Author Topic: Promjene u transferima igrača  (Read 2180 times)

Golex

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • http://i1352.photobucket.com/albums/q649/Dinko_ri/nogometna_reprezentacija_manja.jpg
Promjene u transferima igrača
« on: September 10, 2012, 06:06:57 AM »
Vidio sam najave o promjeni načina transfera igrača od 09.09, odnosno 10.09. pa me zanima što će se konkretno dogoditi u ovom postupku kupnje. Čitajući druge forume uočio sam bitnu promjenu, naime aukcija završava, ne kako je to ranije bilo u određeno vrijeme, već 3 minute od zadnje najviše ponude.

Transfer pristojbe će biti nešto veće nego što su sada, Free player počinju po cijeni od 10.000 G min (sad su 80.000 G).

Kupnja će igrač kategorizirani u dvije kategorije:
 1. Aukcija sustav - Auction system 2. Besplatni agent -Free agent

1. Igrač će ostati na tržištu tri dana. Menađer koji ponude najvišu plaću za igrača, recimo, stavite ponudu ne manje od 40% i pobjediti  će te i  dobiti traženog igrača. (2 ponude: plaće + ponuda)

2. Slobodan agent je igrač koji je pravo potpisati s bilo kojim klubom. Da biste dobili Free agent, vaša momčad mora ponuditi najvišu plaću za igrača. (Znaci za Free Agenta ponudis najvecu plaću, automatski ti se preracuna koliko treba da platiš (40 x plaća))
---------
Transfer naknada će se mijenjati kako slijedi:

1. Primiti će te 35% od transfera vrijednosti prilikom prodaje novo kupiljenog igrača. Što je novokupljeni igrač duže u timu, niži je
prijenos-naknada. Primiti će te najviše 80% od transfera vrijednosti ako novokupljeni igrač ostane u klubu dovoljno dugo.

2. Primati će te  5% bonusa- prijenosa vrijednosti prilikom prodaje igrača koji je unaprijeđen iz vaše akademije.

Primjer: Igrač1 promaknut iz kluba A-> u klub B -> primiti 80% + 5% = 85% od vrijednosti prijenosa

3. Prijenos vrijednost prilikom prodaje Free agent (besplatan agenta) ovisi o dužini igranja za klub, odnosnoda  ostane sa svojim timom kako slijedi:
- 10% od prijenosa vrijednosti za prvu sezonu.
- 30% od prijenosa vrijednosti za drugu sezonu.
- Korištenje pravila iz točke(1) kako bi se utvrdilo prijenosa vrijednost za treću sezonu i tako redom.

Primjedbe:
- Pravilo (1) primjenjivat će se za sve igrače koji ostaju sa svojim timom prije datuma 09.09 o.g..
To znači da ćete dobiti 80% -85% od prodaje bilo kojeg igrača (ukoliko je proizašao iz vaše Akademije ili je ranije kupljen na transfer tržištu)
a koji se nalazio u vašoj ekipi prije 09.09.2012.g.

...........................................

- Također možete obnoviti ugovor samo sa igrača ako on zahtjeva novi ugovor ili preostali ugovor  je samo jedna godina, a on je još uvijek zadovoljan sa svojim timom.
-----------

- Postoji još uvijek nejasnoća koje vjerujem da će do početka primjene novoga načela prodaje igrača, biti pojašnjenje.
Čini mi se da će novi sustav ipak biti jednostavniji nego dosadašnji.
Kod nas niti na chatu niti na forumu niti riječi o ovom nadolazečem "problemu"!!!!!
Može li cijenjeni hr-moderator dati svoje stručno mišljenje, s obzirom da ubire masnu plaču   :) ili netko od iskusnijih GKO gamera koji želi objasniti što nas sve novoga čeka u budućnosti HR GKO ?!
Samo da i ova rasprava nepreraste u svađu... >:(
« Last Edit: September 20, 2012, 07:26:20 PM by Golex123 »
My team: FC Golex (131510)
GKO MODERATOR of Croatia*****
Nickname - Golex (66825)

toni_marant

• Professional team
  • **
    • View Profile
Re: Promjene u transferima igrača
« Reply #1 on: September 14, 2012, 03:39:29 PM »
Te najave koje spominješ nisam vidio ni pročitao, ali sam iskusio na tržištu. Bio je jedan igrač (nije free player) početne cijene od 70.000G i vidim da postoje 3 ponude, a prosjek ponuda je bio istih tih 70.000G što mi je bilo malo čudno, ali eto... Ponudih ja 90.000G, a plaću nisam mijenjao već ostavio onu ponuđenu od 855G. Nakon nekog vremena stiže poruka kroz klupske novosti: 'igrač taj i taj prodan je u klub taj i taj za 70.000G'. Odem na stranicu tog kluba i vidim da taj igrač ima plaću od 2.100G. Kao zaključak vidim da treba ponuditi za igrača traženi minimum, a što veću plaću da bi došao u tvoj klub.
Znači da će odsad manje para ići klubu koji prodaje, a veća plaća igrača bi mogla utjecati na financije kluba koji kupuje u budućnosti.
Pomični kraj transfer roka postoji i u drugim menađerskim igrama, negdje 2 negdje 3 minute, tako da mi to nije neka novost.
Šta se tiče novih transfer naknada koje uvode drago mi je da su ih uveli. Ja osobno ne bi ni dao mogućnost prodaje igrača prije nego što isti ne proboravi barem 1 sezonu u klubu. Kad kupujem igrača onda gledam 2 stvari. Ili mi je taj igrač pojačanje za tim ili je dobar potencijal za trening. Ni u jednom ni u drugom slučaju ga neću tako skoro prodati.
Bilo je jedan slučaj free playera kojeg sam pokušao kupiti gdje je lik koji ga je kupio već i prodao nakon nekoliko dana za dosta veću cijenu. Sad će dobiti puno manji iznos od te prodaje.
Takve preprodaje igrača u najmanju ruku ne volim. Kupiš igrača danas i prodaš ga za 5 dana pa spremiš novac u džep. Je da se tako popravljaju financije kluba na brzinu, ali takvo ponašanje nema nikakve veze sa stvarnim nogometom, a menađerske igre bi trebale što više oponašati stavrni nogomet, zar ne.

Eto toliko od mene

Golex

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
    • http://i1352.photobucket.com/albums/q649/Dinko_ri/nogometna_reprezentacija_manja.jpg
« Reply #2 on: September 14, 2012, 08:50:00 PM »
Drago mi je da se bar netko javio i prokomentirao.
Naime, slažem se sa Tobom da neke stvari koje sam ranije napisao nisu baš najjasnije, ali sam gornji post pisao prije nego je profunkcioniralo tržište za igrače i iste sam pronašao na raznim forumima u komentarima iskusnih (priznatih i "poznatih") forumaša. Namjeravao sam čak i izbrisati gornji post (cijeli  post mi nije dozvolilo da obrišem) ili da izmjenim pojedine djelove.
Točno je da je prelazak na novi način prodaje igrača mnoge neugodno iznenadio (kao i tebe) i mnogi ce jos neko vrijeme ciniti greske kao i ti (davati ponudu samo za igrača, a ne i za plaču).
Primjetio sam da je bila ponuda za igrača vrijednosti 200.000G, i Kupac A  je dao ponuda od čak 1.150.000G (nije mjenjao visinu plače) i istoga igrača kupio je kupac B koji je dao ponudu od "samo" 500.000G i najvišom ponuđenom plačom. Stoga oprez pri davanju ponuda, jer ponekad možete kupiti igrača po početnoj cijeni i sa minimalnim povečanjem plače za  igrača. No,  oprez pri davanju ponuda za plače, jer prevelika plača može bitno opteretiti vaš budžet i ugroziti financijsku stabilnost vašega kluba.
« Last Edit: September 20, 2012, 07:28:58 PM by Golex123 »
My team: FC Golex (131510)
GKO MODERATOR of Croatia*****
Nickname - Golex (66825)

toni_marant

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #3 on: September 16, 2012, 07:54:45 AM »
Evo dva moja svježa primjera s tržišta igrača:
1. Početna ponuda za igrača je 100 G i plaća od 1.016 G. Ja ponudio početni iznos od 100 G, plaću od 6.800 G i dvije godine ugovora. Otišao je u klub koji je ponudio 200.000 G, plaću od 4.016 G i također dvije godine ugovora.
2. Početna ponuda je 188.150 G i plaća od 3.005 G. Ponudio sam početni iznos 188.150 G, plaću od 11.000 G i ugovor na pet godina. Kupio ga je drugi klub za 520.000 G, plaću od 7.000 G i isto pet godina ugovora.

Očito je da igrač ne bira samo veću plaću, već se radi o nekakvoj kombinaciji ponude i plaće.
Možda je formula za to ---- ponuda za igrača + plaća x trajanje ugovora = ukupan iznos ponude.
I igrač ide tamo gdje je najveći ukupan iznos ponude. Ovo samo nagađam pa ako netko zna nek se javi.

xerexy

• National Team
    • View Profile
« Reply #4 on: September 16, 2012, 08:15:16 AM »
Evo dva moja svježa primjera s tržišta igrača:
1. Početna ponuda za igrača je 100 G i plaća od 1.016 G. Ja ponudio početni iznos od 100 G, plaću od 6.800 G i dvije godine ugovora. Otišao je u klub koji je ponudio 200.000 G, plaću od 4.016 G i također dvije godine ugovora.
2. Početna ponuda je 188.150 G i plaća od 3.005 G. Ponudio sam početni iznos 188.150 G, plaću od 11.000 G i ugovor na pet godina. Kupio ga je drugi klub za 520.000 G, plaću od 7.000 G i isto pet godina ugovora.

Očito je da igrač ne bira samo veću plaću, već se radi o nekakvoj kombinaciji ponude i plaće.
Možda je formula za to ---- ponuda za igrača + plaća x trajanje ugovora = ukupan iznos ponude.
I igrač ide tamo gdje je najveći ukupan iznos ponude. Ovo samo nagađam pa ako netko zna nek se javi.

Ovako toni u prvom slučaju je čovjek dao 200 000 g i sad da bi ti uopče na plači konkurirao mora bi dat 40% od te največe ponuđene cijene a to je 80 000 i onda bi igrač otišao onome tko da veču plaču.
U drugom slučaju je čovjek dao 520 000 40% od toga je 205 000 toliko si ti morao ponuditi da konkuriraš za njega i onda ide onome tko da veču plaču.

Dakle ako netko ponudi za igrača 100 000 i plaču 5 000 a ti ponudiš 40 001 i plaču 5 001 igrač je tvoj.

UGLAVNOM

gleda se NAJVEČA PONUDA da bi konkurirao za kupnju moraš dat najmanje 40% NAJVEČE PONUDE i onda se gleda tko je dao veču plaču igraču ukoliko je ponuda manja od tih 40% uopče ne konkuriraš za igrača eto nadam se da ti je malo jasnije!