The Official GoKickOff Online Community Forums

National Forums (L-P) => Countries L - M => Macedonia => Topic started by: Igecot on April 09, 2013, 12:35:13 PM

Title: U-21 Репрезентација
Post by: Igecot on April 09, 2013, 12:35:13 PM
Фала многу до сите што гласаја за мене .

Еве го моето прво обраќање како нов селектор на младите .

Вака јас гледам на младата репрезентација за оваа сезона:
1. Одбирање на најголемите таленти , значи што е можно помлади играчи и што поголеми LA и PR
2. Нивно играње на пријателски утакмици во сезона 8 , со што тие играчи би се развиле побрзо

Ова е составот (http://www.gokickoff.com/nation_youth_players.php) што е одбран за следните 12 натпревари (http://www.gokickoff.com/nation_youth_fixtures.php) !

Од сите овие играчи што се повикани имаме само 3 играчи со LA8 PR3 !!!
Моментално мислам дека се преслаби сите ! Значи имаме играчи со LA8 PR3+ кои имаат над 19 години , кои не се играни во претходните 2 сезони ама баш ич , со што се упропастил нивниот талент . Имаме играчи чии менаџери очигледно појма немат во развивање на младите .Имаме играчи чии менаџери ги имаат оставено играчите на 40% кондиција . Имаме премногу играчи со LA7 PR2 кои што апсолутно не вреди да ги земам за репрезентација !  Имаме LA7+ PR4+ играчи чии менаџери не се активни над 1-2 месеци ! И ЗА КРАЈ НАЈБИТНОТО !! НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ КОЈ ШТО Е ПРОМОВИРАН ОВАА СЕЗОНА Е ОД БОТ Chedo Turpin (http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=6438572) , а е LA7 PR5  :-[

Вкупно имаме 9 играчи со LA8 PR2+ , a 59 играчи со LA7 PR2+ ! Ретко ќе бидат повикано играчи со LA6 т.е само ако фали играч за формација !

Од сите овие играчи што се повикани мислам дека ни 50% нема да требаат во наредните сезони за репрезентација дали У-21 или сениорска !
И мислам дека јас уствари си ја завршив работата уште пред 2 сезони кога беше Емко селектор

Се на се најдобрите млади играчи веќе се или скоро се развиени и играат за сениорска репрезентација !

Ако сакате нешто да прашате слободно можите тука , во порака или на чат ! Ако ве интересира посебно за некој играч нешто или ако сакате да ви се кажи кој и што играчи се исто слободно прашајте   8)

За наредна сезона т.е за квалификации рано е уште да се зборува !
Title: Re: U-21 Репрезентација
Post by: TommyJ on April 09, 2013, 12:48:22 PM
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)
Title: Re: U-21 Репрезентација
Post by: Igecot on April 09, 2013, 12:54:04 PM
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)

Уште одма ќе ти кажам дека нема да добие!На негова позиција има двајца со LA7 PR4+ . Евентуално 11-12 утакмица ако не напредува добро еден од тие двајца :D
Title: Re: U-21 Репрезентација
Post by: TommyJ on April 09, 2013, 01:10:45 PM
Добро кажано  :)

ПС се надевам дека Саше ќе добие некој повик, онака пријателски  8)

Уште одма ќе ти кажам дека нема да добие!На негова позиција има двајца со LA7 PR4+ . Евентуално 11-12 утакмица ако не напредува добро еден од тие двајца :D
:-X
Title: Re: U-21 Репрезентација
Post by: investdm on April 09, 2013, 02:23:32 PM
tommy jas mislam ne e fer ova :P :D