Mamy interesującą końcówkę sezonu:
1 Ruta Best 76
2 Wrzos Stary .. 65
3 KS Targówek 65
4 Dynamit Wars.. 64
5 leningrad 62
6 FC Kabacki 52
7 FC Powsin 41
8 Empire 40
9 FC Liverpool 35
10 FC Ursus 30
11 Neuvo Guadia..29
12 Wisła Puławy.. 23
13 leszcze 22
14 FC Wisła Szy.. 11
15 Super Warta 6
16 FC Trance 20... 3
27 kolejek za nami, zaznaczony na zielono Ruta pewny mistrz. Na niebiesko potencjalni pucharowicze i zdobywcy podium. Kto ma największe szanse na pudło? Leningrad trzy punkty straty, terminarz taki sobie. Na pewno 3 punkty z zespołem Super Warta. Zostają mecze z Dynamitem i Neuvo. Gdzieś tu musi paść mots. Dynamit jest silny, to jest jasne, ale chyba skupi się na pucharze. Natomiast Neuvo może dać motsa, ponieważ walczy o utrzymanie. Moja prognoza to 4-7 punktów. Dynamit mecze z Empire, Wisłą Szymel i leningradem. Myślę, że 6 punktów na pewno zdobędzie. Może uda się coś wyrwać z leningradem. Moim zdaniem zależnie od motsów innych drużyn od 6 do 9 punktów. Hania raczej motsa tu nie da, nie będzie się wcinać. Targówek gra z Trance (spacer) oraz Kabacki + Wrzos. Tu może wydarzyć się wszystko. Wyjazd do Kabackiego to od 1 do 3 pktów, rafsz nie da motsa, bo ma szansę na puchar. Wrzos tego nie wiadomo, ale też gra w pucharze. Moim zdaniem 3-9 punktów, ale nie liczyłbym na pełną pulę. Wrzos ma raczej pewny komplet punktów za Powsin i Wisłę Puławy i zostaje ten Targówek. Być może postanowi zdobyć 2 miejsce i odpuścić finał pucharu? Moim zdaniem faworyt do zajęcia 2 miejsca w lidze.
Kto się utrzyma? Walka między Ursusem a Neuvo. Neuvo ma duże szanse na 3 punkty z leszczami u siebie. Motsować chyba będzie Empire i leningrad, ale te dwie drużyny też jeszcze mają motsy.. Mimo wszystko to chyba wciąz większe pole manewru niż ma Ursus, który motsy już zużył. Aczkolwiek ten punkt przewagi może być pomocny.