Aj i ja da se oglasim. Najpre da se zahvalim na podrsci i Djoletu i Momi i Raketi i Vladici... Ljudi me podrzali iako nigde nisam ni spomenuo da cu se kandidovati za selekotra
Ja se necu kandidovati ove sezone najverovatnije, nekom drugom prilikom hocu - zasto da ne. E sad sto se tice predstojecih izbora stvarno bih voleo da Ziva pobedi i kao jedini ozbiljni kandidat ima moju podrsku. Ali... kao sto je Moma rekao, citiracu ga `Ziva nema reference za selektora...`, slazem se sa njim oko toga. Mada eto, bas me zanima kakvu ce postavku formacija/taktika imati i sta ce to toliko drasticno promeniti u odnosu na dosadasnju igru prethodnih selektora. Da vidim i na osnovu cega ga JT smatra jedinim mogucem resenjem a Djolence ili bilo ko drugi bi doveo repku do potopa. Ziva je imao svega 3 jake utakmice ove sezone (po novom engine-u) i to protiv BMS-a. U tim utakmicama je po kvalitetu igraca cak bio i favorit ili u najmanju ruku to su bili susreti dvojice izjednacenih rivala. Ali sta se desilo... Umesto da se tu dokaze i testira kvalitet, jedna utakmica je bacena u vodu igranjem 0-0-10 formacije. Druga je odigrana sa skroz nelogicnim default podesavanjima ali uz volju engina rezultat je bio 2:2 (mada tu je i malo otezavajuca okolnost bila sto je Ziva igrao u gostima). U kupu, na neutralnom terenu, gde je taktika trebala da radi svoje - debakl, u svakom smislu te rece. Pa kako cemo onda da izadjemo na kraj sa jednim Tajlandom ciji igraci jedu malu decu za dorucak?
Sto se tice ovog Svetskog prvenstva bilo je nekih sitnih gresaka u prvom mecu ali ne tolikih (sem roaminga) da bi rezultat dovele u pitanje, pogotovo kada se igra protiv toliko slabijeg rivala, ali engine je opet tu umesao svoje prste. Slazem se sa Zivom da je trebala da se popuni rupa u veznom redu protiv Rumunije, to sam jos i tokom utakmice pisao, morao je da postoji tu bar 1 MC, a sto se tice Litvanije tu se ne slazem u potpunosti sa njim, imao je Luksa dovoljno suteva - 5, ali lopta nije htela ka golu. Meni napadac kad uputi u top ligi 5 suteva ka protivnickom golu ja pevam.
Bilo kako bilo, meni je Ziva ok, novi engine je mozda upoznao u teoriji, ali u praksi ja licno nisam video dokaza za to. Engine jeste mnogo bolji nego prethodni, ne moze se sad kao prethodnih sezona izbaciti smetalo - MC i stvar je resena, ne mozes u izjednacenoj utakmici izdominirati u svim segmentima. Ili se
vise skoncentrises na svoje markiranje, zatvaranje i ostale takticke stavke ili gledaj da neutralises protivnikove. Ne mozes biti npr dobar u markiranju a isto toliko nadmocan i u odbrani od protivnikovog. Neka me neko u igri prvih timova bez mots-a ubije u markiranju (ili zatvaranju ili kretanju) sa 4 plave strelice a mene dovede do crvene i ja odmah bataljujem ovo. Pre se moglo ici u extremne vrednosti izostavljanjem MC-a, ali sada tok meca dosta zavisi od formacija obe ekipe. Zato je ovaj engine mnogo bolji nego prethodni. Sve igra mnogo vecu ulogu nego pre, svaki igrac je bitan. Jes da se ne mirisem ja nesto ni sa prethodnim ni sa ovim engine-om, ali aj... valjda cemo se vremenom zgotiviti