Author Topic: Измена во трансфер системот (по завршувањето на сезона 7)  (Read 2361 times)

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
1. Ќе се воведе т.н "такса за потпишување" која тимот ќе мора да му ја плати на играчот откако ќе го добие наддавањето на аукцијата.
(такса за потпишување = 50 x (понудената плата - бараната плата))
На пример : Ако за одреден играч понудиш 500 000 и плата од 10 000, ќе мора да платиш 500000 + (50*(10000 - 3500(барана плата)) = 500000 + (50*6500) = 500000 + 325000 = 825000

2. Ќе се зголеми процентот што го добива тимот кој продава играч од сопствената академија.
( Досегашниот систем стартуваше со 35% за играч од сопствената академија)

3. Ќе се зголеми и процентот на бонусот кој тимовите го добиваат при продажба на играчи од сопствената академија, од 5% на 10%.
Тоа ќе значи дека ќе добиете најмногу 80% + 10 % (бонус) = 90% од добиената сума за продаден играч, промовиран од академијата

4. Процентот на сумата што тимот би ја добил при продавање на играч ќе се зголемува побрзо од моменталниот систем.
Моменаталниот систем процентот го зголемува рамномерно. Во новиот систем процентот на почетокот ќе се зголемува многу побрзо.
(Ова се однесува на сите играчи)
« Last Edit: March 29, 2013, 07:27:03 AM by TommyJ »
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9

investdm

 • Professional team
 • **
 • Posts: 55
  • View Profile
bi trebalo da se namalat vaka platite , ama gjabe pak nekoj ce izleze i ce zakaci nekoja suma za plata ogromna  ;)

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
bi trebalo da se namalat vaka platite , ama gjabe pak nekoj ce izleze i ce zakaci nekoja suma za plata ogromna  ;)
Ама нема да откачуваат сите, како што е сега случајот во 90 % кога добар играч се продава за поефтина цена
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9

TommyJ

 • Moderator
 • Professional team
 • *****
 • Posts: 70
  • View Profile
Macedonia Top Level winner - season 5; season 7
Macedonia Top Level runner up - season 6; season 9