Author Topic: Wybory selekcjonera Reprezentacji Polski GoKickOff  (Read 8715 times)

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
Wybory selekcjonera Reprezentacji Polski GoKickOff
« on: June 19, 2011, 12:08:48 PM »
Na prosbe uzytkownikow tworze i podwieszam watek majacy na celu zebranie prezentacji/planow poszczegolnych kandydatow na selekcjonera Reprezentacji Polski GoKickOff.

Jak wiemy w wyscigu o stanowisko selekcjonera reprezentacji startuja nastepujacy kandydaci:

http://www.gokickoff.com/nation_election.php

igor (Energetycy)

Henry148 (Arsi)

Kamil85 (Dynamit Warszawa)

rafsz (FC Kabacki)

Hania (Empire)

Ruta (Ruta Best)

kliterek (FC Powsin)

Josky (Kasztany na Czole)

Moja drobna prosba prosze kandydatow o dyskusje konstruktywna oraz o wstrzymywanie sie przed torpedowaniami pomyslow innych kandydatow oraz zbednych zlosilowsci. Obecnie na polskiej scenie politycznej mamy sytuacje jaka mamy nie przenosmy podobnych wzorcow zachowan na ta gre. Pozdrawiam i zapraszam do wyglaszania swoich przemowien/prezentacji.
« Last Edit: June 19, 2011, 12:10:46 PM by elcura »
Empire (23277) - Poland

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
Re: Wybory selekcjonera Reprezentacji Polski GoKickOff
« Reply #1 on: June 19, 2011, 03:03:14 PM »
Witam wszystkich.

Nazywam się Kamil85, nie wiem, jaki wytworzy się zwyczaj wśród kandydatów, ale ja na razie powstrzymam się od prezentowania suchych faktów na swój temat.
Napiszę tylko, że jestem fanem piłki nożnej, jej historii i wszelkich statystyk. Mnóstwo czasu poświęciłem (i nawet obecnie poświęcam) na granie w champioship managery, które były wydawane w pierwszej połowie poprzedniej dekady. Gokickoff przypomina CM, zatem w ocenie skilli zawodników, czy też z tajnikami taktyki nie mam najmniejszych problemów. Poza tym, jak pokazuje historia mojej drużyny (wygrana II liga i 3 miejsce w TopLevel) sprzyja mi również szczęście, aczkolwiek jako selekcjoner – mając do dyspozycji wszystkich polskich piłkarzy - miałbym o wiele większą możliwość wykorzystywania swoich umiejętności i sprytu. Poniżej prezentuję swoje najważniejsze założenia.

- Zamierzam stworzyć na forum jeden duży wątek związany z powołaniami, podzielany na kilka podwątków, do których według określonych minimalnych wymagań umiejętności odbywałoby się zgłaszanie piłkarzy na określone pozycje. Dodatkowym tego atutem byłaby powszechna kontrola sprawiedliwości powołań. Natomiast zawodników, których bym wyszukał samemu (tzn. nie poprzez forum) również bym ich wpisywał na forum, ponieważ wtedy powszechnie będzie można ocenić zasadność powołań każdego z reprezentantów. Moim zdaniem gwarantuje to sprawiedliwość przy dokonywanej selekcji.
- Co do zasady, zgodnie zresztą z poprzednimi wpisami innych osób na forum, będę powoływać zawodników z aktywnych drużyn.
- Szczególnie na początku będę prowadził sporą rotację w kadrze - nie licząc kilku, (maksymalnie parunastu) etatowych reprezentantów - aby wyłapywać różnorodnych piłkarzy, którzy najlepiej pasują do określonej taktyki. Mam do wypróbowania przynajmniej trzy różne warianty i koncepcje.
- Obiecuję być selekcjonerem otwartym na sugestie pozostałych graczy, jak i na krytykę moich powołań lub taktyki. Swoje decyzje będę się starał uzasadniać merytorycznie, a jeśli zostanę przekonany, to nie będę się wstydzić zmienić zdania.

Gdybym nie został wybrany, to proponuję, aby przyszły selekcjoner użył zaproponowaną przeze mnie procedurę powołań.

Pozdrawiam
Kamil85
Dynamit Warszawa (21647)
Dynamit Warszawa (21647)

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #2 on: June 19, 2011, 04:08:38 PM »
Witam,
Miło mi że mam okazję startować jako kandydat na selekcjonera. Jestem Mateusz, lat 21. Pochodzę z nadmorskiej miejscowości, obecnie studiuję.
W grze występuję od końca listopada, tyle o mnie. ;)

Przejdę do najważniejszej części, czyli mojej wizji.
Nie powieje oryginalnością, jeżeli napisze, że powołania dostana zawodnicy tylko z aktywnych klubów. Taktykę zawsze będę dobierał pod zawodników, jakimi będę dysponował, nie zawodników pod taktykę. Mecze sparingowe będę traktował jako mały egzamin wcześniej wprowadzonych zmian. Jeżeli głosowanie skończyło by się pomyślnie dla mnie, mogę zapewnić ścisłą współpracę z osobą opiekującą się reprezentacją U21. Z reguły jestem bezkonfliktowy, tak więc nie przewiduję spięć. Nie jest to mój pierwszy manager piłkarski online, wcześniej grałem przelotnie w sokkera oraz jeżeli można to tak nazwać największe sukcesy odnosiłem w lidze juniorów w managerzone.
Nie ukrywam, iż jeżeli będzie opcja dla dwóch osób- kadry seniorskiej i U21 wybrałbym "młodszą" wersję.
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania, jeżeli takowe się pojawią.

dorbi76

• Professional team
  • **
    • View Profile
« Reply #3 on: June 21, 2011, 10:00:16 AM »
Witam,

Również jestem kandydatem na selekcjonera (Igor, lat 35). Do gry dołączył 4/11/2010, czyli praktycznie na samym starcie. Dla porządku informuję, że nie mam daleko idących planów dotyczących prowadzenia reprezentacji. Mogę tylko stwierdzić, że dwie powyższe już zaprezentowane kandydatury zawierają w sobie główne cele selekcjonera i sposoby ich realizacji. Ze swojej strony dodam, że selekcjoner powinien skupić się na powołaniu kadry wspomagającej, tzn.: skautów, rzecznika prasowego i sekretarza od spraw technicznych. Dobrze byłoby stworzyć  platformę wymiany informacji, niekoniecznie w ramach forum gry. Według mnie selekcjoner powinien wziąć odpowiedzialność za powołania reprezentantów i wybór strategii działania zarówno tej długoterminowej jak również tej doraźnej na pojedyncze mecze. To wymaga dużo pracy i czasu dlatego pozostała część związana ze skautingiem, organizacją i PR'em powinna być po stronie kadry wspomagającej. Jeżeli miałbym zostać selekcjonerem to tak bym to widział na początku. Gra jest w fazie rozwoju dlatego zakładam, że nie ma "mądrych" na tym etapie dlatego trzeba przede wszystkim działać wspólnie. Liczę na pytania i sugestie innych użytkowników. Bez debaty możemy pominąć istotne fakty, a to jest niekorzystne. Oczywiście demokracja bez "urny" jest nieskuteczna dlatego gorąco zachęcam do oddawania głosów w wyborach!

Pozdrawiam

Igor
Energetycy  (19510)

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #4 on: June 22, 2011, 04:51:00 PM »

Witam serdecznie, mam na imie Kamil, nickname Hania i jestem kandydatem na selekcjonera reprezentacji Polski gokickoff. Prywatnie jestem pracownikiem Rzeszowskiego Szpitala Wojewodzkiego, oraz mlodym 23 letnim chlopakiem. W grze istnieje od 21 listpoada 2010 roku, podczas 7 miesiecy gry zdolalem wypromowac swoj zespol z 3 ligi rozgywkowej az do ekstraklasy, w ktorej w najblizszej kolejce zadebiutuje :). Udzielam sie na biezaco zarowno na forum generalnym gko jak i na forum polskiego community. Jestem tworca spolszczenia do gry, obecnie pracuje nad kolejna czescia spolszczenia silnika oraz grafik w grze.

Jako kandydat na selekcjonera w planach mam przedewszystkim:

- promocje gry w polskiej spolecznosci internetowej gier mmorpg.
Od kilku tygodni staram sie rozreklamowac GKO na forach gier via www oraz mmorpg w celu zwiekszenia ilosci aktywnych polskich menadzerow co za tym idzie wzmocnic pozycje polskiego spoleczenstwa w GKO oraz zwiekszyc zakres zawodnikow dostepnych dla selekcjonera reprezentacji. Obecnie trwaja akcje reklamowe posrod graczy innych gier via www jak go2goal, sokker, footballteam, oraz na stronach poswieconych grom typu gamecenter.pl, gry-online.

-wprowadzenie Polskiej reprezentacji na salony rozgrywek World Cup
W chwili obecnej do konca nie wiadomo jak wygladac bedzie system tych rozgrywek czy bedzie to wstepna eliminacja grupowa z wylonionymi 2ma pierwszymi druzynami z kazdej z grup, czy moze bedzie to etap wstepny eliminacji "death match".

-sporzadzenie systemu zglaszania zawodnikow do reprezentacji
System ma opierac sie na dostepnej dla kazdego menadzera opcji zgloszenia zawodnika do reprezentacji za pomoca przycisku/skryptu dostepnego przy profilu zawodnika. Tak aby kazdy menadzer niezaleznie od dywizji w ktorej gra mogl zglosic zawodnika do reprezentacji.

-stworzenie zamknietego forum dla reprezentacji.
Na ktorym w grupie najlepszych menadzerow w polsce oraz wolontariuszy chetnych do pomocy, prowadzilibysmy dyskusje na temat zblizajacych sie spotkan a przede wszystkim dyskusje na temat zastosowania skutecznej taktyki na przeciwnika w danym momencie. Takie forum umozliwialo by wiekszy wklad spolecznosci w sukcesy reprezentacji nizeli tylko udostepnianie zawodnikow.

-wprowadzenie zasad odnosnie powolan reprezentantow.
Zasady te oczywiscie sa niepisane, jednak stosowane przeze mnie jako trenera. Kazde powolanie musialo by byc najpierw zatwierdzone przez menadzera klubu z ktorego zawodnik jest powolywany (nie dotyczy rozgrywek World Cup) tak aby menadzerowie mieli swiezych zawodnikow na wazniejsze mecze sezonu, poniewaz jak wiemy spotkania reprezentacji beda dodatkowo obnizaly kondycje zawodnikow (jednoczesnie podnoszac morale doswiadczenie i umiejetnosci zawodnikow).

-powolywanie tylko i wylacznie zawodnikow z aktywnych klubow.
Powolywanie zawodnikow druzyn botow badz nieaktywnych menadzerow duchow jest bezcelowe poniewaz taki zawodnik praktycznie sie nie rozwija.

Tak wyglada moja mysl szkoleniowa, oczywiscie podziwiam rowniez propozycje wszystkich przedmowcow.
Pozdrawiam Hania menadzer Empire.
Empire (23277) - Poland

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #5 on: June 22, 2011, 05:55:51 PM »
Niniejszym rezygnuje z kandydowania, gdyż nie mam aż tyle czasy żeby się tym dobrze zająć. Swoje uwagi co do prowadzenia kadry podałem tu :http://forum.gokickoff.com/index.php?topic=1318.msg17474
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #6 on: June 24, 2011, 02:29:44 PM »
Gratuluję Hania, zgarnąłeś prawie 30% głosów, ciekawe tylko co będzie z reprą U-21...

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #7 on: June 24, 2011, 05:36:30 PM »
Gratuluję Hania, zgarnąłeś prawie 30% głosów, ciekawe tylko co będzie z reprą U-21...

Dzieki wielkie, glownie to zasluga ludzi ktorym polecilem ta gre ale i to cieszy :). Co do repry to bardzo ciekawe jak rozwiaza ta sytuacje z remisem.
Empire (23277) - Poland

Josky

• National Team
    • View Profile
« Reply #8 on: June 24, 2011, 05:40:58 PM »
Ilość głosów nie powala, niby ponad 400 uzytkownikow jest, a mysle ze aktywnymi graczami daloby radę zapełnić ze 3 ligi...

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #9 on: June 24, 2011, 05:58:26 PM »
I tak nie najgorzej, pewnie nie wszyscy głosowali. Ja myślałem, że aby wygrać wystarczy 4-5 głosów.
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

elcura

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #10 on: June 25, 2011, 09:22:08 AM »
Wlasnie sie dowiedzialem ze w tym sezonie nie bedzie w ogole menadzerow druzyn u-21. Mozliwe ze jeszcze cos sie zmieni ale na to bym nie liczyl.
Empire (23277) - Poland

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #11 on: September 09, 2014, 05:24:30 PM »
No to może ja zaczną:P

mój nick w grze to mariusz789 drużyna Wrzos Stary Zmigrod kilka sezonów temu zrobiłem "małą" rewolucje w składzie sprzedałem prawie wszystkich zawodników a kase zainwestowałem w stadion akademie itp.

Startuje bo szukam nowych wyzwań i dobrej zabawy ale  podchodze do tego poważnie mam dużo wolnego czasu bo pracuje po 8 godzin a do pracy mam 15 minut także jestem często na necie gdy bym został wybrany to:

- nie robił bym rewolucji w składzie postawił bym na najlepszych zawodników a w meczach ze słabszymi ogrywał bym tych z wysokim talentem
- starał bym się współpracować z trenerem seniorów
- każde opinie także i te negatywne z chęcią wysłuchałbym

Moim plusem jest  to ze posiadam konto premium i przez ostatnie sezony dużo nauczyłem się o tej grze.
Nie chce obiecywać gruszek na wierzbie ale starał bym się żeby drużyna grała jak najlepiej chciał bym po prostu kontynuować pracę Ruta i zajść jak najdalej w mistrzostwach  8)
« Last Edit: September 09, 2014, 05:34:02 PM by mariusz789 »

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #12 on: September 09, 2014, 06:27:10 PM »
Rafsz niestety nie umie na dłuższą metę zarządzać drużyną na najwyższym poziomie. Jego team w ogóle się nie rozwija, po kapitalnym zwycięstwie w WCL Kabacki stał się solidnym średniakiem. Podejmował wiele, naprawdę wiele błędnych decyzji w stylu ogrywanie piłkarzy z PR, a w połowie rezygnowanie z nich. Mój serdeczny kolega Waldek też oczywiście nie, jako, że zainteresowanie GKO spadło u niego znacznie. Wchodzi raczej z przyzwyczajenia niż z chęci. MUNSO2 heheh, kto następny? Hania, każdy wie jaki jest, jeżeli nie Adaś i Ruta to za nimi zawsze był Hania. Taki z niego trochę asystent menadżera. To dobry (ewentualny) wybór. Mariusz? Z małą pomocą drugiego trenera kadry oraz Ruty i Hani pewnie dałby radę.

Jako, że Adaś dalej będzie trenował seniorów to moim zdaniem oczywistym by było zagłosowanie na Hansa albo Mariusza od mostów.
The Magpies

Waldo

• National Team
    • View Profile
« Reply #13 on: September 09, 2014, 06:55:05 PM »
Z tej strony Waldo, manager klubu Vulture Squad. Postanowiłem kandydować na selekcjonera kadry U21.

Prowadzę swój klub od 2011 roku i wciąż zdobywam nowe doświadczenie. Na początku popełniałem dużo błędów w budowie drużyny (niepotrzebne wydatki, niepotrzebne transfery) ale poprzez obserwację rozwoju innych drużyn i swojej próbowałem wyciągnąć różne wnioski. Teraz zawodnicy u mnie rozwijają się poprawnie, a zaowocowało to w ostatnim sezonie półfinałem w Pucharze Polski. Dopiero karne z Rutą wyeliminowały Vulture z pucharu

Do października mam kompletnie wolne, potem wybieram się na studia, ale gokickoff jakoś bardzo dużo czasu nie zajmuje, także z wolnym czasem u mnie problemu nie będzie. Z ewentualnym kontaktem ze mną również problemu nie będzie - właśnie liczyłbym na współprace z innymi przez mój brak premium, bo na pewno będzie potrzebny.

Na ostatnich mistrzostwach świata nieraz pomagałem Adasiowi w doborze składu, formacji, zawodników. Dzięki temu też trochę miałem okazję poznać jak to wygląda ze strony selekcjonera.

Jeśli chodzi o wizję składu to nie będzie jakichś wielkich zmian - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1meAmnX5w0LZjEegb2D40BitWWdIt_RMQc5_w5iGOE2k/edit#gid=1263242818 bardziej byłoby coś w stylu kontynuacji tego + kilku młodzików nowej generacji z wysokim LA i PR.

Nie obiecuję od razu super wyników, ale liczę na kontynuowanie dobrej pracy i na pewno nie oleje sprawy
« Last Edit: September 09, 2014, 07:00:58 PM by Waldo »

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #14 on: September 09, 2014, 08:58:28 PM »

Rafsz - przeszłość
Hania, Mariusz - teraźniejszość
Waldo - przyszłość

W championship managerze, o ile dobrze pamiętam, federacja krajowa dawała selekcjonerski fax-telefon, jeżeli w rankingu managerów miało się wysoką pozycję, liczoną reputacją.

Rafsz mógł już wcześniej być selekcjonerem. W około 4 - 5 sezonie. Używając nazw CM jego reputacja była wtedy superb. I dostałby wystarczającą ilość głosów jako patriotyczny wyraz uznania za wygranie pierwszego WCL, gdyby tylko wykazał jakąkolwiek aktywność na forum. Przez swoją bierność na forum przegrywał w tamtym czasie wybory.
Trudno wyzbyć się sentymentu dla Kabackiego, ale po zwycięstwie w WCL było już tylko gorzej. 3 m. w 7 sezonie oraz 4 m. w 9 sezonie to niestety łabędzi śpiew. (Można to porównać do skoczka Martina Schmitta w sezonie 08/09. Schmitt w latach 1998 - 2001 27 razy wygrywał zawody pucharu świata, a potem po kilku bardzo chudych latach, w sezonie 08/09 zajął dwukrotnie 3 m., swe ostatnie dwa podium).
W tej chwili w CM Rafsz byłby average i nie miałby co myśleć o propozycji z PZPN.

Ze względu na dotychczasowe zasługi i osiągnięcia Hania i Mariusz są dla mnie najmocniejszymi kandydatami. Poza tym obaj gwarantują dobry kontakt oraz dialog z innymi managerami.

Wrzos słynie z perfekcyjnego prowadzenia juniorów. Wymaga to dużych zdolności w zakresie strategii, planowania, poznania gry, potrzebna jest też cierpliwość. Trzeba wprost powiedzieć, że Wrzos stawiając za priorytet rozwój młodzików przypłacił to brakiem większych sukcesów, aczkolwiek dwukrotne zdobycie PP oraz parokrotne pozycje w pierwszej piątce Top Level, to przecież nie w kij dmuchał. W każdym razie, tego rodzaju świadome zmniejszenie szans na doraźne, "średnie" sukcesy na rzecz planów o naprawdę większych rzeczach, pozwala uznać, że Mariusz posiada dwie ważne cechy potrzebne selekcjonerowi - cierpliwość, umiejętność wybiegania o krok naprzód.   
 Kto zatem lepiej nadaje się na selekcjonera juniorów, niż Mariusz? Mariusz, specjalista od juniorów.

Empire to ciekawy przypadek, którego nikt nie powtórzy i mogę na to postawić wszystkie swoje oszczędności: 1 sezon - mistrz 3 ligi (awans), 2 sezon - mistrz 2 ligi (awans), 3 sezon - mistrz Top Level. Potem do końca 7 sezonu w pierwszej czwórce Top Level. Potem pewne rewolucje w składzie, nieciekawe sezony, spadek (a właściwie podobnie jak Wrzos "kontrolowany spadek") i wreszcie ekspresowy, triumfalny powrót do Top Level. Poza tym jeśli chodzi o Hanię, to godne uznania są jego próby głębszego rozgryzienia gry. Analizy, a nawet prace nad programem do obliczania wpływu skilli na potencjał... Jeśli więc chodzi o poziom rozpracowanie gry i zaangażowania, to właśnie Hania oraz Ruta mają u mnie największy respekt.

Waldo dobrze rozwija swój klub, ale jednak aktualne wybory, to chyba za wcześnie. Natomiast w przyszłości być może zdobędzie mój głos. 

Teraz swój głos oddaję na Mariusza.

(Trudniej byłoby mi dokonać wyboru, gdyby nie to, że Hania w przeszłości bawił się już klockami selekcjonera. Mariusz jeszcze nie, a też zasługuje).
___

jeżeli ktoś miałby wątpliwości - tak rozwlekłe wypociny tylko po pijaku :)
Dynamit Warszawa (21647)

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #16 on: July 02, 2023, 04:26:13 PM »
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #18 on: October 02, 2023, 08:35:09 PM »
http://audiobookkeeper.ruhttp://cottagenet.ruhttp://eyesvision.ruhttp://eyesvisions.comhttp://factoringfee.ruhttp://filmzones.ruhttp://gadwall.ruhttp://gaffertape.ruhttp://gageboard.ruhttp://gagrule.ruhttp://gallduct.ruhttp://galvanometric.ruhttp://gangforeman.ruhttp://gangwayplatform.ruhttp://garbagechute.ruhttp://gardeningleave.ruhttp://gascautery.ruhttp://gashbucket.ruhttp://gasreturn.ruhttp://gatedsweep.ruhttp://gaugemodel.ruhttp://gaussianfilter.ruhttp://gearpitchdiameter.ru
http://geartreating.ruhttp://generalizedanalysis.ruhttp://generalprovisions.ruhttp://geophysicalprobe.ruhttp://geriatricnurse.ruhttp://getintoaflap.ruhttp://getthebounce.ruhttp://habeascorpus.ruhttp://habituate.ruhttp://hackedbolt.ruhttp://hackworker.ruhttp://hadronicannihilation.ruhttp://haemagglutinin.ruhttp://hailsquall.ruhttp://hairysphere.ruhttp://halforderfringe.ruhttp://halfsiblings.ruhttp://hallofresidence.ruhttp://haltstate.ruhttp://handcoding.ruhttp://handportedhead.ruhttp://handradar.ruhttp://handsfreetelephone.ru
http://hangonpart.ruhttp://haphazardwinding.ruhttp://hardalloyteeth.ruhttp://hardasiron.ruhttp://hardenedconcrete.ruhttp://harmonicinteraction.ruhttp://hartlaubgoose.ruhttp://hatchholddown.ruhttp://haveafinetime.ruhttp://hazardousatmosphere.ruhttp://headregulator.ruhttp://heartofgold.ruhttp://heatageingresistance.ruhttp://heatinggas.ruhttp://heavydutymetalcutting.ruhttp://jacketedwall.ruhttp://japanesecedar.ruhttp://jibtypecrane.ruhttp://jobabandonment.ruhttp://jobstress.ruhttp://jogformation.ruhttp://jointcapsule.ruhttp://jointsealingmaterial.ru
http://journallubricator.ruhttp://juicecatcher.ruhttp://junctionofchannels.ruhttp://justiciablehomicide.ruhttp://juxtapositiontwin.ruhttp://kaposidisease.ruhttp://keepagoodoffing.ruhttp://keepsmthinhand.ruhttp://kentishglory.ruhttp://kerbweight.ruhttp://kerrrotation.ruhttp://keymanassurance.ruhttp://keyserum.ruhttp://kickplate.ruhttp://killthefattedcalf.ruhttp://kilowattsecond.ruhttp://kingweakfish.ruhttp://kinozones.ruhttp://kleinbottle.ruhttp://kneejoint.ruhttp://knifesethouse.ruhttp://knockonatom.ruhttp://knowledgestate.ru
http://kondoferromagnet.ruhttp://labeledgraph.ruhttp://laborracket.ruhttp://labourearnings.ruhttp://labourleasing.ruhttp://laburnumtree.ruhttp://lacingcourse.ruhttp://lacrimalpoint.ruhttp://lactogenicfactor.ruhttp://lacunarycoefficient.ruhttp://ladletreatediron.ruhttp://laggingload.ruhttp://laissezaller.ruhttp://lambdatransition.ruhttp://laminatedmaterial.ruhttp://lammasshoot.ruhttp://lamphouse.ruhttp://lancecorporal.ruhttp://lancingdie.ruhttp://landingdoor.ruhttp://landmarksensor.ruhttp://landreform.ruhttp://landuseratio.ru
http://languagelaboratory.ruhttp://largeheart.ruhttp://lasercalibration.ruhttp://laserlens.ruhttp://laserpulse.ruhttp://laterevent.ruhttp://latrinesergeant.ruhttp://layabout.ruhttp://leadcoating.ruhttp://leadingfirm.ruhttp://learningcurve.ruhttp://leaveword.ruhttp://machinesensible.ruhttp://magneticequator.ruhttp://magnetotelluricfield.ruhttp://mailinghouse.ruhttp://majorconcern.ruhttp://mammasdarling.ruhttp://managerialstaff.ruhttp://manipulatinghand.ruhttp://manualchoke.ruhttp://medinfobooks.ruhttp://mp3lists.ru
http://nameresolution.ruhttp://naphtheneseries.ruhttp://narrowmouthed.ruhttp://nationalcensus.ruhttp://naturalfunctor.ruhttp://navelseed.ruhttp://neatplaster.ruhttp://necroticcaries.ruhttp://negativefibration.ruhttp://neighbouringrights.ruhttp://objectmodule.ruhttp://observationballoon.ruhttp://obstructivepatent.ruhttp://oceanmining.ruhttp://octupolephonon.ruhttp://offlinesystem.ruhttp://offsetholder.ruhttp://olibanumresinoid.ruhttp://onesticket.ruhttp://packedspheres.ruhttp://pagingterminal.ruhttp://palatinebones.ruhttp://palmberry.ru
http://papercoating.ruhttp://paraconvexgroup.ruhttp://parasolmonoplane.ruhttp://parkingbrake.ruhttp://partfamily.ruhttp://partialmajorant.ruhttp://quadrupleworm.ruhttp://qualitybooster.ruhttp://quasimoney.ruhttp://quenchedspark.ruhttp://quodrecuperet.ruhttp://rabbetledge.ruhttp://radialchaser.ruhttp://radiationestimator.ruhttp://railwaybridge.ruhttp://randomcoloration.ruhttp://rapidgrowth.ruhttp://rattlesnakemaster.ruhttp://reachthroughregion.ruhttp://readingmagnifier.ruhttp://rearchain.ruhttp://recessioncone.ruhttp://recordedassignment.ru
http://rectifiersubstation.ruhttp://redemptionvalue.ruhttp://reducingflange.ruhttp://referenceantigen.ruhttp://regeneratedprotein.ruhttp://reinvestmentplan.ruhttp://safedrilling.ruhttp://sagprofile.ruhttp://salestypelease.ruhttp://samplinginterval.ruhttp://satellitehydrology.ruhttp://scarcecommodity.ruhttp://scrapermat.ruhttp://screwingunit.ruhttp://seawaterpump.ruhttp://secondaryblock.ruhttp://secularclergy.ruhttp://seismicefficiency.ruhttp://selectivediffuser.ruhttp://semiasphalticflux.ruhttp://semifinishmachining.ruhttp://spicetrade.ruhttp://spysale.ru
http://stungun.ruhttp://tacticaldiameter.ruhttp://tailstockcenter.ruhttp://tamecurve.ruhttp://tapecorrection.ruhttp://tappingchuck.ruhttp://taskreasoning.ruhttp://technicalgrade.ruhttp://telangiectaticlipoma.ruhttp://telescopicdamper.ruhttp://temperateclimate.ruhttp://temperedmeasure.ruhttp://tenementbuilding.rutuchkashttp://ultramaficrock.ruhttp://ultraviolettesting.ru

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #20 on: January 02, 2024, 09:23:16 PM »
audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #21 on: March 02, 2024, 09:54:56 AM »
прес373.9BettCHAPБАZУHawaИгарEmbrПопустудпьянКулеФиалЖаклПопоRhysИЛлоAlbeTescУкраЛариСодеchil
AnyoEmilИшмаСапуаккотоваJackAlwaIntrdreaКартJeweДюкоSonaMattInteCaroЗубрJeanTesc6298MARVRexo
SplaСодезамеиллюЖидклюбвШебаХалфKingHelmspeeELEGПикуАндрElegJoycпропWishКирематеMariCotoAndr
ЛепеDimaRoxyкартNiki(RusБороАлекКорсРозоPierпансНатуиспаШакиMahoHaro(сдеJessFranдеятгречNori
PandпрепЛапиZoneZoneZoneZoneChetZoneSeikZoneZoneZoneZoneMiyoXVIIменяZoneZoneChetСмирZoneZone
ZoneвекастолEpluноябДомиElecSamsFebrэлемWindШипуАртиLiedискуYPenLineParkAramBELLвозртравAvan
RemiDaDaTrefнастстекSpeeDeseWindсамоWindконсDremLighPumaChoiфантEddiBookXVIILukiПросРаицTrue
ЛитРЛитРНикиДубрПетеавтоАнциХалеАуэзHaroинстВороИллюLifeДальтеатпостmighАлекАлекThisPricэкон
ЛаврCapoавтоГлущВороtimeCalmStefWarmGrahстихStraРоньПрокФросГомоМомдЭманКрасСмокМироEpluEplu
EpluIntrClifНикоWindRichСолокласКузьМалоПятоГороPoketuchkasInteChoc