy kurkowskiego.

Mecz z argentyna a dokladniej taksa byla przygotowana idealnie, ich coach zmienil takse bo byl pewien ze ustawimy beton z dmc podczas gdy my wyszlismy odwaznie i gdyby nie jeden nieszczesny corner kto wie. Gaska zawiodl po calosci w tym meczu niestety tez, drozdowski mimo expa zdaje sie nie ogarniac gry w ataku po za taksa gdzie jest sam na szpicy(ten sam problem mam z nim w empire przy grze na 2 fc zanika chlopak).

Jesli chodzi o przyszlosc nt to moge obiecac ze do nastepnych WC skoncze dml la10 dmr la10 dl la 10. Wiec bedzie jakies pole do popisu wieksze dla selekcjonera jesli chodzi o boki obrony ;).
« Last Edit: January 07, 2015, 05:18:24 PM by elcura »
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #339 on: January 07, 2015, 07:24:03 PM »
Repra doszła do 1/4 i odpadła po wyrównanym meczu z 4 krotnym zwycięzca WC. Ja byłem za inna taktyka, Adam wybrał taką i  mecz był ciekawy ( jak kto nie znał wyniku wczesniej :PP) Wyszło w sumie na jego.   Ale posiadanie wyszło po równo, pewnie jakbyśmy przejęli ciut więcej mecz byłby inny :PP

Generalnie repra trochę odstaje na środku pomocy bo Słowikowski i Urbanski młodzi, niby 6 i 7 * expa, ale CA10 . Za 150 meczów będą dalej młodzi ale pewnie po 3 skile więcej. Kamil sie zgodzi ze jego Tift lepszy od Urbańskiego u mnie Senniam bije Słowika na 6 leveli.
 Problem był ten co zawsze, brak amc żeby grac środkiem i skrzydłowi pod gre zespołowa a  nie indywidualnie. Stad tez dzis boczne ataki nie najmocniejsze. Miało wpadać z główki, ale oni tez na skrzydła grali i mieli tam przewagę liczebną. Za mało crossów wyszło :((

Generalnie kiepsko się zaczęło i kwaśno skończyło, ale w sumie wynik ok :))

Hania, moze i fakt ze jakby Dudek dostał tyle w kadrze co Kurkowski to byłby lepszy . Moim zdaniem Dudek jest ciut  gorszy, zamieniłbym się do Ruty Best :P  Sporo Dudka masą występów podciągnąłem, kiedys bardziej od Kurkowskiego odstawał. Teraz to faktycznie bez znaczenia który :)

Plusy obecnej kadry do poprzedniej: Urbański i Słowikowski , Czopek, Tabaka
Największy zawód: Gliszczyński a zaraz potem Jaroszewski. Myślałem ze Sobiech pierwszy odejdzie ale to chyba Jaro odda plac , albo obaj naraz :P. Kurkowski mnie nie zawiódł bo małe oczekiwania miałem co do niego,lol Tak samo jak od Franczaka.
Gaska mnie nie zawiódł bo LA 10 z ubytkiem potencjału na stałe fragmenty jest jak takie 9 ,5 tylko . wiem bo z Caruso mam ten sam problem :P Jednak szkoda ze nie ubił w ostatnim meczu , miał dwa wolne

Adam wielkie dzięki, za ogrom włożonej pracy w rozwój  grajków. Naprawdę jest kim grac dalej. Wiadomo ze nie wszystko sie udaj ale trzeba wykonywać tez czarną robotę . Następny selekcjoner będzie miał jeszcze większy wybór bo dojdzie Grabowski, Dobrzyński, Grzesiak,Gola, Sołtysiak i Dziegielewski . Abramczyk moze zrobi konkurencje Kozikowi, choc to chyba jeden grzyb ,lol

To juz raczej pozegnanie dla Iwana,Franczaka, Bobienskiego, Drozdowskiego i Szwedy

Ps. jak mnie dziś ten bufon z Argentyny (Bataraz) wkurzył to juz miałem startować w wyborach, ale juz mi przeszło. Teraz niech się inni pobawią :)
« Last Edit: January 07, 2015, 07:32:10 PM by Ruta »
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #340 on: January 11, 2015, 11:49:15 AM »
Czemu dla Iwana?
The Magpies

mintek

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #341 on: January 11, 2015, 02:00:13 PM »
Grabowski już wbił dziewiątkę, Iwan już co najwyżej expem nadrabia.

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #342 on: January 31, 2015, 03:16:37 PM »
Na których DC będą stawiać obie reprezentacje?
The Magpies

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #343 on: February 01, 2015, 07:55:55 AM »
ja w tym sezonie w u21 stawiam na Grzesiak i Golę ale chyba i tak najlepszym DC jest Czopek ale na dl nie ma kto grać, za 2 sezony pewnie bedzie para Mróz Kaczka i pewnie z tej 4 bedą podstawowi DC seniorów za parę sezonów moim zdaniem nie ma senu narazei robienia kolejnego DC no chyba że by jaki urodził sie 16 13/6 :P ale DC to nie problem jest dużo pozycji na których może mieć problem mój nastepca w przyszłym sezonie a w seniorach to ekipa już jest tylko niech exp zbierają  :D

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #344 on: February 01, 2015, 05:39:34 PM »
Ekipa w u21 sie wyludnia. Ja w tym sezonie bede meczyl na maxa mroza kaczke i wojcika. Bede nimi gral ile sie da pod trening i expa tez. Z bocznych pasternack i dml slusarczyk(dl czekam na propozycje lepsze niz 10/3 17 lat max).
Oprocz tego mam zamiar dawac szanse na trening miazdze smolarkowi i kwiekowi. Oni beda stanowili za dwa sezony o sile u21 oraz pozniej o sile podstawowej repry. Dmc bede ogrywal radwana z racji ze jest mlodszy niz matusz, chyba ze stwierdze ze skille sa zle rozkladane czy cos. Do polowy sezonu jeszcze cos sie moze promnac wiec lista moze sie zmienic.
« Last Edit: February 01, 2015, 05:41:29 PM by elcura »
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #345 on: February 02, 2015, 11:06:16 AM »
Ekipa w u21 sie wyludnia. Ja w tym sezonie bede meczyl na maxa mroza kaczke i wojcika.
Wójcik poszedł do Chin, chyba nie ma sensu
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #346 on: February 02, 2015, 01:01:24 PM »
Też bym go odpuścił, chociaż niekoniecznie muszą go spierdzielić. Zanim on dojdzie do ludzkiego poziomu to pojawią się lepsi.
The Magpies

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #347 on: February 02, 2015, 06:56:09 PM »

Ekipa w u21 sie wyludnia. Ja w tym sezonie bede meczyl na maxa mroza kaczke i wojcika.
Wójcik poszedł do Chin, chyba nie ma sensu

Do 9 rano byl moj pozniej pojechalem po wodke weselna... i mi zeszlo ;).
Chinol go spieprzy wiec olewam i czekam na kogos lepszego bo drugi od energetykow niski :p
Empire (23277) - Poland

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #348 on: February 03, 2015, 04:32:40 PM »
Swoją drogą chciałbym zobaczyć minę tego Chińczyka, jak się dowie, że jego zawodnik nagle przestał otrzymywać powołania.
The Magpies

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #349 on: February 21, 2015, 06:54:20 PM »
Hania, ewidentnie nie masz czasu. No kurde, nawet nie zmieniłeś składu! Wójcik dalej gra, tłumacz się.
The Magpies