Zrozumiałem, że we wszystkich szeroko pojętych grach strategicznych, najbardziej rajcowały mnie zwycięstwa oraz zmiany w świecie gry. Podejrzewam, że nie jestem wyjątkiem.
W uproszczeniu (sorry pozostałe czołowe kluby) można napisać, że najpierw było Empire. Potem był FC Kabacki (1 mistrz świata!), a potem był Dynamit i Ruta. Mogę się założyć, że to też się kiedyś zmieni. Prędzej czy później.
Bardzo mnie ciekawi, kto w przyszłości wedrze się pomiędzy mnie i Rutę w bezpośredniej rywalizacji o mistrzostwo albo przynajmniej kto powalczy o pierwszą czwórkę.
Ostatnio podsumowałem swój skład i wyszło mi, że już niewielkie rezerwy pozostały w mojej drużynie. W najbardziej optymistycznej wersji 11 gwiazdek LA przeskoczy mi do sumy CA pierwszej jedenastki.
Wygrywanie daje mi niezłą frajdę i niech nikt nie liczy, że zacznę odpuszczać albo zapomnę ustawić składu
, ale jak już pisałem, rajcuje mnie obserwowanie zmian w świecie gry. Z zadowoleniem popatrzę sobie, jak ktoś mnie przegania. "Ktoś" nie oznacza Ruty
Od paru sezonów wiem, że Ruta jest świetny i jeśli wygra mistrzostwo, to żadna zmiana w świecie gry nie nastąpi.
Moje podsumowanie (CA/LA/PR):
Skład obecny
1 GK Leonard Bradford 6/6
2 DR Carlo Martinelli 7/9/4
3 DC Grenville Rye 8/8
4 DC Daniel Olczyk 9/8
5 DML Barrie Cline 7/9/2
6 AMR Radomił Neumann 8/8
7 MC Greg Tifft 10/9
8 MC Robert Urbański 7/10/3
9 AML Lucjusz Woźna 10/10
10 FL Maciej Szweda 10/9
11 FC Martin Príhoda 10/9
Pierwsza jedenastka CA 92 + 7 LA w zapasie
15 DML Tobiasz Nosek 7/7
16 MC Patryk Potocki 7/7
17 AMC Walery Dylewski 7/7
18 FC Liberatore Pagano 6/7/3
Osiemnastka meczowa CA 138 + 12 LA w zapasie
Skład przyszłości
1 GK Petteri Lundgren 4/8/3
2 DR Carlo Martinelli 7/9/4
3 DC Grenville Rye 8/8
4 DC Daniel Olczyk 9/8
5 DML Barrie Cline 7/9/2
6 AMR Radomił Neumann 8/8
7 MC Greg Tifft 10/9
8 MC Robert Urbański 7/10/3
9 AML Lucjusz Woźna 10/10
10 FL Maciej Szweda 10/9
11 FC Martin Príhoda 10/9
Pierwsza jedenastka CA 90 + 11 LA w zapasie
15 DML Tobiasz Nosek 7/7
16 DMC Justyn Węglarz 4/8/3
17 AMC Walery Dylewski 7/7
18 FC Liberatore Pagano 6/7/3
Osiemnastka meczowa CA 131 + 21 LA w zapasie
Mam nadzieję, że ktoś podejmie tę zabawę. Będzie można poprzewidywać, jak będzie wyglądała Top Level za 2, 3 sezony. Ciekawe, kto ma największe rezerwy, kto ma najwięcej niewykorzystanego LA w zapasie?
Wiadomo, że CA i LA to nie wszystko. Wiele zależy od strategii rozłożenia skilli (akurat tutaj wydaje mi się, że znaczna większość Polaków robi to w sposób przemyślany i dobry, w przeciwieństwie do Azjatów i Borussi); od expa (zawodnicy z LA 7 lub 8 mogą nadrabiać grą w reprezentacji jakiegoś mniejszego kraju i nabijać doświadczenie); od zrządzeń losu.
No i youth campy oraz akademia mogą (na to liczę) pozmieniać rozkład sił.
Czekam na podsumowania z innych drużyn.