Author Topic: Што сте успеале да направите оваа сезона !  (Read 12725 times)

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Што сте успеале да направите оваа година, дали таква ви беше целта, дали создадовте тим за наредна сезона, колку пари заработивте итн.....

Coffe Shop ја имаше една од подобрите сезони од своето постоење, со тоа што станав првак во исклучително тешката B-1 лига , стигнав до 1/4 финале каде изгубив од подобриот тим Niksa Team со 2-1 по продолжение , одиграв 3 Custom Cup, од кои еден го освоив !!

Во B-1 лига забележав еден пораз од Astonmk со резултат 2-0, кој играше со МотС, имав 4 нерешени резултати и 25 победи со вкупна гол разлика од 76-7 . Имав тешки утакмици пред се против  Astonmk,FC Dutlok Gostivar , mancester1, на кои можеби среќно , но успеав да славам победа на повеќето од тие утакмици !Голем удел во овие успеси има и premium account , што го добив за преведување на коментарите за утакмици, кои коментари и после 15 мејлови до админите не беа вклучени !Се надевам дека наредна сезона ќе го имаме коментарот за утакмиците на Македонски !

Го имам најдобриот напаѓач во лигата Branimir Vangelovski со постигнати 29 голови во лига, најдобриот асистент и воедно најдобар играч за 6 сезона во В-1 Christian Sena со 13 асистенции и просек рејтинг 8.04 !

Оваа сезона имав и доста приходи +15,039,788 G ,а вкупни расходи -12,396,328 G ! Повеќето од приходите беа од продажба на играчи (+8,735,778 G)  со кои успеав да изградам Very Good Академија, Good Фитнес центар, седишта на стадион +2.050, Квалитет на стадион Good ,тренер од 700.000G a и да купам некои постари играчи, но и еден голем талент Linden Butts !

Приходи оваа сезона(+15,039,788 G ):
- Од влезници = +3,427,712 G
- Спонзори = +955,037 G
- Објекти = +650,874 G
- Продадени играчи = +8,735,778 G( овде бев и баниран и ми беа одземени пари, заради продажба на 2 играчи кои не постојат веќе на трансфери)
- останато = +1,270,387 G

Расходи оваа сезона(-12,396,328 G) :
- Плати и бонуси = -1,066,829 G
- Одржување и изградба на објекти = -7,524,000 G
- Купени играчи = -3,098,763 G
- останато = -706,736 G

Тоа е тоа од мене, наредна сезона конечно ќе заиграм во Топ левел  :-X  Па пазете се !!!

Позз.....

My Team : Coffe Shop      

Vozdovac

• Professional team
  • **
    • View Profile
    • http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=35503
Jas Sezonava Potrosiv 2 100 000 G Za Obijekt Sega Site Obijeti Mi Se Okay ...

investdm

• Professional team
  • **
    • View Profile
FK Dutlok Gostivar , ima edna od podobrite sezoni , mini planot (koj nebese bas siguren bese ostvaren) sezonata 6 bese uspesno zatvorena so osvoena 2 pozicija vo B-1 liga i od naredna sezona ce nastapuvam vo TOP LEVEL . Poradi toa sega imam nova cel , doveduvanje na nekolku zvezdi ( i ovoj plan odi podkontrola , vcera za vlakno ce zemev 2 mega zvezi , na plata me zeznaa i toa za mala suma igracite nema da gi kazam da ne vi bide krivo , kako sto mi e mene sega   :P )
Finansiskiot izvestaj za ovaa sezona e sleden :D

Vkupno prihod iznesuva 6,739,847 milki :D
Od vleznici : 1,980, 199
Od sponzori : 906,779
Od objekti : 457,019
Od prodadeni igraci : 2,808,234
Od drugi razni profiti : 587,616

Dodeka rashodite na FK Dutlok se slednive
Vkupno imam potroseno : 6,114,583

Za dogovori : 1,118,288
Za odrzuvanje i izgradba na objekti : 1,888,000
Za kupeni igraci : 2,790,999
Za ostanati rashodi : 317,296

Sto znaci sezonata 6 sum ja zavrsil so pozitivno konto vo banka  8) . No iako imam pozitivno konto , gradbite osven stadionot se drugo miruva (znaci ne se gradelo nisto dr :P 8) ) prodadov dobar no mlad napadjac koj moze i da stane eden od idnite glavni napagjaci na nasata repka , no uspeav 2 mladi napagjaci i da ja pokrijam negovata prodazba , sega mi ostanuva da zemam uste 1 DC , 2-3 sreden red bez razlika kade igraat , i eden golman dali ce bide za rezerva ili ce bide za prviot sostav ce vidime no toa ponataka zos iako kontoto vo banka e vo pozitiva finansiite se mnogu slabi .
TOLKU OD MENE   :D  ;D  8)  :)

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
Јас сликовито ќе кажам,
Во врска со финансиите битно е да знаете дека без разлика дали е компанија или тим во случајов кој се развива секогаш е во загуба се додека не ја постигне посакуваната цел или идејна цел, зашто е во загуба ?
Затоа што постојано инвестира и ја напредува работата, во случајов збориме за играва во моментот кога ќе ги изградите сите објекти максимално и кога ќе немате што повеќе да градите од тогаш ќе може да кажете дали сте во загуба или во добивка.
Сега може да кажете дали е ликвиден тимот или не е ликвиден.
Мојот тим е ликвиден.

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Интересно размислување Даниел ! Само мене ме интересира, како испаѓа дека си во минус според тие податоци, а Okay ти е Финансии ? Или кај мене испаѓа над 2.000.000 дека треба да имам а уствари немам ни милион !! Има некое рачунање плус, што не ми текнува сега или???  И што е тоа други или others ?
« Last Edit: October 30, 2012, 06:15:57 PM by Igecot »

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
Не е размислување тоа е економија, доколку немаш студирано економија или некоја гранка од економијата неможе да ти биде познато,
како на мене што не ми е позната некоја хемиска реакција или нешто од физиката.
Мислам дека на играва економијата е премногу едноставна да се разбере :
ти треба да го следиш само  Summary-Резиме
се останато ако следиш ќе бидеш збунет пошто во останатите панели се приходите и расходите собрани на купче, за да ти биде појасно ќе треба на лист од почеток на сезоната да запишуваш се што си направил за на крај да ја добиеш финалната сметка, инаку вака и најакиот економист да дојде ќе нема да се снајде доколку не ги следи од почеток финансиите, но се прецизни пресметките.

Под други се подразбираат отпуштени играчи и тренери.
« Last Edit: October 30, 2012, 08:17:14 PM by Daniel Blue »

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Не е размислување тоа е економија, доколку немаш студирано економија или некоја гранка од економијата неможе да ти биде познато,
како на мене што не ми е позната некоја хемиска реакција или нешто од физиката.
Мислам дека на играва економијата е премногу едноставна да се разбере :
ти треба да го следиш само  Summary-Резиме
се останато ако следиш ќе бидеш збунет пошто во останатите панели се приходите и расходите собрани на купче, за да ти биде појасно ќе треба на лист од почеток на сезоната да запишуваш се што си направил за на крај да ја добиеш финалната сметка, инаку вака и најакиот економист да дојде ќе нема да се снајде доколку не ги следи од почеток финансиите, но се прецизни пресметките.

Под други се подразбираат отпуштени играчи и тренери.

А бе брат сватив, хахахахахаха само ти требаше да ме потсетиш на уште едно нешто !!!  А сватив дека уствари јас не ја играм играва само оваа сезона, така да тој буџет што го имам сега е вкупно од кога сум почнал со играва !

Иначе ова го правиме за да се разјаснат некои работи, еве пример јас сватив дека друго - ставката  во Incomes е уствари од енергија реализирање , сватив дека буџетот го правам долго време ! Иначе мене не ми е битно тоа за годината како сум ја поминал, битно ми е колку си имам во моментот и колку имам објекти изградено  ;)

8)

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
Може и така да се каже, но пресметувањето е на секоја сезона поединечно колку обрт на пари си направил за оваа сезона, но доколку ти останале средства и од минаната и тие ти се пресметуваат  8)

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Може и така да се каже, но пресметувањето е на секоја сезона поединечно колку обрт на пари си направил за оваа сезона, но доколку ти останале средства и од минаната и тие ти се пресметуваат  8)

Така де  :)    8)

Astonmk

• Professional team
  • **
    • View Profile
мислам дека и јас сум ликвиден

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
да ликвиден си, дури и заштедуваш  8)

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
А бе Daniel , за сите викаш дека штедат, а само ти дека не штедиш !! Како што гледам кај тебе ти си член од 2 сезона, имаш преку сила 5 трансфери направено, не си ни доизграден добро ... Кај ти се парите ?  :)

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
А бе Daniel , за сите викаш дека штедат, а само ти дека не штедиш !! Како што гледам кај тебе ти си член од 2 сезона, имаш преку сила 5 трансфери направено, не си ни доизграден добро ... Кај ти се парите ?  :)

Кај ти се парите ? Ме потсети на политичарите хахаха
Како прво играва започнав да ја играм случајно (многу не сум по фудбалот, следам понекогаш некои битни натпревари или пак кога нема што да правам) дури до крајот на сезоната се се имав логирано на играва одкако се регистрирав, но се логирав поради тоа што постојано ми стигаа мејлови за воља на вистината тогаш бев 1 на табела, и одкако се логирав ги разместив играчите и така изгубив D,C одвреме навреме се логирав B бев по активен и еве ме сега сум активен, ете кај се парите.

Што има лошо во штедењето и незнам што те предизвиколо да напишеш на таков начин може да се каже револтирано. Штедењето е израз, на пример Astonmk штеди за да гради, ти штедиш за да купиш играчи затоа што мислиш дека од прва ќе освоиш T.L доколку не да завршиш на 2 у краен случај 3 место и ако ти останат пари да изградиш некој објект плус.
Што значи сите штедат за да купат нешто, незнам дали работиш но кога земаш плата сигурно штедиш одреден дел од парите.

Јас сега штедам собирам пари за изградба на објекти затоа што доколку не штедам ќе нема да изградам објекти.

И пред се ова е игра така да не и посветувам големо внимание освен кога имам неколку минути плус, како сега  :-X

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
 :) - ова лице е револтирано ?   хахахаха !!  Јас не те прашав од каде имаш пари ! Него те прашувам КАДЕ ТИ СЕ ПАРИТЕ ? Затоа споменав немаш многу изградено, за играчи немаш многу потрошено, затоа пак те прашувам КАДЕ ТИ БЕГААТ ПАРИТЕ, бидејќи спомена дека имаш околу 100.000 ? И јас не штедам пари(иако оваа година скоро цело време имав над милион) , туку како што гледаш и самиот , направив неколку убави трансфери на играчи и си изградив објекти, ама не планирам да вложувам како тебе во Player Room(бидејќи кај нас доста е и Bad затоа што со тоа имаш 150.000G неделно за плати ) , Museum (вреди да се гради ако си D,C лига за да собираш повеќе рејтинг додека победуваш против ботови,а за во топ левел не мора) !! А објектите (хотели ова она) ќе градам кога ќе имам барем 4500 рејтинг !

P.S само со еден можам да зборам револтирано, а со другите може само да не се разбереме отпрвин, да има грешка во чекори ! :D

edit: И напротив мислам дека нема да имам никаква шанса да освојам Топ левел од прва ниту да бидам во први три, бидејќи имам прилично неискусен состав... А темава не е за овај муабет !
« Last Edit: November 02, 2012, 10:07:34 PM by Igecot »

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
:) - ова лице е револтирано ?   хахахаха !!  Јас не те прашав од каде имаш пари ! Него те прашувам КАДЕ ТИ СЕ ПАРИТЕ ? Затоа споменав немаш многу изградено, за играчи немаш многу потрошено, затоа пак те прашувам КАДЕ ТИ БЕГААТ ПАРИТЕ, бидејќи спомена дека имаш околу 100.000 ? И јас не штедам пари(иако оваа година скоро цело време имав над милион) , туку како што гледаш и самиот , направив неколку убави трансфери на играчи и си изградив објекти, ама не планирам да вложувам како тебе во Player Room(бидејќи кај нас доста е и Bad затоа што со тоа имаш 150.000G неделно за плати ) , Museum (вреди да се гради ако си D,C лига за да собираш повеќе рејтинг додека победуваш против ботови,а за во топ левел не мора) !! А објектите (хотели ова она) ќе градам кога ќе имам барем 4500 рејтинг !

P.S само со еден можам да зборам револтирано, а со другите може само да не се разбереме отпрвин, да има грешка во чекори ! :D

edit: И напротив мислам дека нема да имам никаква шанса да освојам Топ левел од прва ниту да бидам во први три, бидејќи имам прилично неискусен состав... А темава не е за овај муабет !

Дефинитивно не се разбираме.

А бе Daniel , за сите викаш дека штедат, а само ти дека не штедиш !! во оваа реченица имаш употребено два извичника а и зборовите се составени на таков тон, па понатака е балансирана, јас обрнувам внимание на детаљи за мене и точка и запирка има значење  8)

Убаво напишав - дури до крајот на сезоната се се имав логирано на играва одкако се регистрирав, но се логирав поради тоа што постојано ми стигаа мејлови за воља на вистината тогаш бев 1 на табела, и одкако се логирав ги разместив играчите и така изгубив D,C одвреме навреме се логирав B бев по активен и еве ме сега сум активен, ете кај се парите што значи не сум користел енергија и не сум играл пријателски, толку можат да се соберат пари.

Значи повторно ќе кажам незнам како со други зборови да објаснам дека за да изградиш нешто или пак да купиш играч мора да штедиш  :)

Јас сега штедам собирам пари за изградба на објекти затоа што доколку не штедам ќе нема да изградам објекти.
« Last Edit: November 02, 2012, 10:24:54 PM by Daniel Blue »

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Е па ако ме пратиш добро ќе заприметиш дека секогаш ставам извичници на крајот на речениците или :)))) или .... !!  , исто како Вена секој збор што го почнува со голема буква !!  :)   А и мислам дека знам КАДЕ ти се парите ! Ако видиш убаво кај мене во составот ќе заприметиш дека имам само 3 играчи од тимот кој што ми бил доделен, а тебе ти е скоро истиот тим секогаш, а ваљда имаш и избркано неколку играчи .... Значи тука е проблемот кај тебе, малку трансфери имаш направено и слабо користење на енергија, а ако ми текнува мислам дека и стадионот не ти беше од почеток на сезона 20.000 !!! Меѓутоа ако не си бил активен од кога пишува дека си почнал , разбирам  8)

Daniel Blue

• Youth team
  • *
    • View Profile
Неможам да заприметам, не сум детектив да ве пратам како се изразувате, само ги пратам оние коментари кои се упатени кон мене  :'(
ова не си го приметил инаку е доста скапо
Тим на Скаути : Very Bad
Физичка Подготвеност :
Bad

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Неможам да заприметам, не сум детектив да ве пратам како се изразувате, само ги пратам оние коментари кои се упатени кон мене  :'(
ова не си го приметил инаку е доста скапо
Тим на Скаути : Very Bad
Физичка Подготвеност :
Bad

Па доста е 5 минути муабет на чат да видиш кој како се изразува ! Инаку тоа физичка подготвеност(не треба така да е преведено) исто така не ти требало, со тоа мислам дека е : Ако некој играч пример ти е повреден на 16 дена(very bad physio), со Bad би ти бил повреден 14 дена !! Така да подобро да не ги гибаш тие освен ако не планираш до крај да ги градиш. Истото се однесува и на Тим на скаути, не ни планирај да ги зголемуваш бидејќи како што те гледам не ни купуваш играчи за да можат скаутите да проценат подобро, а и овие Very bad ти се доволни(има мало отстапување од реалното) !! Јас да сум на твое место сега би продал неколку играчи и би го изградил стадионот Good(ако е точно , а гледам сите се фалат дека стадион доста помага во лигашки натпревари) !

Vozdovac

• Professional team
  • **
    • View Profile
    • http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=35503
Ovaa Sezona Izgradiv Par Gradbi , Osvoiv 8 Mesto Vo Top Level , I Stignav Do Polu Finale Vo Kupot ... Nezadovolen
 :-\

senka-

• Youth team
  • *
    • View Profile
Bair во првата сезона го освои првото место до D27 -лига со ботови.Лигата беше заврпена со 29 победи,0 нерешени и 1 пораз. 117 голови даени и 3 примени.
Едниот пораз беше од тимот на Fc Internacionale , каде бевме многу подобри од противникот но немавме среќа
http://www.gokickoff.com/team_match_detail.php?match_id=4741898 //// Овде можи да се види каков беше натпреварот.
Беше прелесно со ботови,а и досадно.

http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=5950143 - Ристо Константинов - Најдобар стрелец во лигата со 44 голови,а воедно и најдобар стрелец во Македонија кој постигнал најмногу погодоци во една сезона во лигата. има и 12 голови на 8 утакмици во купот.
http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=5950134 - Славе Мазнов - Најдобар асистент во D27 лига

http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=5950136 - Захарие Треневски - Играч на утакмица - 9 натпревари и ПР.п - 9.44

Во оваа лига тимот на Баир ги освои сите награди.

Купот во оваа сезона беше повеќе од успешен,се стигна до финалето каде играме против тимот на Blaupunkt.Не се очекуваѓе да се стигни толку далеку но со малку среќа и то се случи.

Финансиите се предобри оваа сезона,се продадоја неколку играчи за одлична сума,еве на сликата можи да се види севкупно
http://i46.tinypic.com/17ftvt.png

-ГРАДБИ
Стадионот е во моментална градба и ќе има 12.300 столчиња
-Кондиционен центар - very bad
-Клуб Музеј - моментално во градба - very bad
-Младинска школа - bad -моментално во градба
-Хотел - OKAY
-Бар - OKAY
-Мега Штанд - OKAY

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Браво за Bair  8)

tucko89

• National Team
    • View Profile
Стигнав во Top Level, нема што да се збори повеќе :) задоволен од пласман во Тop Level,разочаран од пласман во купот, повеќе среќа наредна сезона :)

Igecot

• Moderator
  • All Star Team
  • Never GIVE UP !
    • View Profile
Како за некој што е прва сезона во топ левел , како за некој што лигата не му беше битна , завршувањето на второ место е нешто феноменално ! Оваа сезона главна цел беше доразвивање на младите играчи и изградба на објекти кои носат приходи . Така да ги имам моментално најзелените градби во Македонија  :D 

Купот беше приказна сама за себе , испаднав најголем идиот бидејќи не го кликнав тоа мотсот кога требаше и заслужено си испаднав  :o

Некои играчи го напуштија клубот и им се заблагодарувам  LOL

Следна сезона пазете се сите !!!! Одам на двојна круна !  ;D

investdm

• Professional team
  • **
    • View Profile
taka si mislis ti igec :D , nego mi uspea planot da opstanam vo Top Level i veruvajte ic ne e strano :P hahaha

TommyJ

• Moderator
  • Professional team
    • View Profile
Воглавно успешна сезона за W11
Топ Левел освоен благорадение на добрата игра во вториот дел од првенството (непоразен) и добиениот клучен натпревар против Кафиќот  8)
Купот како натпреварување не беше во преден план иако добро излезе на крајот (пред се финансиски) успеав да се довлечам до 6то коло и да ме исфрлат како партал   :-X
WCL беше посебна приказна, и како дебитант сосема задоволен со 3те победи и 4 порази, блиску до нокаут рундата, ама не нокаутираше поразот кај Litmann во Босна  :'(
Финансиите на клубот се здрави, не сум баш толку зелен како Игец и Вена, ама паричиња има. Посебно добро дојде приходот од натпреварите од WCL (над 1М), сезоната ја завршувам со позитивен баланс од +2,227,651 G, иако поради загубите на дел од парите при трансфери, моменталниот буџет изнесува нешто над 900к
Играчкиот кадар беше засилен на сите позиции во тимот, слабите точки беа елиминирани во текот на сезоната. Играчите кои не влегуваа(т) во идните планови беа продадени или се на продажба. Академијата имаше слаба генерација на младичи, Саше Кочевски е најдобриот поединец од школата.
summa summarum  сезоната би ја оценил со 8ка  8)
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9