Pierwsza runda za nami. Liga całkiem wyrównana, nieraz jest ciężko przewidzieć wyniki spotkań. Na plus:
-The Magpies (skład mają dobry i to 3 miejsce w sumie zasłużone, ale to pierwszy tak dobry wynik w lidze, chociaż co ciekawe ta drużyna i tak nieraz jest poszkodowana w różnych spotkaniach)
-KS Targówek (4 miejsce, nie wiedzieć kiedy zrobił całkiem silną drużynę, gra jedną taktyką która jednak się sprawdza, no i u siebie jest bardzo silną drużyną)
-AC Gdańsk (5 miejsce, jest to zaskoczeniem również dla mnie. Kilka ciekawych indywidualności w drużynie, zwłaszcza Masih tam pociągnął grę, kilka zaskakujących wyników typu zwycięstwo z Empire czy Kabacki, nieźle)
-Ruta Best (wiadomo, faworyt, ale całą rundę bez porażki można uznać za sukces, chociaż przewaga niewielka i na górze jest ciekawie)
Na minus:
-FC Powsin (nie wiem jak w analizach, ale na początku patrząc po wartościach, był murowanym kandydatem do utrzymania się w lidze. Jednak porażka już w pierwszym spotkaniu i potem coraz gorzej. Teraz jeszcze wyprzedaż, słabo)
-FC Chelsea Londyn (niby wszystko jest ok. Brakuje tylko skuteczności w meczach, a tak są głupio tracone punkty i nerwówka o utrzymanie się w lidze.)
-Empire (swojego czasu zwycięzca ligi, skład ma bardzo dobry, myślę że 6 miejsce to średni wynik)
Jeszcze mógłbym dopisać tu Wrzos, bo liczyłem po cichu że starym zrobionym składem będzie on walczył o najwyższe cele, a tutaj wyprzedaż. No ale taka polityka klubu. Reszta według mnie raczej neutralnie.
Król strzelców - 0 zaskoczenia, Prihoda pewnie po niego zmierza. Drozd jeszcze próbuje coś ugrać, ale przewaga już jest duża.
Asystent - Zachariasz Pełka, 9 asyst, 3 przewagi.
Będzie ciekawie, bo póki co pewne są tylko 2 miejsca do spadku.