Bramkarz: Wit Iwan (średnia ocena 7.03. Espen Toov też by się nadawał, ale jednak wpuścił około 40 bramek więcej!)
Obrona:
Lewy obrońca: Miłosław Franczak (2 gole, 5 asyst, 4 MOTM, najsilniejszy punkt Vulture - dawał im nadzieję do końca na utrzymanie)
Środek obrony: Konrad Sobiech i Hipolit Grzesiak. Pierwszy z nich to ostoja tyłów Ruty, tak samo Grzesiak Wrzosu. Kolejno 7 i 11 goli straconych w lidze, najmniej ze wszystkich zespołów. Prawdopodobna także para stoperów w reprezentacji
Prawy obrońca: Roch Dudek. Średnia ocena ponad 7, 3 gole 6 asyst jak na bocznego obrońce niezły wynik.
Pomoc:
-Na pewno Vasile Vaduva z Targówka. 4 gole, 18 asyst, 11 razy MOTM w tym sezonie i średnia równe 8.00! Wszechstronny zawodnik.
-Lucjusz Woźna z Dynamitu. 5 goli, 27 asyst, 19 MOTM. Średnia ocen 8.47. Jednak na pewno będzie brakować mu czasu rywalizacji ze Szwedą na lewej stronie
-Stanislav Knezevic z Chelsea. Miał być Reilly Dauerghty, jednak Knezevic uratował sezon Chelsea. Drugi z zawodników pod względem bycia najlepszym na boisku. 12 goli i 6 asyst. Wziął na siebie ciężar gry w tej drużynie, jak najbardziej zasłużona nominacja.
-Radislav Stanimirović z Leningradu. 9 goli, 7 asyst, 9 MOTM. Średnia 7.20. Na pewno znacznie przyczynił się do tak niezłego miejsca leningradu w tym sezonie. W klasyfikacji kanadyjskiej niezły wynik jak na pomocnika.
Atak:
-Martin Prihoda. Legenda. 38 bramek można uznać za kiepski wynik u niego. Pobił chyba wszelkie rekordy gko. Jednak dzięki temu ciekawiej było w klasyfikacji strzelców, a czasami już po 10 kolejce było wiadomo kto wygra
-Tomek Gąska. 33 gole w lidze, a w całym sezonie 61! Polska doczekała się świetnego napastnika. Kolejny zawodnik kluczowy dla sukcesu Wrzosu.
Teraz ładnie, moja jedenastka:
BR: Wit Iwan
LO: Miłosław Franczak
ŚO: Konrad Sobiech
ŚO: Hipolit Grzesiak
PO: Roch Dudek
LP: Radislav Stanimirović
ŚP: Vasile Vaduva
ŚP: Stanislav Knezevic
PP: Lucjusz Woźna
FC: Martin Prihoda
FC: Tomek Gąska
To tyle. Kolejny świetny sezon Ruty i pewnie mógłbym wyróżnić mu więcej zawodników (Słowikowski, może ktoś z napastników, może bramkarz) ale chciałem trochę urozmaicić jedenastkę. Podawajcie swoje - możecie w innym formacie niż ja, możecie w takim samym, przykładowy:
BR:
LO:
ŚO:
ŚO:
PO:
LP:
ŚP:
ŚP:
PP:
FC:
FC: