Da, zato imas prvu sezonu citavu prijateljske utakmice, a tek druge sezone mandata su kvalifikacije i svjetsko prvenstvo. Selektor procijeni kakav tim ima, i vec u glavi zamisli sa kakvom formacijom zeli igrati. Ako ima vise kombinacija, tu dolaze te prijateljske utakmice, ima vremena da sve fino isproba i vidi kako ga najbolje ide, te sledece sezone u kvalifikacije udje spreman. Tako sam i ja radio, prvo sezonu isprobao neke formacije i igrali smo odlicno, na kraju sezone smo bili treci na svijetu prema onom Rankingu. Sledece sezone u kvalifikacije smo takodjer usli odlicno, citavo vrijeme drzali prvo mjesto sve do polusezone, a onda je nastao neki krizni period, ne znam ni ja iz kojeg razloga. Cak smo pred kraj kvalifikacija bili treci i mogli smo da ne odemo na svjetsko a onda sam shvatio jednu stvar. Protiv bot reprezentacija treba igrati botovski. Posljednje dvije utakmice igrali smo sa direktnim konkurentima i u te utakmice sam usao sa klasicnom 4-4-2 formacijom, kakvu igraju bot ekipe. Tada je izgleda presudio bolji kvalittet nasih igraca i obje utakmice smo pobijedili, zavrsili prvi i otisli na svjetsko prvenstvo. Vjerujte, kada pogledam stanje u drugim kvalifikacionim grupama, ovaj uspjeh mi djeluje jos veci i jos je vece zadovoljstvo, jer su mnoge jake i aktivne reprezentacije izgubile borbu sa bot reprezentacijama, pa ce tako jedna Njemacka, Francuska, Ekvador (sve jake i aktivne repke) i jos mnoge druge da ne nabrajam dalje, ostati kod kuce, dok ce na svjetskom igrati mnogo bot reprezentacija bez menadzera, kao sto su Cook Island, Tanzania, Comoros i mnoge druge.
Poenta svega je da selektor treba da bude pouzdan i mnogo aktivan momak, i spreman da saslusa i druga misljenja ako je potrebno, a ne da tvrdoglavo gura po svom, samo zato sto misli da je on najpametniji ili ne znam ni ja sta. Kako ljudi kazu, dvije glave su pametnije od jedne. To je najbitnije, da ne upropasti repku kao sto je Blue Comand upropastio U21 svojom neaktivnoscu (iako jos nije nista izgubljeno, tek sledece sezone su kvalifikacije, ali ova sezona je bukvalno propala). Ako reprezentacija igra odlicno u jednoj formaciji, nema potrebe je mijenjati, tako da to nema veze sa nedostatkom kreativnosti, zasto mijenjati nesto sto je dobro i donosi rezultate. Najbitnije da na izborima pobijedi aktivan i iskusan menadzer, koji igra duze vrijeme, a ne neki koji se skoro registrovao, sve ostalo ce poslije ici mnogo lakse. Prema tome, mi aktivni igraci trebamo da uradimo nesto po tom pitanju, da se unaprijed dogovorimo koga da izaberemo za selektora (moze preko foruma), te kad dodju izbori, svi podrzimo jednog kandidata, da ne dodje do dijeljenja glasova i slicno. Sto veci broj glasova taj kandidat dobije, vece su sanse da ce pobijediti nekog novog, koji ce na sve nacine pokusati doci do selektorske pozicije koji nicim ne zasluzuje...