Bosna i Hercegovina 3 - 0 Porto Rico
Eto napokon je došla i ta dugo očekivana prva utakmica naše reprezentacije. Zadovoljan sam rezultatom i igrom. Dok sam pratio live match, naši igrači su potpuno dominirali tokom čitave utakmice, na poluvremenu su imali 68% posjeda lopte, a na kraju meča 64%. Međutim, riješili su utakmicu vrlo rano, sva tri gola su pala u prvom poluvremenu i u drugom dijelu utakmice, pored naše dominacije, nažalost nismo više pogađali. Tako da sam zadovoljan igrom, i efikasnošću, jer od 5 šuteva prema golu, 3 su ušla u mrežu, međutim nisam zadovoljan time da smo uputili samo 9 šuteva protiv ove slabašne reprezentacije, ali eto takva je i taktika bila, dominacija sa naše strane, a gol će doći kad tad.
Eh sad da objasnim nešto oko poziva igrača. Kao što ste primjetili, niko od ovih igrača koje ste postavili, pa ni iz mog tima, nisu pozvani za ovu utakmicu. To nije zato što su loši za reprezentacije, nego zato što je za sad takva igra, da ni mi selektori reprezentacija ne možemo vidjeti ocjene igrača sve dok ne potvrdimo spisak igrača za utakmicu. Tako da sam ja za ovu lakšu utakmicu, pozvao sve one igrače za koje mislim da bi bili dobri za reprezentacije, ali nažalost nisam mogao vidjeti njihove ocjene, pa su zato oni pozvani da im otkrijem ocjene. Za sledeću utakmicu protiv Francuske ozbiljno računam na neke igrače koje ste postavili, koji mi se uklapaju u taktiku.
Isto tako, nisam zadovoljan ocjenama nekih igrača koje sam pozvao, jer iako svi ti igrači imaju veliku vrijednost, nekima nisu ocjene najbolje raspoređene, vjerovatno jer su u neaktivnim klubovima, pa nisu pravilno trenirani. Žalosno je recimo da moj golman od nekih 200 000 G ima bolje golmanske ocjene od golmana koji košta preko 400 000 G. Međutim, iako imamo malih problema na pozicijama golmana i lijevog beka, mislim da imamo jednu odličnu reprezentaciju koja može puno toga napraviti. E sad, ako se ovim igračima iz neaktivnih klubova ne produže ugovori, onda bi mogli imati velikih problema, ako ti igrači potpuno nestanu sa igre.