Фала многу до сите што гласаја за мене .
Еве го моето прво обраќање како нов селектор на младите .
Вака јас гледам на младата репрезентација за оваа сезона:
1. Одбирање на најголемите таленти , значи што е можно помлади играчи и што поголеми LA и PR
2. Нивно играње на пријателски утакмици во сезона 8 , со што тие играчи би се развиле побрзо
Ова е
составот што е одбран за следните
12 натпревари !
Од сите овие играчи што се повикани имаме само 3 играчи со LA8 PR3 !!!
Моментално мислам дека се преслаби сите ! Значи имаме играчи со LA8 PR3+ кои имаат над 19 години , кои не се играни во претходните 2 сезони ама баш ич , со што се упропастил нивниот талент . Имаме играчи чии менаџери очигледно појма немат во развивање на младите .Имаме играчи чии менаџери ги имаат оставено играчите на 40% кондиција . Имаме премногу играчи со LA7 PR2 кои што апсолутно не вреди да ги земам за репрезентација ! Имаме LA7+ PR4+ играчи чии менаџери не се активни над 1-2 месеци ! И ЗА КРАЈ НАЈБИТНОТО !! НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ КОЈ ШТО Е ПРОМОВИРАН ОВАА СЕЗОНА Е ОД БОТ
Chedo Turpin , а е LA7 PR5
Вкупно имаме 9 играчи со LA8 PR2+ , a 59 играчи со LA7 PR2+ ! Ретко ќе бидат повикано играчи со LA6 т.е само ако фали играч за формација !
Од сите овие играчи што се повикани мислам дека ни 50% нема да требаат во наредните сезони за репрезентација дали У-21 или сениорска !
И мислам дека јас уствари си ја завршив работата уште пред 2 сезони кога беше Емко селектор
Се на се најдобрите млади играчи веќе се или скоро се развиени и играат за сениорска репрезентација !
Ако сакате нешто да прашате слободно можите тука , во порака или на чат ! Ако ве интересира посебно за некој играч нешто или ако сакате да ви се кажи кој и што играчи се исто слободно прашајте
За наредна сезона т.е за квалификации рано е уште да се зборува !