Author Topic: Petycja w sprawie GKO  (Read 7137 times)

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
Petycja w sprawie GKO
« on: June 19, 2013, 01:32:11 PM »
Hi,

Wspominałem już wcześniej, że trzeba coś zrobić w sprawie motsów. Najlepiej byłoby się ich pozbyć. Pomyślałem jednak, że wiele rzeczy jest do zmiany i jak będę pisał do jakiegoś GMa czy coś, to można mu więcej rzeczy wysłać. Postaram się też później rozkręcić temat w dziale międzynarodowym.

A więc; co Wam jeszcze nie pasuje w GKO?

Moim zdaniem np.: zawodnicy za szybko wbijają exp.
The Magpies

ziolek190

• National Team
    • View Profile
Re: Petycja w sprawie GKO
« Reply #1 on: June 19, 2013, 09:00:05 PM »
MOTS'y do usunięcia, popieram w 100%!!!

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #2 on: June 19, 2013, 09:34:29 PM »
Jak zobaczyłem, że Ziołek napisał to liczyłem na "Dodajcie dodatkowe guziczki z wkrencaniem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD". A tu jednak propsy.

1. Zmiana systemu pucharowego. Po co wprowadzony został ranking klubu skoro nie korzysta się z niego?
Najwyższy ranking - najniższy ranking. To promuje walke w TL, bo w pucharze mogą iść rezerwy. Natomiast gracze z Blig będą mieli więcej gier w pucharze i później trafią na team z TL.

2. Usunięcie campów lub zmniejszenie nakładów na 0.

3. Zbanować selekcjonera Chorwatów, bo nie chce Knezevica do kadry.

4. Można by użyć podobny system z rakingiem w WCLu, bo niestety dużo ludzi w Q traci MOTSY (które i tak musza zostać naprawione).

5. Alternatywnym rozwiązaniem MOTSów byłoby np. - 5 do 10% w kolejnym meczu tych samych rozgrywek. Czytaj:
2 runda pucharu mecz z Kabacki - Dynamit. Dynamit daje MOTS
3 runda pucharu mecz Ruta - Dynamit. Dynamit traci 5-10% "siły zespołu"
Zawsze jakieś rozwiązanie ;)

Myślę, że chyba to wszystko co mi do głowy przyszło. Jak coś to dopisze.

Waldo

• National Team
    • View Profile
« Reply #3 on: June 19, 2013, 09:40:04 PM »
Nie podoba mi się pewna nierealistyczność silnika w grze. Może to dlatego, że dziś tak straciłem bramkę? No ale nielogicznym jest, żeby niski zawodnik ~170cm wygrywał pojedynki główkowe z zawodnikiem o 15cm większym. Takie rzeczy się praktycznie nie zdarzają, ale tutaj nieraz i owszem. Silnik jest zbugowany! Ten pomysł z pensjami też z jednej strony jest do bani, bo nieogarnięci managerowie sypią kosmicznymi pensjami, chociaż wtedy sami sobie szkodzą. Motsy również do wywalenia

ziolek190

• National Team
    • View Profile
« Reply #4 on: June 19, 2013, 10:22:44 PM »
Ludzie ze słabą akademią również powinni mieć szanse na dobrego grajka. Oczywiście, dużo, dużo, dużo mniejszą ale jakieś prawdopodobieństwo powinno być. Co by taki Kowalski mógł trafić takiego Harrell'a który co mecz wkrenca z trybun same okienko ! ! !  ;)

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #5 on: June 20, 2013, 08:28:08 PM »
Podpisuję się za wywaleniem MOTSów. Przynajmniej wywaleniem MOTSów z WCL. Koleś z Timura Wschodniego, zgarniający 7 z rzędu dublet  zawsze będzie miał przewagę nad Tajem lub Polakiem.

Idea MOTSów jest ogólnie dobra, ale nie w GKO z małą liczba aktywnych graczy i z leniwym adminem.
Najlepiej sprawdzałaby się w dużej społeczności (sokker, hattrick, a nie GKO), żeby userzy z niższych lig mieli frajdę z gry w pucharze Polski.
Nie pamiętam, czy w hattricku były MOTsy. W każdym razie, mniej więcej w 2005, 2006 r. grałem w hattricku pełnym aktywnych graczy VIII lidze, a potem w VI lidze (maks V liga była :). Zacząłem w chyba w 14 sezonie, a przestałem grać po paru latach jak ekonomia wywróciła się do góry nogami.
Największą radochę miałem, gdy jako jeden z nielicznych przedstawicieli niskich lig dochodziłem do 7 abo 8 rundy w 2 może 3 sezonach. Warto wspomnieć, że puchar w hattricku różnił się od pucharu w GKO. Klub ze szczytu rankingu, grał z najsłabszą drużyna. Jeżeli jakiś kopciuszek z VIII ligi przedarł się do 5 (nie pamiętam dokładnie), może 6 rundy, musiał grać z mistrzem Polski.
Mój zespół był wtedy jak cytryna, którą wyciskałem tak mocno, że zostawała sama skórka z resztkami miąższu. : P Moje sukcesy były absolutnym szczytem moich możliwości, ale jeszcze większy kozak był z mojej ligi (chyba CWKS Rembertovia). Gość olewał ligę i nastawiał się w każdym sezonie na puchar. Jako koleś z szóstej ligi chciał wygrać Puchar Polski! I moim zdaniem zasługiwał na to trofeum. W rankingach kasy był na samym szczycie (chyba grubo ponad 100 mln, co w tamtym czasie przed załamaniem całej ekonomii hattricka było bajońską sumą), miał zarąbisty zespół, ale mimo to skupywał nowych przed dalszymi rundami pucharu - najdroższych graczy na TL albo tanich mutantów (zawodnicy lepsi jak Prihoda w GKO, powiedziałbym, że CA 15, ale z tą różnicą, że ich tygodniowa pensja była prawdopodobnie większa niż roczny budżet nowego klubu). Bardzo kibicowałem swojemu ziomalowi z tej samej ligi - CWKS Rembertovi (o ile dobrze pamiętam nazwę). Taki sam bidulec jak ja i kilkanaście tysięcy innych żółtodziobów z niskich lig (od 6 l. w dół), a mimo to mógł walczyć  jak równy z równym z kolesiami z ekstraklasy, którzy zaczęli grać parenaście sezonów wcześniej. Niestety Rembertovia miał nie fart i w dalszych rundach przegrywał z II lub III ligowcami, mimo że na papierze był od nich lepszy.
(Może CWKS Rembertovia zdobył puchar po tym jak ja zrezygnowałem).

PS. Pamięta ktoś tamte czasy hatricka albo dalej gra? Jak jest teraz z ekonomią?
Dynamit Warszawa (21647)

topawel

• Youth team
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: June 20, 2013, 08:36:45 PM »
1. Cancel button!
2. Youth campy - nie powinno byc zależności między liczbą drużyn organizujących campy w danym kraju, a jakością otrzymywanych zawodników. Przez to tak Brazylia, chyba nie mająca zbyt wielu użytkowników, zyskuje mnóstwo dobrych zawodników na przyszlosc do reprezentacji, a przecież jakosc repry powinna zalezec w głównej mierze od tego jak dobrzy są menedzerowie w danym kraju. Jak to rozwiazac nie wiem szczerze mówiąc, pomysł z youth campami jest dla mnie troche od czapy. Może w ten sposób, że każdy menedzer wpłaca kase tak jak dotychczas na youth campy (jednak należy dodac opcję 0,00 g) a system losuje narodowosc gracza tak żeby dla każdego państwa było po równo nowych zawodników? to też nie rozwiązuje problemu, ale może chociaż go zmniejszy.
3. admin musi informowac dużo wcześniej o wszystkich planowanych zmianach. Właściciele gdy sami sobie szkodzą olewką w tej kwestii, a już skandalem jest to, że niektóre zmiany najpierw się wprowadza, a dopieto potem pojawiają się szczegóły na ich temat, patrz youth campy;)
4. uzupełnianie zasad gry co najmniej raz na sezon, z uwzględnieniem wprowadzanych nowości, bo w podręczniku są informacje niezgodne ze stanem faktycznym - jak ktoś zaczyna grę może zgłupiec, bo coś jest inaczej niż w zasadach.
5. admin powinien dokładnie opisywac wprowadzane zmiany, a nie jak dotychczas umieszczac zdawkowe informacje, w dodatku na forum a nie w zasadach.
6. szybsze rozwiązywanie problemów przez admina - chociażby multisparingi i wiele innych spraw, które miesiącami są opisywane przez użytkowników - tempo pracy admina powala, może należy powiększyc staff? ludzie płacą prawdziwą kasę w celu rozwoju gry, a rozwoju nie widac.
7. wprowadzenie możliwości zmiany nazwy użytkownika;)

Kamil85.

• All Star Team
    • View Profile
« Reply #7 on: June 20, 2013, 08:42:37 PM »
Nie podoba mi się pewna nierealistyczność silnika w grze. Może to dlatego, że dziś tak straciłem bramkę? No ale nielogicznym jest, żeby niski zawodnik ~170cm wygrywał pojedynki główkowe z zawodnikiem o 15cm większym. Takie rzeczy się praktycznie nie zdarzają, ale tutaj nieraz i owszem. Silnik jest zbugowany! Ten pomysł z pensjami też z jednej strony jest do bani, bo nieogarnięci managerowie sypią kosmicznymi pensjami, chociaż wtedy sami sobie szkodzą. Motsy również do wywalenia

Waldo, zgadzam się z całym Twoim postem. Co do tych 170 cm., którzy wygrywają główki z 185 cm. - to już Mariusz z Wrzosu powinien bronić Staszka. :) Ja zadam tylko pół żartem pół serio dwa pytania:

Czy słyszałeś o Ivanie Zamorano i czy widziałeś mecz Polska - Korea Płd w 2002 r.?

Zamorano był średniego wzrostu, a wyskakiwał tak wysoko ponad rosłych obrońców, że sędziowie często odgwizdywali faule. Chilijczyk grał czysto i arbitrzy podejmowali błędne decyzje, bo po prostu nie wierzyli własnym oczom, że ktoś może mieć aż taki wyskok...

Jak wielki chłop Kałużny przegrywał wszystkie główki z małymi Azjatami, też nie wierzyłem własnym oczom (nikt nie wierzył).
Dynamit Warszawa (21647)

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #8 on: June 20, 2013, 09:09:57 PM »
Nie pamiętam, czy w hattricku były MOTsy. W każdym razie, mniej więcej w 2005, 2006 r. grałem w hattricku pełnym aktywnych graczy VIII lidze, a potem w VI lidze (maks V liga była :). Zacząłem w chyba w 14 sezonie, a przestałem grać po paru latach jak ekonomia wywróciła się do góry nogami.
Były i są nadal. Tylko, że tam jest są również i PICi (Na luzie) i system morale, dzięki czemu to jest fajna zabawa.

Mi w tym roku minie 7 lat jak gram w HT. Znudziło mnie to, ale trenuje grajka do NT więc jakoś tak chęci powiedzmy, że są. Co do ekonomii to się nie interesuję zbytnio transferami, jednakże do 40kk kupuje się topowe gwiazdy do NT. Dodam jeszcze, że teraz już ponoć nie da się nawet boskiego wbić w skillu grajkowi, bo nawet się to nie opłaca. Ceni się bardziej multi-skillowców :)

A maksymalnie doszedłem do 7 rundy i byłem 2 sezony w IV lidze (w 2 sezonie stwierdziłem, że pora się wyprzedać- chociaż właściwie utrzymanie mogłem sobie wygrać).

Odwołując się do wspomnianego pucharu w HT właśnie zaproponowałem podobny system w swoim poście. Bo po coś ten ranking klubu jest, zatem niech go wykorzystają przynajmniej tak.

Waldo

• National Team
    • View Profile
« Reply #9 on: June 20, 2013, 09:43:19 PM »
Kamil - słusznie, Twój argument o Zamorano jest celny i błyskotliwy. Pójdę nawet dalej i w realia obecnego futbolu - obecnie znany jest nam kompletny, kolumbijski napastnik - Falcao. Charakteryzuje go dobra, wręcz świetna gra głową, chociaż 178cm jakieś bardzo imponujące nie jest. Z drugiej strony mamy Zlatana Ibrahimovicia, który mierzy koło 2 metrów, a z gry głową w ogóle nie słynie, a mógłby :) Także tu dochodzą jeszcze te 2 istotne umiejętności - główkowania i skoczności. Zamorano w realiach gko miałby go 20, w takim wypadku takie rzeczy miałyby sens. Ale w gokickoff uważam ten element za losowy i dość irytujący, bo ciężko się przed takim czymś zabezpieczyć.

Ah, no i bym zapomniał - przecież na puchar fajnie byłoby wybierać wykonawców rzutu karnego

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #10 on: June 20, 2013, 09:46:34 PM »
Ah, no i bym zapomniał - przecież na puchar fajnie byłoby wybierać wykonawców rzutu karnego

Nie przejdze. Za dużo do dopisania w obecnym silniku meczowym pewnie, bo musieli by stworzyć pełne rozgrywanie rzutów karnych, a teraz masz tylko wynik podany.

Ruta

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #11 on: June 20, 2013, 09:47:42 PM »
Wracjac do MOTSów. W Hatricku jest taki system ze mots daje powiedzmy 15% posiadnia w jednym meczu a odbiera tyle samo w kilku kolejnych. Takze tam MOTSa nie daje sie bo ma sie widzimisię albo bo nie mam gdzie dać. Zeby to porównac do GKO to po motsie morale wszystkich grajków powinno poleciec o 3 poziomy czyli np z V.good do bad oraz kondycja tak do 75%. Niestety tutaj jest jeszcze kasa rzeczywista, i jakis szejk naftowy , morale wyciagnąłby do okey i kondycje do 100 za tokeny :(
My team Ruta Best (21685)
Winner of World Cup season 5 and season 29
Winner World Club Champions Cup
  season 18

mariusz789

• National Team
    • View Profile
« Reply #12 on: June 21, 2013, 10:11:36 AM »
- moim zdaniem najbardziej potrzebna  jest zmiana  ustalenie i dokładna informacja do tych obozów młodzieży ja myślałem ze to beda przychodzić jacyś 13 latkowie typu np 0/8/4
- możliwość startowania na trenera dowolnej reprezentacji dzięki temu am i dm by grali
- a co do mostów to jestem za ich zniesieniem w lidze mistrzów albo zeby można 1 było użyć w lidze/pucxharze a drugiego w lidze mistrzów np ( bo według mnie są potrzebne i jest ciekawiej z nimi szkoda tylko że czasem sa wykorzystywane w zły sposób...)
- wazną rzeczą jest także to ze konto premium daje dodatkową kase i doświadczenie NIE POWINNO BYĆ TAK!!!  ale niestety admin chce zarobić
- fajnie by też było jak by powstał jeszcze jeden puchar coś na podobieństwo ligi europejskiej
- i mam nadzieje ze w najbliższych sezonach nie bedzie wysypu zawodników typu 12, 13 14 bo to ładnie zaburzyło by grę
a tak na podsumowanie to nasze narzekania i tak pewnie nic nie dadzą i wątpie ze cos sie zmieni na lepsze
« Last Edit: June 21, 2013, 10:13:25 AM by mariusz789 »

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #13 on: June 21, 2013, 12:02:27 PM »
Ja bym zmienił jeszcze trening. Nie podoba mi się to, ze tak dokładnie można wybrać co ma trenować zawodnik. Przez to zostajemy zasypani idealnymi piętnastakami. Gdybyśmy mogli promować 13 latków o CA 0 to w ogóle byłby koszmar. Obrońca wszystko na 1, poza tymi defensywnymi. Potrzeba tu większej różnorodności i losowości treningu jak w FM.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #14 on: June 21, 2013, 12:22:49 PM »
Harper, błagam Cie... jakimi idealnymi?! Zobacz na graczy jakich sobie wytrenowała Borusia np... jak ktoś wie co trenować to zyska i tyle. Jak ktoś jest głupi i trenuje jakieś idiotyzmy to traci.

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #15 on: June 21, 2013, 02:19:11 PM »
Tak i za parę sezonów nie będzie napastników innych niż z finishingiem 15+.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #16 on: June 24, 2013, 09:31:42 AM »
Ale przecież to jest normalne. Co Ty byś chciał by mieli odbiór? Nawet średnio ogarnięty szympans by wpadł na to by trenować FC finishing.

Edyta podpowiada, że literówka.

Harper

• Moderator
  • All Star Team
    • View Profile
« Reply #17 on: June 24, 2013, 09:46:27 AM »
Nie każdy napastnik jest egzekutorem. Spójrz jak to działa w FM. Czy wszyscy młodzi gracze rozwijają się tak schematycznie jak tu? Nie. Tu jest za mało skilli żeby dało się tak dokładnie wybierać czego chcemy. A napastnik z odbiorem? Rooney.
The Magpies

Adastam

• National Team
    • View Profile
« Reply #18 on: June 24, 2013, 09:57:11 AM »
Tylko, że to jest słaba podróka FMa, a nie FM. Nie możesz tego tak porównać. Jest za mało skilli tak jak napisałeś, by robić w inny sposób gracza niż jako taki "pogląd", który został utarty.

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #20 on: July 02, 2023, 02:39:52 AM »
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #22 on: October 02, 2023, 06:16:08 AM »
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile

GregoryUnubs

• Legendary Team
    • View Profile
« Reply #24 on: January 02, 2024, 08:50:17 AM »
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо