Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Daniel Blue

Pages: [1] 2
1
Player Transfer Ads / Re: {WEB SHOP} DC 3/6/3, MR - AMC 5/5/4
« on: August 04, 2013, 07:09:34 PM »
Espiridión Tapia it's a good player  8)

tnx
2
Macedonia / Re: Фејсбук активности
« on: December 06, 2012, 08:48:07 PM »
Доколку меѓусебно не се разбираме како ќе не разберат другите ?

Незнам на кој начин да кажам и уште колку пати, значи кога ставате слики на фејзбук страната ќе ставите од вашите профили, за да се знае кој ја ставил таа слика , а не да ставате логирани од фејзбук страната.

Од фејзбук страната може да ставате само слики од репрезентациите и да пишува од која репрезентација се ставени, кој селектор ги ставил за да нема забуна пошто вака изгледа како да има само еден играч на играва и само тој става слики.
Јас денес намерно ставив слика од последниот натпревар како за пример :

3
Macedonia / Фејсбук активности
« on: December 01, 2012, 06:00:44 PM »
Деновиве имав повеќе време и започнав со акција за собирање повеќе членови на нашата фејзбук фан група мислев дека ќе оди како подмачкано и започнав да ги контактирам менаџерите на страници кои имаат над четири илјади лајка, за жал нивниот одговор беше дека едвај страната имала четеринаесет лајка и не им се исплати да ја споделуваат, разговгарав со повеќе од десет менаџери, и бидејќи кога нешто не оди започнав со план Б.

Јас го нареков Камиказа Споделување на линкови  >:(
Камиказа затоа што можно е коментарот да биде избришан  ???
Еве сликовити примери :Деновиве ќе исконтактирам повеќе другари за да ја споделат групата на на големи групи.
Задачи на секој менаџер се :
-Да ја споделува групата на други групи.
-Да контактира со други админи.
-И да споделува камиказа линкови што е нај ефективно.

Доколку некој од менаџерите на сака таква активност нека се откаже за на негово место да дојде друг.

4
Blue Club ja смена тактиката.
Опции :
Blue Club ja смени тактиката.
Blue Club ja промени тактиката.
Blue Club ja измени тактиката.

5
Гласав затоа што има програма и знам дека ќе даде се од себе 8)
6
Macedonia / Re: Igraci So Najmnogu LA PR Od 7 Sezona ...
« on: November 18, 2012, 02:51:46 PM »
Ace Gjorchevski  2.6.3
 ;)

7
Неможам да заприметам, не сум детектив да ве пратам како се изразувате, само ги пратам оние коментари кои се упатени кон мене  :'(
ова не си го приметил инаку е доста скапо
Тим на Скаути : Very Bad
Физичка Подготвеност :
Bad

8
:) - ова лице е револтирано ?   хахахаха !!  Јас не те прашав од каде имаш пари ! Него те прашувам КАДЕ ТИ СЕ ПАРИТЕ ? Затоа споменав немаш многу изградено, за играчи немаш многу потрошено, затоа пак те прашувам КАДЕ ТИ БЕГААТ ПАРИТЕ, бидејќи спомена дека имаш околу 100.000 ? И јас не штедам пари(иако оваа година скоро цело време имав над милион) , туку како што гледаш и самиот , направив неколку убави трансфери на играчи и си изградив објекти, ама не планирам да вложувам како тебе во Player Room(бидејќи кај нас доста е и Bad затоа што со тоа имаш 150.000G неделно за плати ) , Museum (вреди да се гради ако си D,C лига за да собираш повеќе рејтинг додека победуваш против ботови,а за во топ левел не мора) !! А објектите (хотели ова она) ќе градам кога ќе имам барем 4500 рејтинг !

P.S само со еден можам да зборам револтирано, а со другите може само да не се разбереме отпрвин, да има грешка во чекори ! :D

edit: И напротив мислам дека нема да имам никаква шанса да освојам Топ левел од прва ниту да бидам во први три, бидејќи имам прилично неискусен состав... А темава не е за овај муабет !

Дефинитивно не се разбираме.

А бе Daniel , за сите викаш дека штедат, а само ти дека не штедиш !! во оваа реченица имаш употребено два извичника а и зборовите се составени на таков тон, па понатака е балансирана, јас обрнувам внимание на детаљи за мене и точка и запирка има значење  8)

Убаво напишав - дури до крајот на сезоната се се имав логирано на играва одкако се регистрирав, но се логирав поради тоа што постојано ми стигаа мејлови за воља на вистината тогаш бев 1 на табела, и одкако се логирав ги разместив играчите и така изгубив D,C одвреме навреме се логирав B бев по активен и еве ме сега сум активен, ете кај се парите што значи не сум користел енергија и не сум играл пријателски, толку можат да се соберат пари.

Значи повторно ќе кажам незнам како со други зборови да објаснам дека за да изградиш нешто или пак да купиш играч мора да штедиш  :)

Јас сега штедам собирам пари за изградба на објекти затоа што доколку не штедам ќе нема да изградам објекти.

9
А бе Daniel , за сите викаш дека штедат, а само ти дека не штедиш !! Како што гледам кај тебе ти си член од 2 сезона, имаш преку сила 5 трансфери направено, не си ни доизграден добро ... Кај ти се парите ?  :)

Кај ти се парите ? Ме потсети на политичарите хахаха
Како прво играва започнав да ја играм случајно (многу не сум по фудбалот, следам понекогаш некои битни натпревари или пак кога нема што да правам) дури до крајот на сезоната се се имав логирано на играва одкако се регистрирав, но се логирав поради тоа што постојано ми стигаа мејлови за воља на вистината тогаш бев 1 на табела, и одкако се логирав ги разместив играчите и така изгубив D,C одвреме навреме се логирав B бев по активен и еве ме сега сум активен, ете кај се парите.

Што има лошо во штедењето и незнам што те предизвиколо да напишеш на таков начин може да се каже револтирано. Штедењето е израз, на пример Astonmk штеди за да гради, ти штедиш за да купиш играчи затоа што мислиш дека од прва ќе освоиш T.L доколку не да завршиш на 2 у краен случај 3 место и ако ти останат пари да изградиш некој објект плус.
Што значи сите штедат за да купат нешто, незнам дали работиш но кога земаш плата сигурно штедиш одреден дел од парите.

Јас сега штедам собирам пари за изградба на објекти затоа што доколку не штедам ќе нема да изградам објекти.

И пред се ова е игра така да не и посветувам големо внимание освен кога имам неколку минути плус, како сега  :-X

10
да ликвиден си, дури и заштедуваш  8)

11
Може и така да се каже, но пресметувањето е на секоја сезона поединечно колку обрт на пари си направил за оваа сезона, но доколку ти останале средства и од минаната и тие ти се пресметуваат  8)

12
Не е размислување тоа е економија, доколку немаш студирано економија или некоја гранка од економијата неможе да ти биде познато,
како на мене што не ми е позната некоја хемиска реакција или нешто од физиката.
Мислам дека на играва економијата е премногу едноставна да се разбере :
ти треба да го следиш само  Summary-Резиме
се останато ако следиш ќе бидеш збунет пошто во останатите панели се приходите и расходите собрани на купче, за да ти биде појасно ќе треба на лист од почеток на сезоната да запишуваш се што си направил за на крај да ја добиеш финалната сметка, инаку вака и најакиот економист да дојде ќе нема да се снајде доколку не ги следи од почеток финансиите, но се прецизни пресметките.

Под други се подразбираат отпуштени играчи и тренери.

13
Јас сликовито ќе кажам,
Во врска со финансиите битно е да знаете дека без разлика дали е компанија или тим во случајов кој се развива секогаш е во загуба се додека не ја постигне посакуваната цел или идејна цел, зашто е во загуба ?
Затоа што постојано инвестира и ја напредува работата, во случајов збориме за играва во моментот кога ќе ги изградите сите објекти максимално и кога ќе немате што повеќе да градите од тогаш ќе може да кажете дали сте во загуба или во добивка.
Сега може да кажете дали е ликвиден тимот или не е ликвиден.
Мојот тим е ликвиден.
14
Ок е , мене ме интересира за наредната сезона дали ќе се употребува или не мотс за наредната сезона, да се усогласиме ние што сме активни за да нема проблеми , мене секое решение ми одговара

15
Читам на чет дека сум се лутел, не се лутам ова е само игра денес ја играм утре не,
но не сте конзистетни тоа е ваш проблем, но кога ќе кажам дека не употребувам и нема да употребам до крај
без разлика на ситуацијата, јас немаше да употребам мотс, ако веќе сум рекол
а не едно зборам, друго правам.

Бидејќи ова е минато треба да се каже ќе се употребува Мотс или ќе нема да се употребува воопшто ДА или НЕ

Бидејќи викате на крај е дозволено но што доколку тешките натпревари ми поминале и на крај имам натпревар против тимови кои ќе испаднт, а ми се погодиле тешките на почеток и на крај неможам да остврарам резултат затоа што сум изгубил од појаки тогаш залудно сум ги чувал мотсовите мислам дека сваќате што сакам да кажам сега така му се погоди на  TommyJ а што доколку беше обратно ?

16
Јас не се лутам, но ми е збунивачки,
не  употребувам но ќе употребам кога би сум се нашол во во некаква Х ситуација
ако употребуваме употребуваме, ако не употребуваме не употребуваме без разлика во која ситуација и да се наоѓаме
ова излегува ептен педерски барем јас така гледам  :-\

17
Што значи веќе не важи џентлменскиот договор

18
Додека не напише јавно TommyJ, јас мојот став ќе нема да го произнесам  ;)

19
Macedonia / Re: Емилијано тука пишувај !
« on: October 18, 2012, 11:51:01 AM »
И јас сум заинтересиран за тоа што го напиша Igecot, впрочем се што сакав да те прашам те праша тој  ;D

20
Macedonia / Re: Новиот трансфер систем!!!
« on: October 15, 2012, 05:57:56 PM »
 8)

21
мене ме нервираат луѓе кои сакаат постојано да им ласкаш и доколку го кажеш мислењето кое не им одговара се лутат  ??? >:(

22
Macedonia / Зошто јас треба да бидам селектор !
« on: September 29, 2012, 05:28:13 PM »
Оваа тема ја отварам за да не минуваме низ истото секоја сезона со изборот на селектови, вака барем ќе ја имаме сликата за тоа кој што размислува да прави со репрезентацијата.

Мислам дека можеме да постигнеме поголем резултат со репрезентациите, но за тоа е потребно да имаме селектори кој си ја знаат работата и имаат програма по која ќе ја водат репрезентацијата за која се избрани.

Па токму поради тоа крајот на сезоната се ближи а со тоа доаѓа и изборот за селектор на двете репрезентации, сите кои планираат да се кандидираат нека ни објаснат

Зошто токму нив да ги избереме  ;)
23
Macedonia / Re: W11 Football Club
« on: September 29, 2012, 05:19:59 PM »
Брат не е по софистицирано, туку ти си направил портал за клубот, браво пред се за трудот  8)
ВРВ

24
Одлична тема ;)

25
Колку да напишам нешто  ;)

Pages: [1] 2