Author Topic: U-21 Репрезентација  (Read 1915 times)

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
U-21 Репрезентација
« on: April 09, 2013, 12:35:13 PM »
Фала многу до сите што гласаја за мене .

Еве го моето прво обраќање како нов селектор на младите .

Вака јас гледам на младата репрезентација за оваа сезона:
1. Одбирање на најголемите таленти , значи што е можно помлади играчи и што поголеми LA и PR
2. Нивно играње на пријателски утакмици во сезона 8 , со што тие играчи би се развиле побрзо

Ова е составот што е одбран за следните 12 натпревари !

Од сите овие играчи што се повикани имаме само 3 играчи со LA8 PR3 !!!
Моментално мислам дека се преслаби сите ! Значи имаме играчи со LA8 PR3+ кои имаат над 19 години , кои не се играни во претходните 2 сезони ама баш ич , со што се упропастил нивниот талент . Имаме играчи чии менаџери очигледно појма немат во развивање на младите .Имаме играчи чии менаџери ги имаат оставено играчите на 40% кондиција . Имаме премногу играчи со LA7 PR2 кои што апсолутно не вреди да ги земам за репрезентација !  Имаме LA7+ PR4+ играчи чии менаџери не се активни над 1-2 месеци ! И ЗА КРАЈ НАЈБИТНОТО !! НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ КОЈ ШТО Е ПРОМОВИРАН ОВАА СЕЗОНА Е ОД БОТ Chedo Turpin , а е LA7 PR5  :-[

Вкупно имаме 9 играчи со LA8 PR2+ , a 59 играчи со LA7 PR2+ ! Ретко ќе бидат повикано играчи со LA6 т.е само ако фали играч за формација !

Од сите овие играчи што се повикани мислам дека ни 50% нема да требаат во наредните сезони за репрезентација дали У-21 или сениорска !
И мислам дека јас уствари си ја завршив работата уште пред 2 сезони кога беше Емко селектор

Се на се најдобрите млади играчи веќе се или скоро се развиени и играат за сениорска репрезентација !

Ако сакате нешто да прашате слободно можите тука , во порака или на чат ! Ако ве интересира посебно за некој играч нешто или ако сакате да ви се кажи кој и што играчи се исто слободно прашајте   8)

За наредна сезона т.е за квалификации рано е уште да се зборува !
My Team : Coffe Shop      

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
Re: U-21 Репрезентација
« Reply #1 on: April 09, 2013, 12:48:22 PM »
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9

Igecot

 • Moderator
 • All Star Team
 • *****
 • Posts: 261
 • Never GIVE UP !
  • View Profile
Re: U-21 Репрезентација
« Reply #2 on: April 09, 2013, 12:54:04 PM »
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)

Уште одма ќе ти кажам дека нема да добие!На негова позиција има двајца со LA7 PR4+ . Евентуално 11-12 утакмица ако не напредува добро еден од тие двајца :D
My Team : Coffe Shop      

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
Re: U-21 Репрезентација
« Reply #3 on: April 09, 2013, 01:10:45 PM »
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)

Уште одма ќе ти кажам дека нема да добие!На негова позиција има двајца со LA7 PR4+ . Евентуално 11-12 утакмица ако не напредува добро еден од тие двајца :D
:-X
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
Re: U-21 Репрезентација
« Reply #4 on: April 09, 2013, 02:23:32 PM »
tommy jas mislam ne e fer ova :P :D