Nie jestem mistrzem rozwoju jakimś, bo jak widać moja drużyna wielkich sukcesów nie ma, ale jakbym miał od nowa prowadzić klub to wyglądałoby to mniej-więcej tak:
-robię rozeznanie swojego składu i niestety, ale sprzedaję swoich najbardziej wartościowych zawodników. Może nie wszystkich, ale tak z 3-4 to minimum. Pieniądze będą nam potrzebne.
-Pieniądze cały czas inwestuje w stadion. W rozbudowę miejsc, w jakość stadionu. Dla mnie to powinien być priorytet, na którym gracz powinien się skupić na początku. Stadion na poziomie good z 20.000 miejsc będzie już zadowalający, ale na to potrzeba jednak czasu i pieniędzy
-Część, ale naprawdę niewielką część z tych pieniędzy, inwestuje w doświadczonych graczy na rynku. Szukam graczy doświadczonych, z expem i wysokim levelem za możliwie niewielkie pieniądze.
Mówię tu o absolutnych podstawach, gdy zaczyna się od zera. Gdy pomału zaczyna to wyglądać, wtedy można się zastanawiać co dalej. Póki co takie cierpliwe rozbudowywanie klubu powinno moim zdaniem wystarczyć na spokojną walkę o utrzymanie nawet i w lidze B.