Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 84567 times)

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #50 on: September 14, 2011, 05:20:35 PM »
swoja droga takie info w ligach nizszych niz liga C nie przyjdzie ci wiecej niz 10 tysiecy na mecz, wiec wiecej stadionu nie rozbudowuj.
Co do roznicy zawodnikow, to gra logicznie ich rozdaje, bieze pod uwage ten czas ktory najstarsi gracze spedzili na grze i dodaje mozliwosc treningow w tym czasie i doskonalenia zawodnikow. Dlatego nowe zespoly maja silniejsze sklady startowo niz my gdy zaczynalismy. Porownaj sobie to z realna pilka teraz a 20 lat temu. Zawodnicy sa szybsi i lepiej wyszkoleni. Tez mnie to irytuje troche ale staram sie to zrozumiec, tym bardziej ze wartosc w tej grze nie zawsze gwarantuje jakosc. Zawodnicy na gk sa losowani z wysokimi mentalnymi a srednimi bramkarskimi a mimo to sa warci kolo 300k.
Empire (23277) - Poland

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #51 on: September 14, 2011, 06:23:04 PM »
swoja droga takie info w ligach nizszych niz liga C nie przyjdzie ci wiecej niz 10 tysiecy na mecz, wiec wiecej stadionu nie rozbudowuj.
Co do roznicy zawodnikow, to gra logicznie ich rozdaje, bieze pod uwage ten czas ktory najstarsi gracze spedzili na grze i dodaje mozliwosc treningow w tym czasie i doskonalenia zawodnikow. Dlatego nowe zespoly maja silniejsze sklady startowo niz my gdy zaczynalismy. Porownaj sobie to z realna pilka teraz a 20 lat temu. Zawodnicy sa szybsi i lepiej wyszkoleni. Tez mnie to irytuje troche ale staram sie to zrozumiec, tym bardziej ze wartosc w tej grze nie zawsze gwarantuje jakosc. Zawodnicy na gk sa losowani z wysokimi mentalnymi a srednimi bramkarskimi a mimo to sa warci kolo 300k.
Pozwól ze się nie zgodzę bo dla mnie ligi w okolicy trzech w topie powinny mieć mocniejsze składy a te zespoły co graja w niższych ligach a zwłaszcza gracze którzy w nich zaczynają powinni mieć skład ustalony nie do rzeczywistość jaka teraz obecnie jest a do poziomu ligi bo na przykład   podsumowując ta grę do realiów to tak jak bym miał gracza typu messi w 5 lidze lub niżej a w realiach by było tak ze klub jak by miał go w zespole był by spłukany co do rozbudowy krzesełek się zgodzę ale nie powiedziałem ze je teraz rozbuduje stwierdziłem tylko taką możliwość
« Last Edit: September 14, 2011, 06:25:31 PM by SG-1 »

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #52 on: September 14, 2011, 06:35:14 PM »
Sęk w tym, że dla tej gry Messi jeszcze się nie narodził. Najlepsi gracze (np. mój Jacenty Grześkiewicz, na którego wydałem ponad 1 M G.) mają "Current Ability" oraz "Limited Ability" na poziomie 6/15.
 Dopiero za wiele sezonów w tej grze powychodzą z akademii gracze z "LA" na poziomie 15/15 i to będą prawdziwi Messi. Kilka tygodni temu Admin gry ogłosił oficjalnie kilku najzdolniejszych juniorów, jacy istnieją dla gry, ich "LA" to 9/15.
Dynamit Warszawa (21647)

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #53 on: September 14, 2011, 06:45:22 PM »
Sęk w tym, że dla tej gry Messi jeszcze się nie narodził. Najlepsi gracze (np. mój Jacenty Grześkiewicz, na którego wydałem ponad 1 M G.) mają "Current Ability" oraz "Limited Ability" na poziomie 6/15.
 Dopiero za wiele sezonów w tej grze powychodzą z akademii gracze z "LA" na poziomie 15/15 i to będą prawdziwi Messi. Kilka tygodni temu Admin gry ogłosił oficjalnie kilku najzdolniejszych juniorów, jacy istnieją dla gry, ich "LA" to 9/15.

Sęk w twoje wypowiedzi w tym ze to było tylko porównanie z mojej strony, ale masz racje choć i tak zawodników w poszczególnych ligach uważam za bardzo mocnych ;)

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #54 on: September 14, 2011, 06:56:22 PM »
Ciekawy wątek z tego wychodzi, dlatego pociągnę dalej. Pierwszego dnia miałem już 5 trenerów. Co prawda najsłabszych ale jednak. Stadion na początku sobie odpuściłem, a kasę z biletów przeznaczyłem na 5 trenerów ale tych 100k. Poszedłem przede wszystkim w trening juniorów. Promowałem 5 juniorów i jechałem z treningiem. Podstawowy skład miałem słabiutki ale w miarę młody dlatego liczyłem na to, że też coś z treningu złapie. Ustawiłem trening pod schemat, który miałem (wrzucam poniżej), żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć jak to wychodzi. Potem przyszedł czas na stadion, a trening sobie leciał. Jak się spiąć to stadion można dość szybko rozbudować, praktycznie co dwa tygodnie chociaż o garstkę miejsc. Zazwyczaj pewny przychód, można powiedzieć stały. Stawiam na stałe przychody dlatego starałem się pompować rating, to zapewnia rosnące przychody od sponsorów. Niby niewiele ale zawsze jest. Kasa popłynęła, a ja dalej pompowałem stadion. Kasy przybywało to zacząłem rozbudowę obiektów. Kupiłem nawet paru zawodników. Kiedy był już skład, koncepcja treningu zacząłem rozgryzać o co chodzi w silniku meczowym. Właściwie to jestem na tym etapie nadal, a wszystko co ustawiłem jakieś dwa sezony temu gra do dzisiaj z symbolicznymi korektami. Po dwóch sezonach mogę powiedzieć, że kasa nadal płynie czyli działa wszystko jak należy. Jak trening wyszedł to trudno obiektywnie stwierdzić ale 3 juniorów promowanych na samym początku gra w podstawowym składzie. Trenowane skile skoczyły im w tym czasie z 11/13 na 16/17. Jednemu skoczyło w tym czasie, w co nadal nie mogę uwierzyć, w jednym,skilu z 13 na 19, a w drugim trenowanym ,z 2 na 11. Nie ma dwóch zdań, trening juniorów się sprawdził. U starszych trening poszedł wolniej, średnio jeden skil mniej ale też mogę powiedzieć, że się sprawdził.

Mogę się mądrzyć ale nie ukrywajmy, że w moim planie korzystam z bonusa od twórców gry. W końcu w Top Level 20k kibiców masz na bank, dlatego warto pociągnąć do tych 20k obiekt i korzystać dopóki można. Dlatego, też warto szybko awansować do C-klasy i wyżej, bo marchewka jest. Trochę już zdążyli pozmieniać zasady treningu ale trudno. Po prostu trzeba dłużej poczekać na dobrego juniora.

Oczywiście, zawsze można kupić galacticos i lać innych do bólu. Wszystko wygrać i skosić kupę kasy na kolejnych galacticos i tak dalej. Myślę, że każda taktyka jest dobra, każda ma swoje wady i zalety. Jak kto woli.
 ;)

GK
handing reflex rushingout
DC
tacking heading marking strenght positioning decisions
DLR DMLR
tacking pace marking strenght dribbing crossing
DMC
tacking decisions marking strenght positioning determination
MC
passing tacking decisions positioning
AMC
passing creativity technique dribbing
MLR AMLR
dribbing crossing passing pace
FC
finishing heading dribbing pace
Energetycy  (19510)

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #55 on: September 14, 2011, 07:05:36 PM »
GK
DC
DLR DMLR
DMC
MC
AMC
MLR AMLR
FC

zbyt ogolnie i malo skili IMO.

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #56 on: September 14, 2011, 07:11:30 PM »
Ciekawy wątek z tego wychodzi, dlatego pociągnę dalej. Pierwszego dnia miałem już 5 trenerów. Co prawda najsłabszych ale jednak. Stadion na początku sobie odpuściłem, a kasę z biletów przeznaczyłem na 5 trenerów ale tych 100k. Poszedłem przede wszystkim w trening juniorów. Promowałem 5 juniorów i jechałem z treningiem. Podstawowy skład miałem słabiutki ale w miarę młody dlatego liczyłem na to, że też coś z treningu złapie. Ustawiłem trening pod schemat, który miałem (wrzucam poniżej), żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć jak to wychodzi. Potem przyszedł czas na stadion, a trening sobie leciał. Jak się spiąć to stadion można dość szybko rozbudować, praktycznie co dwa tygodnie chociaż o garstkę miejsc. Zazwyczaj pewny przychód, można powiedzieć stały. Stawiam na stałe przychody dlatego starałem się pompować rating, to zapewnia rosnące przychody od sponsorów. Niby niewiele ale zawsze jest. Kasa popłynęła, a ja dalej pompowałem stadion. Kasy przybywało to zacząłem rozbudowę obiektów. Kupiłem nawet paru zawodników. Kiedy był już skład, koncepcja treningu zacząłem rozgryzać o co chodzi w silniku meczowym. Właściwie to jestem na tym etapie nadal, a wszystko co ustawiłem jakieś dwa sezony temu gra do dzisiaj z symbolicznymi korektami. Po dwóch sezonach mogę powiedzieć, że kasa nadal płynie czyli działa wszystko jak należy. Jak trening wyszedł to trudno obiektywnie stwierdzić ale 3 juniorów promowanych na samym początku gra w podstawowym składzie. Trenowane skile skoczyły im w tym czasie z 11/13 na 16/17. Jednemu skoczyło w tym czasie, w co nadal nie mogę uwierzyć, w jednym,skilu z 13 na 19, a w drugim trenowanym ,z 2 na 11. Nie ma dwóch zdań, trening juniorów się sprawdził. U starszych trening poszedł wolniej, średnio jeden skil mniej ale też mogę powiedzieć, że się sprawdził.

Mogę się mądrzyć ale nie ukrywajmy, że w moim planie korzystam z bonusa od twórców gry. W końcu w Top Level 20k kibiców masz na bank, dlatego warto pociągnąć do tych 20k obiekt i korzystać dopóki można. Dlatego, też warto szybko awansować do C-klasy i wyżej, bo marchewka jest. Trochę już zdążyli pozmieniać zasady treningu ale trudno. Po prostu trzeba dłużej poczekać na dobrego juniora.

Oczywiście, zawsze można kupić galacticos i lać innych do bólu. Wszystko wygrać i skosić kupę kasy na kolejnych galacticos i tak dalej. Myślę, że każda taktyka jest dobra, każda ma swoje wady i zalety. Jak kto woli.
 ;)

GK
DC
DLR DMLR
DMC
MC
AMC
MLR AMLR
FC

powiem ci tak nie mam tu doświadczenia ale cenie swoje metody i powiem ci tak krzesełka na razie pass bo w sumie jestem w lidze E ale martwi mnie to ze mam same boty bo to nie wyzwanie ustawiłem na fast 4-4-2 Diament tylko ze zmieniłem skład który proponował system i wprowadziłem parę ostawień a mecz 0-3 z botem i mój zawodnik najlepszy w meczu  ocena 10 w sumie co do budowania krzesełek postaram się  o to lecz później co  do ligi C zamierzam dojść ale już wtedy gdy będę mieć podstawowa infrastrukturę przynajmniej dość porządnie zbudowana być może twoja metoda jest dobra ale każdy ma swoja :)

pozwolę postawić sobie tylko jedno pytanie wybory selekcjonera tycza się tylko 1 ligi czy jest możliwość z niższych ;)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #57 on: September 14, 2011, 07:15:50 PM »
No , ale to są skile które podał Dorbi, sa wskazane przez Admina :) Dodatkowe skile trzeba wyciagać z reguł, rozdzial 13 "
   4.5 Marking - Using the right strategy increases your chances of winning possession of the ball.

Key attributes affecting the marking strategy. System evaluates the difference between the average values of both teams. (The more, the better)

zone

Team Use Average of (mc mr ml dmc dmr dml dl dr dc)
            Acceleration, Positioning, Tackling
        Opponent Team Average of (mc mr ml amc amr aml fc fr fl)
            Acceleration, Off the ball, Passing

itd...... do końca rozdziału

I widac , że skile poboczne zależa od taktyki i ustawień jakie dajemy w meczu :)
« Last Edit: September 14, 2011, 07:19:56 PM by Ruta »
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #58 on: September 14, 2011, 08:23:04 PM »
Wysłałem do 5 klubów z rożnych państw do ligi E zaproszenia na mecz towarzyski 19-stego zobaczymy który mi odpowie na wyzwanie :D

zobaczymy jak mi pójdzie ten sparing ;)

o rany  :o u mnie w lidze 98% to same Boty po odejściu lidera tabeli już 99% gdzie tu jakieś wyzwanie  :'(
« Last Edit: September 14, 2011, 08:28:59 PM by SG-1 »

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #59 on: September 17, 2011, 03:38:45 PM »
Prosił bym o pomoc niech mi ktoś wyjaśni dla czego o godzinie 2 czasu polskiego gdzie mecz tu jest rozgrywany o godzinie 4 naszego czasu mam zablokowany dostęp do taktyki zwłaszcza ze przez ten błąd gry mam porażkę w meczu ligowym bo niby pisało mi o  2 godzinie naszego czasu ze rozgrywam mecz który jet kilka godzin później wiec jakim cudem nie mogę ustawić taktyki na mecz :o

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #60 on: September 17, 2011, 03:48:40 PM »
Niestety, możliwość zmiany taktyki jest niemożliwa już ok. 3 h przed meczem :( Ja ustawiam wcześniej, BTW. zawsze masz taktykę z poprzedniego meczu.

PS , a miales ogrywac gładko wszystkich w swojej lidze :P
  season 18

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #61 on: September 17, 2011, 04:04:54 PM »
Ogram każdego bota chyba ze ma skład mocniejszy ode mnie ale nie wiedziałem ze 3 godziny przed meczem jest blokada taktyki a wczoraj wieczorem po 22 bylem w łózko bo spać mi się chciało dziś się obudziłem to pomyślałem ze ustawie sobie przed 2 bo zwykle jest w menadżerach online tak ze zmian taktyki i składu nie można zmienić 1 godzinę przed meczem wolał bym by admini wprowadzili jednak taka zmianę bo to mi się Wydaję nie potrzebnym utrudnianiem gry innym. A ze wontów do gry nie mogę mieć tylko do siebie ze jednak nie ustawiłem tego wczoraj oraz do swojej nie wiedzy ale spoko zobaczymy co będzie w następnych meczach nie załamie się z powodu jednej porażki jak Wiślacy z Apoelem  8)
« Last Edit: September 17, 2011, 04:20:28 PM by SG-1 »

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #62 on: September 19, 2011, 04:40:32 PM »
Dziś zauważylem, że w sparigu kondycja spadła o 8. Dawno nie grałem sparingów , ale wydawało mi się , że zawsze po meczu spadała o 10.
Zmieniło się cos , czy po prostu źle pamiętam???
  season 18

SG-1

• Youth team
  • *
  • Black Dragons CF
    • View Profile
« Reply #63 on: September 21, 2011, 02:52:12 PM »
Witam na razie jest 1-0 dla mnie i z botem nie gram przypadek może choć wątpię bo skład jest osłabiony bo w nim gra junior na  środkowej obronie ze względu na to ze gracz z podstawowej jedenastki pauzuje za kartki  :)

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #64 on: September 21, 2011, 04:20:03 PM »
Tak Ruta za sparing 8 kondycji zżera.
Dzisiaj niespodzianka w postaci Energetyków i nie ma 5 coinsów ;(

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #65 on: September 21, 2011, 07:08:00 PM »
Kurde mi też tylko Energetycy popsuli zestaw :(

No cóz , bedą dwa kredyty.
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #66 on: September 24, 2011, 02:23:48 PM »
Można wytrenować zawodnikowi jakąś pozycję poprzez wystawianie go na niej?
The Magpies

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #67 on: September 24, 2011, 06:23:23 PM »
Można wytrenować zawodnikowi jakąś pozycję poprzez wystawianie go na niej?

W chwili obecnej nie, mozliwe ze bedzie to w przyszlosci.
Empire (23277) - Poland

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #68 on: September 24, 2011, 08:08:34 PM »
Nie zapoznałem się szczegółowo z zasadami gry na ten temat, ale łatwo mi się zgodzić z Elcurą tylko, jeżeli pisze tylko o zupełnie nowej pozycji.

Jeżeli Harper pyta także o poprawę jednej z przypisanych zawodnikowi pozycji, to tak na zdrowy rozum, powinno być to możliwe. Jak zawodnik ma wpisane dwie pozycje - jedną "natural", a drugą "unconvincing", to chyba z czasem tę drugą dałoby radę wytrenować.
Dynamit Warszawa (21647)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #69 on: September 24, 2011, 09:23:00 PM »
Niestety Elcura ma rację :( W regułach tego nie ma, ale na globalu było takie pytanie. Admin dał właśnie taka odpowiedź, w chwili obecnej nie można wytrenować nowej pozycji , ale może będzie taka możliwość w przyszłości.
  season 18

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #70 on: September 25, 2011, 10:54:49 AM »
Byś Hania ogarnął nie tylko forum, ale swoje GG też.  :o

No to kiszka trochę, powinna być możliwość wytrenowania jednej pozycji. Bo co za dużo, to niezdrowo.
The Magpies

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #71 on: September 25, 2011, 12:47:45 PM »
Byś Hania ogarnął nie tylko forum, ale swoje GG też.  :o

No to kiszka trochę, powinna być możliwość wytrenowania jednej pozycji. Bo co za dużo, to niezdrowo.
widzę, ze lubisz wchodzic bez masła :)

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #72 on: September 26, 2011, 10:22:39 AM »
Jeżeli dobrze rozumiem.

Akurat w tym przypadku nie trzeba było nic takiego, ze względu na wcześniejszą "znajomość". Także mylisz się.
The Magpies

Mario

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #73 on: September 27, 2011, 02:24:10 PM »
Mam 2 pytania :D

1. Czy można gdzieś sprawdzić ranking reprezentacji?

2. Skąd tajlandia bierze takich grajków : http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=2688933.
Nie dość że gościu spokojnie grałby u nas w top, to na dodatek jest młodziutki i ma LA 5+.

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #74 on: September 27, 2011, 03:01:04 PM »
A po co Ci ranking reprezentacji? Najlepszym są mistrzostwa, a takowych jeszcze nie było.

Juniorzy są losowi , a ich wartość zależy m.in od jakości akademii. W przypadku Tajlandii działa efekt skali- więcej graczy większa szansa na dobrego juniora w tym kraju.
  season 18