Author Topic: Dziwne rzeczy w GKO  (Read 74210 times)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
Dziwne rzeczy w GKO
« on: February 20, 2011, 10:44:06 AM »
Ta gra cały czas mnie zadziwia i jak sądzę innych pewnie też. Widziałem juz kontuzje po kilkadziesiąt dni, minusowe przychody za mecz, a teraz zauważyłem, że ekstraklasę wygrał zespól który zaczął grę pod koniec sezonu :o  :o  :o.

Ciekawe czym nas jeszcze ta gra zdziwi  :-\  :-\
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
Re: Dziwne rzeczy w GKO
« Reply #1 on: February 20, 2011, 01:39:33 PM »
Jak kazda gra przy starcie posiada pelno rzeczy dziwnych zeby nie powiedziec "zbugowanych". Z czasem powinno sie to wszystko umiarkowac, administracja pracuje na biezaco wiec jest nadzieja ze gra bedzie sie rozwijala.
Empire (23277) - Poland

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #2 on: February 20, 2011, 02:34:54 PM »
Właśnie przeglądałem najbliższego przeciwnika w lidze. Beniaminka z B klasy. Bardzo ciekawe ale gościu ma zawodników po 200 000G i lepszych!!! Jakim cudem??? To mnie najbardziej wkurza. Człowiek się meczy i napina, a drugi dostaje na tacy same gwiazdy... To jest chore i bardzo niesprawiedliwe :(
Energetycy  (19510)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #3 on: February 20, 2011, 02:58:11 PM »
do Elcura
Nie wiem dlaczego tak bronisz twórców ? Przecież wszyscy widzą , że na razie to bubel i tylko nadzieja że będzie lepiej trzyma ludzi w tej grze. Chociaż patrząc na moją nową ligę to tylko ja jestem aktywny !!!!

Kiepsko widzę przyszłość GKO bo nie wiadomo kto tu odpowiada za co. Admin na forum , zawsze mówi, że on tylko przekazuje dalej informacje i nie wie co z tego wynika, ha ha ha

do Dorbiego

Masz rywala z mojej poprzedniej ligi. Już pisałem o tym na globalu, że przydział zawodników jest niesprawiedliwy, ale nikogo to obchodzi !! A patrzac na to że trening zależy bardzo od wynikow to ta niesprawiedliwość  jest jeszcze trudniejsz do zniwelowania :(
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #4 on: February 20, 2011, 04:34:49 PM »
Bronie bo to o czym mowisz to nie jego wina. Bo jakim cudem jego wina ma byc losowe rozdanie zawodnikow. Albo to ze ludzie sie zarejstruja raz zaloguja i powala gre. Czy tez gra botow. Gdyby nie boty to czekalbys do dzis na start 1 sezonu.

Ja zdaje sobie sprawe ze obecnie jest chaos, jednak dopoki nie zapelnia sie zespoly do lig D prawdziwymi menadzerami to tak bedzie.
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #5 on: February 20, 2011, 05:04:14 PM »
Ja Ciebie nawet rozumiem, włożyłeś dużo pracy w tłumaczenia i nie masz obiektywnego spojrzenia.

A co do czekania aż się,ligi zapełnią to nie masz racji , bo pierwszy sezon już minął i można było zebrać wszystkich aktywnych w kilu ligach.
  season 18

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #6 on: February 20, 2011, 07:57:43 PM »
Z całym respektem dla innych graczy ale przydzielono mnie do ekstraklasy, a mojego najbliższego przeciwnika do B-klasy. Rozumiem, że dostał zawodników z losowania ale dlaczego kilka razy lepszych od mojej drużyny??? Ja nie dostałem nawet jednego o wartości ponad 100 000G, a on kilku o wartości większej niż 200 000G! Zobaczymy jak wypadnie w meczu... Teraz gościu wygra ekstraklasę i zgarnie kupę kasy, a ja spadnę i z mojego zbierania kasy nici... Z resztą zabawne jest kto wygrał ekstraklasę w mijającym sezon i ja osobiście tego mistrzostwa nie uznaję. Traktuję to jako ewidentny bug gry.

No dobra. Dość tego marudzenia. Trzeba skonsolidować naszą polską społeczność. Za dwa sezony startują reprezentacje. Trzeba rozejrzeć się za ekipą i zacząć wyszukiwać grajków do repry. Trzeba niezwłocznie zachęcić aktywnych użytkowników do udziału w dyskusjach. Oczywiście potrzebny będzie oficjalny przedstawiciel naszej federacji (ten nominowany przez adminów), a w późniejszym terminie również selekcjoner seniorów i U-20. Zachęcam do dyskusji ;)
Energetycy  (19510)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #7 on: February 20, 2011, 08:19:25 PM »
Ja mam już mam tylko jednego Polaka co by się nadawał i to pewnie do U-20 http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=476549 Reszta moich grajków to armia zaciężna i nie zanosi się żeby było inaczej

Ciężko będzie coś znaleźć u aktywnych osób , bo ich ilość w całej Polsce oceniam na 20 góra 30 osób :o
  season 18

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #8 on: February 20, 2011, 09:05:42 PM »
20, 30 osób to zawsze więcej niż nic ;)

Proponuję w takim razie już zacząć zbierać kandydatów do seniorów i U-21 w osobnych wątkach. Na razie jest nas czterech i czy chcemy czy nie musimy się tym zająć. Mam już skromne plany co zrobić w przyszłości ze skautingiem ale wszystko w swoim czasie. Nie tylko trzeba znaleźć zawodników ale jeszcze ich sprawdzać i trenować... Będą potrzebne prężne, ambitne i przede wszystkim bogate kluby. Już zadziałałeś i to mnie cieszy. Tym prostym sposobem stałeś pierwszym skautem w ekipie, co właśnie zostało odnotowane  8) Wiem, że jest jeszcze henry148 ale ostatnio siedzi cicho. Wiem, że napracowaliście się nad tłumaczeniem i cześć Wam za to i chwała. Chętnie pociągnę sprawy organizacyjne reprezentacji do wyłonienia pełnoprawnych selekcjonerów. Chyba nawet, któryś z Was ma admina na forum to mógłby stworzyć prowizoryczną strukturę wątków do tych celów. W przyszłości oczywiście stworzymy mega tajne forum, żeby nas szpiedzy nie rozgryźli ;)
Energetycy  (19510)

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #9 on: February 21, 2011, 12:30:27 PM »
jeśli jeszcze skauci będą potrzebni to ja tez się zgłaszam ale na to wszystko czas przyjdzie bo trzeba bedzie jakos się ligami podzielić kto gdzie szuka. Ja też posiadam zawodnika który jeśli nie w najbliższym sezonie to może w przyszłym przyda się kadrze
 http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=512261

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #10 on: February 21, 2011, 12:32:12 PM »
Ja sluze pomoca. Osobiscie mam w planach w tym sezonie pociagnac trenerow do gory oraz akademie. Wiec powinno sie wylonic kilku ciekawych mlodzianow :).

Co do moich zawodnikow ktorzy mogli by sie do czegos nadawac to :

Posiadam 3 zawodnikow ktorzy sa filarem mojej ofensywy:
http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=512349 - krol asyst swojej ligi + wysokie skille techniczne.

http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=512352 - silny napastnik, wybornie grajacy glowa (17) z pobocznymi wykonczenia itp 14. Zawodnik roku w lidze c2 w tym sezonie

http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=512350 - Bardzo szybki (18) napastnik z wysokim wykonczeniem (18). Posiada jednak braki w mentalnych skillach.

co do u20

http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=512347 - 19 letni skrzydlowy z wysokimi skillami fizycznymi(szybkosc sila zwrotnosc) + techniczne skille ~ 12

To taki przeglad moich "najlepszych" na chwile obecna Polakow.
Empire (23277) - Poland

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #11 on: February 21, 2011, 12:39:58 PM »
no elcura fajnych masz zawodników, trafiliśmy do jednej ligi licze że obaj awansujemy do Top level po za nami dwoma w lidze jest jeszcze około 3 aktywne drużyny

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #12 on: February 21, 2011, 01:15:19 PM »
My dzis czasem nie gramy spara wlasnie za 50 minut ?:D
Empire (23277) - Poland

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #13 on: February 21, 2011, 03:08:09 PM »
gramy szkoda ze nie wystawiłeś najmocniejszego składu ja tez nie w najmocniejszym postawiłem na młodość;) i w 67 minucie jest 2-1 dla mnie

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #14 on: February 21, 2011, 04:57:31 PM »
gramy szkoda ze nie wystawiłeś najmocniejszego składu ja tez nie w najmocniejszym postawiłem na młodość;) i w 67 minucie jest 2-1 dla mnie
Gratulacje wygranej :). Nastepnym razem zagrajmy u mnie to przynajmniej kase od widowni dostaniemy ;-)
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #15 on: February 21, 2011, 06:43:59 PM »
Czy  są gdzieś reguły Nt?
Zastanawia mnie kilka rzeczy:
1. Co będzie z kondycją graczy grających w meczach NT. Czy będzie się regenerować po meczach?
2. Co z treningiem meczowym? Zaliczany czy nie?
3. Co z doświadczeniem, jest dodawane i jeżeli tak  ile?
4. Czy można powoływać graczy z nieaktywnych drużyn?
5. Czy taki grajek trafia na listę transferową , gdy klub jest usuwany?
6. Jezeli można powoływać graczy z nieaktywnych zespołów to czy jest sens zależeć będzie od odpowiedzi na punkty1-3 i 5. Wiec czy nie lepiej powoływać słabszych graczy , ale od sprawdzonych menagerów?

season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #16 on: February 22, 2011, 11:52:46 AM »
ja tez mam parę pytań czy na pewno reprezentacja wystartuje w przyszłym sezonie??? w ppm np dopiero od 3 sezonu startuje. a co do pytan ruta to wszystko się zobaczy jak to będzie ja zostanie wybrany selekcjoner i mecze się zaczną (chyba że w poradniku jest coś juz na ten temat)

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #17 on: February 22, 2011, 08:54:29 PM »
Reprezentacje startują od 3 sezonu o ile dobrze pamiętam ale chętnie dopiszę Ciebie do ekipy już dziś ;). Ruta postawił dobre pytania ale na reguły trzeba jeszcze poczekać...
Energetycy  (19510)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #18 on: February 22, 2011, 09:49:11 PM »
w ppm np dopiero od 3 sezonu startuje.

Co to jest ppm np???
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #19 on: February 23, 2011, 10:08:55 AM »
ppm to inny manager polecam go wszystkim dokładna jego nazwa to powerplay maneger
a co  do reprezentacji to w ppm jest teraz 3 sezon w piłce i tam juz od 2 jest zbierana baza danych co do zawodników którzy mogą przydać się reprezentacji można by i tu cos takiego zrobić już, zwłaszcza dla zawodników którzy bedą grać nie w Polsce bo potem szukanie ich nie bedzie najłatwiejsze a tak wczesniej byś my wiedzieli już jaki maja potencjał i umiejetności i przyszły selekcjoner reprezentacji by nie musiał tracić czasu na szukanie zawodników tylko z tej bazy by korzystał a i co do ppm jest troch skąplikowany na początku także jak by ktos chviał w nim sił spróbowac to niech tam się do mnie odezwie to powiem co i jak nick mam tam taki sam jak i tu

henry148

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #20 on: February 23, 2011, 10:29:56 PM »
Ekstra inicjatywa z reprezentacją chłopaki....  JAk będę miał czas to zrobię oddzielny watek i wogóle te sprawy. CO do aktywnych użytkowników to rzadko kto zagląda na forum więc trzeba będzie prowadzić akcję na shoutboxie... Co do treningu grajków to właśnie ulepszam moje boisko do poziomu OKEY fuck yea! Tylko przydałoby się trochę lepszych trenerów jeszcze.... Jak będę miał czas to ogarne to wszystko troche...
Pozdro

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #21 on: February 24, 2011, 04:00:42 PM »
Cieszy, że jest energia do działania. Czekamy na wątki i do dzieła! Też za kilka tygodni ulepszę boisko do poziomu "ok" Trenerów mam pięciu na poziomie 100K. Możliwości są i trzeba je wykorzystać ;)
Energetycy  (19510)

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #22 on: February 24, 2011, 07:23:57 PM »
Trenerów mam pięciu na poziomie 100K.

czym się róznią od tych za 10 k? sumą wszystkich skili?
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #23 on: February 24, 2011, 07:57:20 PM »

roznie, przykladowo jeden z moich trenerow za 100k - posiada 3 skille 10 oraz reszte od 2-7
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #24 on: February 24, 2011, 08:01:33 PM »

roznie, przykladowo jeden z moich trenerow za 100k - posiada 3 skille 10 oraz reszte od 2-7

Oooo a ja myślalem że 6 to najwiekszy skill!!! No to już wiem na co wydam kasę :)
  season 18