Pokuszę się o wstępną ocenę tego co jest.
GK:
Kiciński. Dobry bramkarz, nasz jedyny. I do grania i do treningu. Dobrze zrobiony, jest w bardzo w porządku. Ocena 9/10
DR:
Małecki. Potencjał olbrzymi, nie sądzę by go wbił, ale te 10-11 może... Zsoka na pewno go nie odpuści. Będzie przydatny, chociaż jest dość dziwnie zrobiony, być może taki już wypadł. 8/10. DR2: Dla mnie
Barczak odpada, pisałem już czemu. Drugi będzie więc prawdopodobnie
Drab. Mimo quite easy jego menago ostro go ciśnie, też nie jest idealnie zrobiony i mam nadzieje, że będzie trenował teraz fatalne skille mentalne. 5/10
DC: No tu mamy duży wybór.
Błaszkiewicz. To będzie podstawowy DC. Jest już prawie skończony. Jest to nowoczensy DC do walki w obronie z niskim headingiem. Natomiast ma jumping, który jest dla mnie ważny i o którym wspomina często Ruta. Akurat na jeden turniej będzie, seniorka raczej z niego nie skorzysta więc 7-8/10.
Pasternak to mój zawodnik. Na pewno będzie dobrze zrobiony, mam zamiar zakupić premium by go wytrenować. 7-8/10.
Stolarz i Piaskowski to melodia przyszłości. Mają fajny potencjał do rozwoju.
Piaskowski musi grać w drużynie z premium.
Stolarz jest do kupienia jakby co, ale nie za grosze. Jestem pewien, że będą nieźli. 8-9/10, ale do grania będą za jaaaaaaaaaakiś czas.
Dąbrowski zagadka, nie ma za bardzo dla niego miejsca ani w U21 ani w seniorce. Na pewno będzie ładnym przecinakiem, chciałbym pomóc w jego rozwoju, ale chyba nie da rady... Nie wiem też czy w seniorce się zmieści kiedykolwiek także 6/10, bo 21 lat już.
DL:
Kulczycki. Przydałoby się premium dla niego... może mieć problem z wbiciem potencjału, ale coś tam prezentować na pewno będzie. Jest jednak ryzyko, że nie będzie taki jak się od niego oczekuje. 6/10. DML
Slusarczyk. Rozwinięty już mocno, 19 lat, 3 exp. Chciałoby się mieć takich więcej. 8/10 bo wolałbym DL.
MC: Koszmar, jest bardzo słabo. Ruta w seniorce katuje
Smolarka, który nie wiadomo jak skończy i ciężko go ocenić.
Miazga jest niezły, powinien się łapać, zrobiony ok. 8.5/10.
Szałachowski. Wziąłem go na testy, jest trochę źle zrobiony (Passing 20, technika 17 a reszta jakaś taka na 10 póki co). Pewnie znowu bez premium nie wbije potencjału, ale wciąż wygląda lepiej niż wielu w domysłach ciekawszych MC. 5/10.
Herman. Póki co ciężko mówić, wiele przed nim. Już nie podoba mi się wysoki drybling...4-5/10.
Słowik nie wiem na ile kilter go poprawi, bo póki co wygląda po prostu źle. Natomiast można liczyć na jakieś CA w jego przypadku. 5/10. Jakoś nie powołał mi się jeszcze AMC z Chelsea, tylko jego musiałby ktoś kupić. Jest jeszcze 9/4 z Ruty, taki typowo do treningu nie do grania. Trzeba to obgadać. Do grania na turniej może być
Mastalerz mimo, że jest ósemką. Nie wiem tylko pod co był robiony jeszcze. Ma jednak 4 exp, to jakiś plus.
DMC: Tu jes tylko
Grzesik póki co. Będę musiał pouczyć menago jego klubu jak go zrobić, ale będzie ogrywany na premce, także można na niego liczyć jak sądzę. 8/10.
ML: Tu są
Tomala i AML
Narloch.
Tomala na premce ogrywany, może się wyrobi. Nie jest zrobiony także najgorzej, będzie grany. 8/10. Drugi z nich czyli
Narloch, jest bo jest. Moim zdaniem jest stracony i niewiele z niego będzie. Ani nie będzie grany na premce, ani nie wbije potencjału. Może coś tam go się pomęczy z braku laku, ale nie podoba mi się. Pierwszy 8/10 drugi 5.5/10.
MR:
Sokołowski na AMR, już rozwinięty, jest exp, jest dobry klub. To mi się podoba 9/10. Mógłby być młodszy to by było w ogóle cudownie.
Stachowski to melodia przyszłości, ale zapowiada się fajnie. 7.5/10. Brak nam typowego MRa, był w Angeles młody, ale nikt nie przekonał menadżera by go sprzedał. Nie stawia na niego w ogóle.
AMC: Tylko młodzian z Chelsea
Niemczyk, który mi się nie powołał. Trzeba kombinować i szukać mocno. Mam nadzieję, że
Mastalerz okaże się AMC lol. Bardzo bym chciał AMC z long shotem jakiegoś. Chociaż
Baranowski też może grać na AMC, ale przeczuwam robienie go na MC.
FC: Niezły
Makowski taki na 8/10. Nawet coś tam z wolnych mógłby strzelić. Niezły, ale nie gwiazda. Reszta to melodia przyszłości.
Bąk nie jest grany jakimś cudem, jest też trochę przeciągnięty. Jak dla mnie wyleci zaraz z kadry, ostatni dzwonek by Txusi się obudził. 5/10. Zostają mój
Zborowski i Strzelczyk, typowo do treningu. Zobaczymy jak będą robieni. Póki co jest gracz Arsi, bo jest już ciut dalej w treningu.
Powoli wchodzą gracze z tego wprowadzenia bloku treningu po 7 CA. Polska kraj biedny, graczy już niewiele, będziemy słabnąć przez brak premium. Nieźle wyglądają tylko pozycje DC, DR i AMR. Obawiam się, że stajemy się średniakiem i trzeba będzie liczyć na cud jak Macedonia
.
DR Kruszewski jest w kadrze przypadkowo, nie usunął się.
Trzeba się zastanowić czy chcemy odgrywać ważną rolę na najbliższym już turnieju, czy trenować pod seniorkę typowo. Moim zdaniem na walczenie w turniejach powoli przestajemy mieć szansę. Niemniej zawsze silną stroną naszych drużyn była taktyka, także ja i tak gdzieś tam w głowie będę mieć ambitne myśli.