Vidio sam najave o promjeni načina transfera igrača od 09.09, odnosno 10.09. pa me zanima što će se konkretno dogoditi u ovom postupku kupnje. Čitajući druge forume uočio sam bitnu promjenu, naime aukcija završava, ne kako je to ranije bilo u određeno vrijeme, već 3 minute od zadnje najviše ponude.
Transfer pristojbe će biti nešto veće nego što su sada, Free player počinju po cijeni od 10.000 G min (sad su 80.000 G).
Kupnja će igrač kategorizirani u dvije kategorije:
1. Aukcija sustav - Auction system 2. Besplatni agent -Free agent
1. Igrač će ostati na tržištu tri dana. Menađer koji ponude najvišu plaću za igrača, recimo, stavite ponudu ne manje od 40% i pobjediti će te i dobiti traženog igrača. (2 ponude: plaće + ponuda)
2. Slobodan agent je igrač koji je pravo potpisati s bilo kojim klubom. Da biste dobili Free agent, vaša momčad mora ponuditi najvišu plaću za igrača. (Znaci za Free Agenta ponudis najvecu plaću, automatski ti se preracuna koliko treba da platiš (40 x plaća))
---------
Transfer naknada će se mijenjati kako slijedi:
1. Primiti će te 35% od transfera vrijednosti prilikom prodaje novo kupiljenog igrača. Što je novokupljeni igrač duže u timu, niži je
prijenos-naknada. Primiti će te najviše 80% od transfera vrijednosti ako novokupljeni igrač ostane u klubu dovoljno dugo.
2. Primati će te 5% bonusa- prijenosa vrijednosti prilikom prodaje igrača koji je unaprijeđen iz vaše akademije.
Primjer: Igrač1 promaknut iz kluba A-> u klub B -> primiti 80% + 5% = 85% od vrijednosti prijenosa
3. Prijenos vrijednost prilikom prodaje Free agent (besplatan agenta) ovisi o dužini igranja za klub, odnosnoda ostane sa svojim timom kako slijedi:
- 10% od prijenosa vrijednosti za prvu sezonu.
- 30% od prijenosa vrijednosti za drugu sezonu.
- Korištenje pravila iz točke(1) kako bi se utvrdilo prijenosa vrijednost za treću sezonu i tako redom.
Primjedbe:
- Pravilo (1) primjenjivat će se za sve igrače koji ostaju sa svojim timom prije datuma 09.09 o.g..
To znači da ćete dobiti 80% -85% od prodaje bilo kojeg igrača (ukoliko je proizašao iz vaše Akademije ili je ranije kupljen na transfer tržištu)
a koji se nalazio u vašoj ekipi prije 09.09.2012.g.
...........................................
- Također možete obnoviti ugovor samo sa igrača ako on zahtjeva novi ugovor ili preostali ugovor je samo jedna godina, a on je još uvijek zadovoljan sa svojim timom.
-----------
- Postoji još uvijek nejasnoća koje vjerujem da će do početka primjene novoga načela prodaje igrača, biti pojašnjenje.
Čini mi se da će novi sustav ipak biti jednostavniji nego dosadašnji.
Kod nas niti na chatu niti na forumu niti riječi o ovom nadolazečem "problemu"!!!!!
Može li cijenjeni hr-moderator dati svoje stručno mišljenje, s obzirom da ubire masnu plaču
ili netko od iskusnijih GKO gamera koji želi objasniti što nas sve novoga čeka u budućnosti HR GKO ?!
Samo da i ova rasprava nepreraste u svađu...