Не съм мълчал, винаги казвам това, което мисля - аргументирано и обиди. Ще го направя и сега, без грам да се интересувам какви ще са последствията за мен.
Интересно, но най-дейните в лансирането на това „да забраним МОТС-овете“ са мениджъри, които никога не са мотс-вали помежду си. Не само това, но и някои от тези отбори очевидно влизат в договорки и използват мотс-овете в нечий друг интерес. Да не говорим, че има такива, за които е доста въпросително кой всъщност ги ръководи и които изпълзяха да пишат в чата (за да няма погрешно разбиране става въпрос за Каликратия). Да, това е същият отбор, който от няколко сезона се използва от Арамазов винаги, когато някой дръзне да се доближи до него. Да, това е същият отбор, който се логва от един и същи пловдивски доставчик в рамките на 15 минути, когато великият шампион е в Англия. Катарзис?
Категорично считам, че под претекст за „общото благо“ и „разбирателството“ се цели постигането на „правило“, което има значително несъразмерни последствия за различните отбори.
Многократно съм заявявал, че съм привърженик на МОТС-а, защото той добавя елемент на непредвидимост в играта. Дава и шанс на по-слабите отбори да постигнат някоя по-голяма победа. Да, трябва да има някаква компенсация, но имайки предвид пълната безотговорност на разработчиците, не вярвам това да се случи. Аз също съм отнасял многократно мотс-ове и никога, ама абсолютно никога не съм реагирал остро срещу мениджъра или това да е променяло отношението ми към него. Тази ми принципна позиция, обаче, бледнее в сегашната ситуация.
Никой не може да ми „забрани“ да ползвам опция, която играта ми предоставя, дори това да са всички останали мениджъри! Личната свобода не може да бъде потисната от мнозинство.
Аз не се нуждая от „лига на честните“, за да играя честно! Винаги съм играл абсолютен феърплей и не смятам това да се промени! И да, разбира се, че смея и ако „лигата на честните“ прецени да се възползва от „правото си“ да ме мотс-не, така да бъде.
Заявявам, че ще използвам двата си мотс-а единствено по своя преценка –когато, където и срещу когото искам, както съм го правил досега. Пожелавам успех на „честната игра и разбирателството“! Похвално е, че някои хора се нуждаеха от 12 сезона, за да осъзнаят ролята на феърплея!