Svaki koncept koji donosi pobjede tvome klubu je uspješan. Znam da su neki menadžeri iz susjedstva (komšiluka :-)) kupovali isključivo starije i iskusnije igrače (28-29g) koji nisu puno koštali i relativno brzo su se uklopili u timovi. Neki su čak postali prvaci u TL, da bi sezonu poslije ispali iz TL jer su se ti igrači brže trošili. Prije sezonu-dvije mogao si kupiti izvrsnog mladog igrača za iznos koji vrijedi, dok danas prosječnog igrača vrijednosti 450-500K plačaš skoro duplo uz puno veču tjednu plaču nego nekada. S druge strane, ulaganje u objekte je najbolji put za stabilan izvor vlastitog mladog igračkog kadra. To je dugotrajniji put ali najisplatljiviji. Bilo bi idealno već sada imati izgrađene objekte na good, što koliko sam primjetio nitko od nas nema ( ako netko ima, moja isprika) i u TL ući sa kvalitetnom infrastrukturom. Svatko tko uđe iz B lige u TL bez izgrađenih objekata, vjerujte mi da će postati topovsko meso za iskusnije i puno jače timove. Takvi klubovi će u TL odigrati samo 1 sezonu i ispasti iz nje.
Pogledajte sadašnju tablicu TL; svi B-ligaši koji su ušli u TL nalaze se u zoni za ispadanje, osim ekipe "Predatori" koji je sustavno kroz niže rangove takmičenja, počevši od D lige ulagao u objekte i igrače i tako razvijao klub koji se sada nalazi na vrhu TL!!! Po(r)uka je više nego jasna! Nažalost, veći dio timova, bivših B ligaša koji su ušli u TL ove sezone će ispasti iz nje. Takvu sudbinu sam i ja osjetio igrajući 1 sezonu u TL!
No, međutim, to je jako skupi put, traži puno novca koje malo tko od nas ima. Stoga sam se i odlučio na koncept koji sada primjenjujem. Imam dovoljan fond igrača da iskusnije-starije igrače mogu prodati i skupljati novac za objekte. Jezgra moje ekipe je jako mlada, za sada sa zadovoljavajućim skilovima koji će s vremenom biti još bolji, a sa time i stječu iskustvo. Zato mi i NIJE prioritet ulazak u TL naredne sezone, već izgraditi sve objekte do optimalne vrijednosti. Primjer velikog ulaganja u same objete, čini mi se nije dobar. To treba biti izbalansirano (jedanput investirati u igrače, drugi put u objekte...). Imamo primjer u B1 ligi gdje tim Spartaka ima izvrsne objekte, međutim neiskusne mlade igrače koji eto već 3 sezone nemogu osigurati menadžeru ulazak u TL. Vjerujem da, ako ove sezone Spartak neuspije, da će iduće sezone sigurno ući iz B1 u TL i tada će se moći ravnopravno boriti sa iskusnijim timovima
Možda u nečemu griješim, ali će vrijeme pokazati da li (ni)sam u pravu !!!
p.s.
Nadam se da nisam spomentue klubove i menadžere sa biločime uvrijedio. Ako jesam, moja isprika :-)