Author Topic: Divisjonstråd: Liga A/Top Level  (Read 46864 times)

tommen

 • National Team
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #250 on: September 25, 2018, 07:33:07 AM »
Takk for tips, lordaust! Alltid en glede å lese. Skal komme med mitt innen seriestart i morgen.
Manager of Sjølies Fotballklubb (Norway)
League Winner season 18 and 29.
Cup Winners season 4, 9, 13, 15, 16, 18, 20, 23 & 28.
30 wins in TL season 18 Norway.
The WORLDS richest club (by a mile?)

tommen

 • National Team
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #251 on: September 26, 2018, 11:25:44 AM »
Tabelltips sesong 23 - av Tom André Sjølie

1. AS Valerenga Oslo – ikke vanskelig å tippe VIF på topp. Kort oppsummert: en komplett, rutinert og sterk stall. Sentrallinjen er såpass solid, at det blir nok en sesong på toppen uten for mange poengtap på hovedstadslaget. Eneste minus er at stallen er noe aldrende, og at midlene  ikke er utømmelige. Det er altså håp for oss andre!

2. Brummington – begynner sakte men sikkert og komme tilbake på samme nivå som for noen sesonger siden. 1 stk 3 plass siste 4 sesonger er særdeles magert for Norges mestvinnende klubb. Bedre offensivt enn defensivt, og troppen er kanskje noe ubalansert. Fin blanding av egenutviklede spillere og ferdige produkter.

3. Sjølies Fotballklubb – har så og si samme lag som forrige sesong, hvor det ble en fin 2.plass. Fortsetter å utvikle spillere og satse særdeles langsiktig. Håpet er at et par av spillerne tar enda noen steg denne sesongen. men snittalderen er nok altfor lav til å være med helt inn.
4. The Devils – imponerte stort med en sterk 3. plass forrige sesong. Skal nok en gang ut i kvalifisering til WCC, hvor de har røket ut tidlig de tre foregående sesonger. Har forsterket med spissen Indarto og midtbanespiller Belanger. Begge spillere holder høyt TL- nivå. Høy snittalder og yngstmann i a-stallen er 25 år. Det gir jevne prestasjoner, men kanskje ikke de beste utsikter for fremtiden.

5. Celtina FC – har etablert seg rett over midten av tabellen siste 3 sesonger. Stallen er ganske bra, og spesielt sentrallinjen er god. Fortsatt er forholdsvis ungt lag, men jeg tror man kan forvente mer av dette laget denne sesongen. Er laget som har vært mest aktiv på overgangsmarkedet før denne sesongen, men kun talenter inn.

6. Rex – dette begynner å bli skikkelig bra! Rex drives eksemplarisk, og må være norges største talentfabrikk sammen med Tromsø. Endte med en sterk 5.plass forrige sesong, og lukter nå på plass i WCC. Tror fortsatt Rex mangler det lille til å være med helt der oppe, men jeg er sikker på at det blir en ny, sterk sesong for de røde. Jakobsen og Berntsen verdt å holde ett ekstra øye med!

7. FC Stovner – har ikke helt klart å følge opp den flotte utviklingen klubben hadde for et par sesonger siden. Skal dog har masse ros for langsiktig planlegging, og ekstremt god teft på overgangsmarkedet. Keeper Faucheux og stopper Mason er to av de bedre kjøp som er gjort på spillet.

8. Sagbruket FC – nå begynner det å likne noe! Laget er ganske komplett, uten de helt store stjernene, og med litt flyt kan Sagbruket kjempe om medalje. 10. plassen forrige sesong var en gedigen nedtur, og det er ikke gjort noen forsterkninger før denne sesongen. Tror allikevel dette er et av lagene som vil få en mye bedre sesong!

9. Sony Zagrew – endte på en godkjent 9.plass i fjor, og sikter seg inn rundt samme plassering denne sesongen. Har 3 klassespillere i Vollan, Grøterud og Costa. Dessverre er ikke resten av troppen like sterk, og stallen har klare mangler.  Fin mix av rutine og unge talenter.

10. Hasle/Løren – flere spennende spillere på vei opp og frem, men fortsatt en noe for liten stall til å kjempe høyere opp på øvre halvdel. Kan se ut som om noen av spillerene er på vei ut, noe som vil svekke laget noe. Aktiv og dyktig manager, som mer enn gjerne stjeler poeng fra de beste. Blir garantert et lag å regne med i mange sesonger fremover!

11. Tromsø IL – en spennende klubb som er på vei opp og frem. Har flust med talenter, og sitter nå med totalt 5 spillere på Norges U- og A- landslag. Utrolig imponerende! Nivået totalt sett er under det midtre sjiktet, men dette er et lag som bare blir bedre for hver serierunde. Langsiktig tankegang, og en fremtidig toppklubb.
 
12. Frøystad – nyopprykket etter flere sesonger i TL tidligere. Har en sterk midtbane, som er veldig viktig. Ikke like sterk i de andre lagdeler, slik at resultatene vil variere kraftig. Manageren er ikke veldig aktik, samtidig som Frøystad besitter en av de aller svakeste hjemmebanen i divisjonen (bad). Begge deler trekker veldig ned.

13. Kjappfotkameratene – et veldig hyggelig gjensyn! Velkommen tilbake til Drachir, som en gang var regnet som norges aller beste manager. Har startet oppbygningen av klubben igjen, men i den forfatningen den er i dag holder det ikke til mange TL- poeng allerede nå. Blir nok mye bedre ved neste anledning.

14. Den Gamle Major – en relativt ny klubb, som har 13.plass som bestenotering i TL. Skal holde hardt å bli mye bedre enn det denne sesongen, selvom stallen er betydelig forsterket siden sist. Dog er nivået såpass mye høyere nå, slik at DGM vil slite mer eller mindre i bånn denne gangen også. Sighans kan overraske i enkeltkamper med sitt rutinerte mannskap.

15. Haga IF – har handlet inn noen nye, spennende spillere før denne sesongen, men totalt sett blir det litt for tynt. Stallen bærer preg av kvanitet fremfor kvalitet, og klubben skriker etter en tydelig strategi. Har aldri tidligere klart to sesonger på rad i TL, og det klarer ikke Haga denne sesonge heller. Håper er at manageren er så aktiv, at han får klubben på riktig kurs i fremtiden.

16. FK Tjukkholmen – Harald U Vik har fått til mye på ett år som manager i GKO, og mye er gjort riktig. Får debut i TL, men denne gangen blir det dessverre som slaktoffer. Stallen er stor nok, men utover det mangler den det aller meste. Håper sesongen vil gi læring og motivasjon til å bygge opp en konkurransedyktig klubb på sikt! Vil gå så langt som å si at det er en bragd om klubben tar poeng denne sesongen. 
Manager of Sjølies Fotballklubb (Norway)
League Winner season 18 and 29.
Cup Winners season 4, 9, 13, 15, 16, 18, 20, 23 & 28.
30 wins in TL season 18 Norway.
The WORLDS richest club (by a mile?)

EmThe

 • Youth team
 • *
 • Posts: 5
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #252 on: January 15, 2019, 07:45:50 PM »
Ja da er sesongen over igjen. Og som det måtte gå så, ble det Valerenga som vant i år igjen. Grattis Valerenga. 2. og 3. plassen gikk til Brummington og Sjølies, noe som også var forventet. Gratulere til dere også. I Cupen ble det noe "overraskende" Sjølies som vant, ettersom Brummington slo ut Valerenga  i runde 4. Gratulerer igjen Sjølies.

For min egen del, må jeg jo si at det gikk over all forventning, med 4. plass.

NB! Karlsen med U 21 gutta imponerer også, semifinale kamp i morgen mot Polen. Vi krysser det vi har og håper på finale plass ::)
 
Rex FC (Norway)

lordaust

 • Legendary Team
 • *****
 • Posts: 530
 • Hi
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #253 on: February 03, 2019, 09:03:05 PM »
Dette er årets tabelltips:
1. AS Valerenga Oslo: Same procedure as last year... Vinner igjen er jeg redd.
2. Brummington: På papiret skal det vel bli sølv igjen egentlig. Har noen svakheter, men burde holde unna mot de fleste.
3. Sjølies Fotballklubb: Irriterende ung, god og jevn tropp. Ser likevel den "to-sesonger-før-peak" utfordringen. Men dette er ikke avgjort.
4. Sagbruket: Ingen stjerner, men bra dekka overalt på banen. Men nå må vel noe snart gjøres med snittalder?
5. Celtina FC: Kommer nok til å kjempe om fjerdeplassen og tape den på dølinja. Mye artige spellere faktisk.
6. FC Stovner: Også de klarer å holde hodet over vannet. Bygger bra bakfra i de yngre rekker, men har også forsterka med Jardine som var ektremt populær på marketet i sommer. Sterk defensivt, jevn ellers. Dette blir nok øvre halvdel opp mot sjette.
7. Tromsø: Belset blir en viktig mann, men det finnes sterke navn bak også. Fremdeles for ung tropp til å kjempe om medalje tror jeg.
8. Hasle-Løren IL: Ligger i midtsjiktet sånn kvalitetsmessig. Di Fu et lyspunkt samen med Suka. Tar nok jevnt med poeng utover.
9. Nedre EikerFC: Nok et lag som blir å finne på midten av tabellen, men kan jo plassere seg halt fra syvende til tolvte. Bra balanse og stall så tror dette går.
10. Rex FC: Tok steget og overlevde i divisjonen sist. Er ikke veldig mye serkere nå. Har for god spiss til å rykke ned dog. Detta kan holde det.
11. The Devils: Har ikke opprettholt den forentningen man hadde til laget og må nok plutselig se seg litt i speilet for å se hvor fremtiden bringer. Nå kan overlevelse være et realistisk mål.
12. WeAreUnited: Har jo aldri holdt seg før, så ser ingen grunn til at de skal det nå. Er vel likevel sterkere enn noen sinne, men har ikke fått inn direkte forsterkende lån. Brodeur er en klar forbedring i stallen.
13. Hottentott: Bedre lag enn man kanskje hadde forventet. Har jo ikke reserver, og en keeper som roper nedrykk.
14. Trollveggen: Var sterk nok til å holde seg, er ikke det nå.
15. Tromsdalen: Ganske jevne, og litt for svake. Ingen stjerner. Ungt lag vi nok ser igjen om 3 sesonger.
16. Colondavid: Tja. Går jo ikke veien det her. Gode spisser og elendige keepere, men med 4 mann som kan bekle midtbanen, og der er det ingen fest om dagen. 

« Last Edit: February 03, 2019, 09:06:41 PM by lordaust »

tommen

 • National Team
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #254 on: May 22, 2019, 09:35:25 PM »
Bomma litt på The Devils, kanskje?  ;)
Manager of Sjølies Fotballklubb (Norway)
League Winner season 18 and 29.
Cup Winners season 4, 9, 13, 15, 16, 18, 20, 23 & 28.
30 wins in TL season 18 Norway.
The WORLDS richest club (by a mile?)

lordaust

 • Legendary Team
 • *****
 • Posts: 530
 • Hi
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #255 on: May 27, 2019, 12:02:17 PM »
Bittelitt. :D

Fortsatt et aldrende lag, men usikker på hva jeg tenkte.

Tippa Celtina på femte. Rykka ned. Ikke imponerende det heller egentlig. Men den får nesten du ta på din kappe faktisk. Altfor gode til å rykke ned!

lordaust

 • Legendary Team
 • *****
 • Posts: 530
 • Hi
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #256 on: June 18, 2019, 09:30:18 PM »
It's that time of the season. Time to predict the future. Enjoy!. :)

1 - AS Valerenga Oslo - Still the best team in Norway (and second best in the world it seems). Salek brought in this season on free, but won’t make his appearance this season. Will win the series.
2 - Brummington - It's about time some metal landed at Brummington Stadium soon. Runner up in the cup and third in the league isn’t good enough. The team is looking fairly strong this season so silvers should be attainable.
3 - Sjølies - Has been spending some cash on youngsters this window. Very strong first team. Top 3 for sure, will be fighting for the silver.
4 - Sagbruket - More goalkeepers! Yay! Will easily be securing fourth place this season, and might mix with the top 3 is everything goes their way.
5 - The Devils - Looks like a 3-5-2 formation could be dominating from a team with _one_ Norwegian in the squad. Decent looking squad. Will do good this season also.
6 - FC Stovner - Top 5 candidate this season for sure. Decent young squad with good coverage. Strongest defensively.
7 - Løvenstad FK - Geir's young squad is getting stronger and have good cover. Keeper is a weak position. Missing the star to run the show.
8 - Hasle-Løren IL - Do not underestimate Hasle this season. Things are shaping up and top 5 is achievable. Have some issues with goalkeeper, but the youths might surprise.
9 - Nedre Eiker FC - Likes bringing in youths from other Norwegian clubs but is looking in decent shape. A bit weak central midfield but will fight to avoid relegation for sure.
10 - Kjappfotkameratene - As expected Kjappfot returned to the top division. The summer talent acquisitions is starting to pay its dividence. It’s not enough to fight in the top but may be enough to stay at least. Relatively small squad tho.
11 - Haga IF - The team isn’t doing wingbacks, which might become a problem. Weak goalkeeper but have some strong players to back it up. Will probably maybe survive the season.
12 - WeAreUnited - Has been quite active this summer and 3 new faces can be seen on the pitch, no real stars however. Might actually survive the season if in luck, but it’s not a long term thing the manager is planning it seems.
13 - Rex FC - Another youth team with potential. Lauris Berntsen a solid star in the pack. Also have GK challenges and it’s too bad two great players are covering the left wingback position. I don’t think they will survive the season due to low quality wingers.
14 - Den Gamle Major - Voldermort in defense won’t be able to avoid relegation I don’t think. Nat a bad squad, it’s just everyone seems to be getting quite strong nowadays. As expected bounced back after the relegation, but wont be able to fly up here just yet.
15 - Flyvende Tigre FK - Just not the kind of quality needed to survive. Lamantia will have to see quite a few balls ending up in the back of his net this season it seems.
16 - Rosenborg - Yeah, nah. Will end up last I’m afraid. There are some players which seem promising, but all in all its not good enough.

 ;)
« Last Edit: June 18, 2019, 09:33:49 PM by lordaust »

SmileForyou

 • Youth team
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #257 on: June 30, 2019, 03:24:13 PM »
Don't know what tomorrow will be If can't do it
Our lives will be even more difficult.
We have 3 times more medicine than others.

lordaust

 • Legendary Team
 • *****
 • Posts: 530
 • Hi
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #258 on: March 21, 2021, 07:13:18 AM »
Ny sesong. Ok, var bare lei av å se SmileForyou posten i lista der.

tommen

 • National Team
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Divisjonstråd: Liga A/Top Level
« Reply #259 on: March 24, 2021, 06:50:11 PM »
Godt innspill, Lorden :)
Manager of Sjølies Fotballklubb (Norway)
League Winner season 18 and 29.
Cup Winners season 4, 9, 13, 15, 16, 18, 20, 23 & 28.
30 wins in TL season 18 Norway.
The WORLDS richest club (by a mile?)