pozdrav,
Otvaram ovaj topic kako bi zajedno raspravili i odlucili sto je najbolje za
buducnost hrvatske reprezentacije!
Ujedno trebam vasu pomoc kako bi reprezentacija ostvarila sto veci uspjeh iduce sezone na GKO WC.
Ovdje cu na pocetku svake sezone objaviti igracki kadar za tekucu sezonzu.
U kvalifikacijama za WC i samom natjecanju on ce se sastojati od max. 3 mlada ( min. LA 9 PR 3 ) potencijala sa CA ispod 7.
oni ce ulaziti od prve ili zadnjih trideset min. ovisno o jacini protivnika i rezultatu.
u sezoni kad rep. igra samo prijateljske kadar ce sadrzavati vise mladih potencijala ovisno o kolicini mladih igraca koji ispune
uvjete za dobit mjesto na terenu!
Mislim da je bitno postavit pravila za buduce sezone i menagere koji budu vodili reprezentaciju
kako bi osigurali sto veci
trening i iskustvo igracima koji ce imati
dugorocan utjecaj u reprezentaciji.
Sto se tice mladih igraca prvi uvjet za dobit mjesto u A vrsti bi trebao biti igracev CA, LA i PR.
smatram da svi igraci ispod LA 9 nece biti konkurentni u buducnosti zbog velike kolicine LA 10+ igraca (preko 100 u GKO svijetu)
koji vec postoje i koji ce tek doci te zbog boljih mladih koje hrvatska tek treba dobit.
Drugi uvjet bi bio da se igrac koristi u svom klubu te da se pravilno trenira u odnosu na poziciju koju igra.
to ne ukljucuje markiranje , roming i zatvaranje koje menager sam bira u odnosu na taktiku koju njegov klub igra
vec neke osnovne ocjene koje svaki igrac treba imati na poziciji koju igra.
Te ocjene cemo naknadno ustanovit za svaku poziciju posebno.
Na GK i DC poziciji uvjet bi trebao biti i visina min.- 180cm.
Sva pravila ili smijernice ( pravila zvuci pre strogo "Smijernice za vodstvo GKO HR NT" zvuci bolje :-)) )
bi trebali osmislit i dogovorit zajedno. kako bi se reklo "dvi glave su pametnije od jedne".
Da bi dao kompletnu procjenu stanja trebam vidjeti sve kvalitetne igrace koje imamo na raspolaganju,
a za to mi treba malo vise vremena posto ne vidim ocjene igraca kad ih izabirem, moram svakog pojedinacno skautat.
Ono sto vam mogu odmah reci je da nazalost nemamo tako velik kadar razvijenih igraca sa dovoljno visokim CA
da mogu sloziti uniformiranu momcad koja ce dobro igrati sve takticke stavke koje bi htio,
ali ovo sto imamo moze uz malo srece postic veliki uspjeh.
Na uspjeh ce utjecati i vasa pomoc. Treba mi dobrovoljaca koji ce iduce sezone pomoci pri skautanju protivnickih igraca.
To ce mi pomoci da izaberem sto bolju postavu i taktiku za utakmice i
sto vise smanjiti vjerovatnost nepovoljnog rezultata.
Svi koji mogu i zele odvojit 100 energije tjedno za skautanje
neka mi posalju privatnu poruku. kad pocme natjecanje svaki tjedan ce dobit 2-3 imena iz suparnicke momcadi koje
ce skautat i poslat mi ocjene porukom ili mailom.
[email protected]http://www.gokickoff.com/team_overviews.php?club_id=181585 ( imaj te na umu da jos nisam vidio sve igrace )
Za sada najveci problem nam je izvodac prekida ( korneri, slobodni udarci i penali. )
nemamo ni jednog jakog igraca koji moze izvodit prekide.
Drugi problem je napadac. nemamo dovoljno jakog, a dobro istreniranog napadaca.
nadam se da ce se ovaj problem rijesit sa FC-em Rajko Ateljević LA9 PR3
Isti problem imamo i s golmanima.
sto se tice pokrivenosti pozicija tu nam najvise nedostaje kvalitetan DMC
sto hrvatska uopce nema.
Ostale pozicije su relativno dobro pokrivene osim AMC-a tu nemamo adekvatnu zamjenu.
Sve prijedloge za popuniti ove rupe mozete staviti ovdje ili mi poslat poruku.
trenutno najvece nade za buducnost i od sada standardni u reprezentaciji su
Stanislav Knežević (5712284) M RL,AM L 7/9/3
i Rajko Ateljević (5649914) F C 7/9/3
koji su u prvoj postavi u svojim klubovima i dosada su dobro trenirani.
cim dovrsim skautanje svih potencjalnih reprezentativaca objavit cu tocno sto nam treba i sto nam fali.