Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Igecot

Pages: [1]
1
Player Transfer Ads / YOUTH for sale !!!
« on: June 26, 2013, 06:42:35 PM »
Gero Mehandziski DC 53 - 59 level 18years
 Use Zone Marking(UZM)    66 - 73  Opponent Stick to Position(OSP)    60 - 66   


Borivoj Veselinovski FC 17years   53-58 level   


Slobodan Matzic
  15 years  4/7/4  U-21 member !

Everything SOLD

2
Ask Admin / AAoP is not shown in NT matches
« on: June 07, 2013, 04:53:29 PM »
Why when nations are playing - Average Ability of players (AAoP) (Player Ability x ENV) is not shown ?

3
Off-topic / GKO MEMES
« on: May 28, 2013, 07:43:01 PM »
Hey guys !
I think it will be great if we create memes for GKO  :)
Please add more  8)
4
Custom Cup / Join x-japan league
« on: May 12, 2013, 10:41:14 AM »
Join Custom Cup

Cup Name :    x-japan League (2926)

Cup Type :    League

Application fee :    20,000 G

Clubs so far : 3/6

JOIN FOR FUN !

5
Macedonia / U-21 Репрезентација
« on: April 09, 2013, 12:35:13 PM »
Фала многу до сите што гласаја за мене .

Еве го моето прво обраќање како нов селектор на младите .

Вака јас гледам на младата репрезентација за оваа сезона:
1. Одбирање на најголемите таленти , значи што е можно помлади играчи и што поголеми LA и PR
2. Нивно играње на пријателски утакмици во сезона 8 , со што тие играчи би се развиле побрзо

Ова е составот што е одбран за следните 12 натпревари !

Од сите овие играчи што се повикани имаме само 3 играчи со LA8 PR3 !!!
Моментално мислам дека се преслаби сите ! Значи имаме играчи со LA8 PR3+ кои имаат над 19 години , кои не се играни во претходните 2 сезони ама баш ич , со што се упропастил нивниот талент . Имаме играчи чии менаџери очигледно појма немат во развивање на младите .Имаме играчи чии менаџери ги имаат оставено играчите на 40% кондиција . Имаме премногу играчи со LA7 PR2 кои што апсолутно не вреди да ги земам за репрезентација !  Имаме LA7+ PR4+ играчи чии менаџери не се активни над 1-2 месеци ! И ЗА КРАЈ НАЈБИТНОТО !! НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ КОЈ ШТО Е ПРОМОВИРАН ОВАА СЕЗОНА Е ОД БОТ Chedo Turpin , а е LA7 PR5  :-[

Вкупно имаме 9 играчи со LA8 PR2+ , a 59 играчи со LA7 PR2+ ! Ретко ќе бидат повикано играчи со LA6 т.е само ако фали играч за формација !

Од сите овие играчи што се повикани мислам дека ни 50% нема да требаат во наредните сезони за репрезентација дали У-21 или сениорска !
И мислам дека јас уствари си ја завршив работата уште пред 2 сезони кога беше Емко селектор

Се на се најдобрите млади играчи веќе се или скоро се развиени и играат за сениорска репрезентација !

Ако сакате нешто да прашате слободно можите тука , во порака или на чат ! Ако ве интересира посебно за некој играч нешто или ако сакате да ви се кажи кој и што играчи се исто слободно прашајте   8)

За наредна сезона т.е за квалификации рано е уште да се зборува !

6
Suggestions/Bugs / problem
« on: March 28, 2013, 01:12:09 AM »
Anyone smelling a problem in GKO ?!?!

No training yet it's late at least one hour !

and look this player  http://www.gokickoff.com/team_player_detail.php?player_id=2536615  -  deadling 27/03/2013 but still it looks like he is for sale ! and when you go to Make an offer it says : This Player is not transfer list or time out.


7
General Discussion(English Only) / GK and player skills
« on: January 05, 2013, 10:42:27 AM »
Why goalkeepers skills are shown for every player ? Does that mean that those skills also influence CA of a player ??

IMO we should be able to see only playing skills , and not his GK skills .
Also for GK why I need to know his finishing or long shots ?? You have to show only GK skills that need him, not every single skill .

 8)

8
Suggestions/Bugs / Player and coaches skill
« on: December 02, 2012, 05:31:29 PM »
1. We should be able to see EVERY player skills ! Without that we can't make great tactic . Some teams have 4+ games in a week, so we are not able to scout every player for every match only with energy.

2. We should be able to see coach skills before hire someone ! Every time you hire a coach , you hire him because you know what he's good at. It's just like players, you buy players because you know that they can help you in your team. With coach is too much random .


9
Macedonia / Подобрување на вештини !
« on: December 02, 2012, 03:30:08 PM »
     match     //    Pr          1                     2                     3                    4                    5                    6   
-League,WCL           0.06  0.08        0.08  0.16       0.16  0.24      0.25  0.32      0.32  0.40      0.40  0.48
-Cup                         0.45  0.06        0.09  0.12       0.13  0.18      0.18  0.24      0.24  0.30      0.30  0.36
-Friendly match        0.03  0.04         0.04  0.08       0.08  0.12      0.12  0.16     0.16  0.20       0.20  0.24
-Nation team            0.07 0.10          0.10  0.20       0.20  0.3       0.30   0.40    0.40    0.50     0.50   0.60
-Nation u21 team     0.06  0.08        0.08  0.16       0.16  0.24      0.25  0.32      0.32  0.40      0.40  0.48

- играчот ќе земе подобрување на вештина само ако игра барем 30 минути
- играчот што има CA=LA ќе добие помало подобрување на вештина
- играчот што нема да игра утакмица во ЛИГА , а е ставен во млади играчи ќе земе 2хPR (стапка на развој)

P.S првата оцена е за играч што тренира специфична вештина(tackling,marking,passing) втората за сеопфатна вештина(attacking, defending, ball control) итн.

За PR 7-8 рано ви е бидејќи никој нема таков играч кај нас, а и може да се претпостави колку ќе земе од горенаведеното !


10
Suggestions/Bugs / Weekly finance !
« on: November 03, 2012, 08:47:30 AM »
Why the weekly finance hasn't been updated ?

11
Што сте успеале да направите оваа година, дали таква ви беше целта, дали создадовте тим за наредна сезона, колку пари заработивте итн.....

Coffe Shop ја имаше една од подобрите сезони од своето постоење, со тоа што станав првак во исклучително тешката B-1 лига , стигнав до 1/4 финале каде изгубив од подобриот тим Niksa Team со 2-1 по продолжение , одиграв 3 Custom Cup, од кои еден го освоив !!

Во B-1 лига забележав еден пораз од Astonmk со резултат 2-0, кој играше со МотС, имав 4 нерешени резултати и 25 победи со вкупна гол разлика од 76-7 . Имав тешки утакмици пред се против  Astonmk,FC Dutlok Gostivar , mancester1, на кои можеби среќно , но успеав да славам победа на повеќето од тие утакмици !Голем удел во овие успеси има и premium account , што го добив за преведување на коментарите за утакмици, кои коментари и после 15 мејлови до админите не беа вклучени !Се надевам дека наредна сезона ќе го имаме коментарот за утакмиците на Македонски !

Го имам најдобриот напаѓач во лигата Branimir Vangelovski со постигнати 29 голови во лига, најдобриот асистент и воедно најдобар играч за 6 сезона во В-1 Christian Sena со 13 асистенции и просек рејтинг 8.04 !

Оваа сезона имав и доста приходи +15,039,788 G ,а вкупни расходи -12,396,328 G ! Повеќето од приходите беа од продажба на играчи (+8,735,778 G)  со кои успеав да изградам Very Good Академија, Good Фитнес центар, седишта на стадион +2.050, Квалитет на стадион Good ,тренер од 700.000G a и да купам некои постари играчи, но и еден голем талент Linden Butts !

Приходи оваа сезона(+15,039,788 G ):
- Од влезници = +3,427,712 G
- Спонзори = +955,037 G
- Објекти = +650,874 G
- Продадени играчи = +8,735,778 G( овде бев и баниран и ми беа одземени пари, заради продажба на 2 играчи кои не постојат веќе на трансфери)
- останато = +1,270,387 G

Расходи оваа сезона(-12,396,328 G) :
- Плати и бонуси = -1,066,829 G
- Одржување и изградба на објекти = -7,524,000 G
- Купени играчи = -3,098,763 G
- останато = -706,736 G

Тоа е тоа од мене, наредна сезона конечно ќе заиграм во Топ левел  :-X  Па пазете се !!!

Позз.....


12
Macedonia / Емилијано тука пишувај !
« on: October 17, 2012, 10:52:15 PM »
Ајде ќе те замолам Емилиано да ни објасниш на сите зошто мислиш дека те местиме за да испадниш , а во исто време Аеродром да се спаси !!!

Додека чекаме твој одговор јас да кажам што мислам :

Уште на почеток на сезона реков дека времето на Емилиано во Топ Левел ќе заврши, а со тоа мислев дека ти Емко немаш појма од играта бе дете (Ако сакаш да знаеш на што мислам дека немаш појма, посебна тема ќе отвориме само за тебе) !! На сред сезона, Аеродром беше во тие 6 кои би можеле да испаднат и сите мислевме дека кога тогаш Аеродром ќе се накрени и ќе оди погоре на табелата, а дека ти со твојата катастрофална игра заслужуваш да испадниш. Тоа е цел муабет !! 

И те молам прекини со тие твои закани , верувам на сите му се дојдени преку глава, а и освен да пишеш меил на админот ништо друго не можеш да направиш ! Ако сакаш да бидиш центар пажња кажи !

И ако си чоек, дај објасни жити се како местеле утакмици во топ левел дечките БАШ за тебе да те испаднат ! КОИ СЕ ТИЕ УТАКМИЦИ КАДЕ СЕ ИГРАЛО ПРОТИВ ТЕБЕ????  Ти имаше некој МотС ставено ? Некој со послаб состав излегол против Аеродром?? Дај зборај, пишувај како што треба некогаш !!!!

И прекини да се понашаш како дете од 5 год...

Поздрав очекувам одговор !

13
In how many countries the match commentary is used in natural language instead of English??? I ask this because i gave the translated files to admin long time ago , but commentary is not used still in my home language !

14
Suggestions/Bugs / [SUG] Changes in players condition in match!!
« on: September 18, 2012, 09:39:27 AM »
I think it will be better for all of us if the condition of players in a match is changed! For example if a player plays 30 min. to lose 3% condition, if 40min - 4%, if 50min-5% etc.... Still to save the improvemеnt in skills for 30 min... IMO is better to have more options, so we can calculate more with the player condition, because right now i think maybe all of us, are using subs in 30m and 60m, so with this change we will have more options, and maybe we can save more players for next matches! It can't be the same condition used if a player plays for 35' and 60'!!! Any opinions?

P.S I don't know if this was suggested until now, so please don't make comments about that!

15
Macedonia / Новиот трансфер систем!!!
« on: September 16, 2012, 10:59:34 PM »
Како што повеќето имате видено начинот за правење на трансфер на играч е сменет!

Купување на играч ќе биде поделено во две категории: 1. Аукција систем 2. Слободен агент

1. Играчот ќе остане на трансфер-пазарот 3 дена. Тимот кој ќе понуди највисока плата за играчот, а истотака даде понуда која што не е помала од 40% од највисоката понуда , ќе го купи играчот. (2 понуди : Плата + понуда)

2. Слободен агент е играч кој што може да потпише со било кој клуб. За да купите слободен играч вашиот тим треба да понуди највисока плата за играчот. (Вредноста која што тимот ќе ја плати за играчот е 40 х плата)

.............................................................

Парите што ќе ги добиете од трансферот се сменети на овој начин:

1. Ќе добиете 35% од вредноста на трансферот кога ќе продадете новокупен играч. Што подолго стои во тимот купениот играч, толку % од вредноста ќе се намалува. Moжете да добиете највеќе 80% од вредноста на трансферот ако играчот остане во вашиот тим доволно долго.

2. Ќе добиете 5% бонус од вредноста на трансферот кога продавате играч кој е промовиран од вашата академија.

Пример: Играч 1 промовиран од клуб А-> Трансфер во Б ->А добива 80%+5%=85% од вредноста на трансферот

3. Вредноста на трансферот кога се продава слободен агент зависи од должината на престојот на играчот во тимот:
-10% од вредноста на трансферот за 1 сезона.
-30% од вредноста на трансферот во втора сезона.
-Употребете го правилото од (1) за да ја определите вредноста на трансферот за трета сезона итн...

Забелешка:
-Правило (1) се однесува на сите играчи кои што биле во тимот до 09/09/2012.
Ова значи дека ќе добиете 80-85% со продажба на играчот(Дали е купен од трансфер-пазар или е промовиран од академија) кој бил во вашиот тим пред 09/09/2012.

-Буџетот за плати во собата за играчи (player room) ќе биде зголемена на следниов начин:
none  50,000-->50,000
Very Bad 75,000-->100,000
Bad 100,000-->150,000
Okay 150,000-->250,000
Good 200,000-->350,000
Very Good 300,000-->550,000
The Best 500,000-->800,000

...........................................

- Вие можете да го продолжите договорот на играчот само ако играчот побара нов договор или ако преостанатото време од неговиот договор е 1 година и играчот е сеуште среќен со вашиот тим.

-Ќе се користи различна хеуристика за да се пресмета платата за новиот договор.


Ако има некои прашања слободно поставете, а ако има забелешка за преведеното слободно кажете ! 8)

16
Еве овде можете сите да кажите по нешто што знаете повеќе , а не може да се сретне во прирачникот(Game Manual)!

Еве еден пример:
Покрај голманските вештини , за еден голман е потребно да има и добри оценки во : Позиција (Positioning); Скокање (Jumping); Одлуки (decisions) !!!Еве за колку кондиција трошат играчите во зависност во кое натпреварување се игра натпревар!

Натпреварување                              30мин     35-60мин     90мин      120мин
Лига                                                     5                9                  10           -
Куп, Пријателска утакмица                 4                7                  8           11
Светски шампионски куп(WCL)           2                3                   4           6
Репрезентација и У-21                        1                1                  2           3
Токен Куп (custom cup)                         1              1                   2           3


Исто така мислам дека никаде не е споменато колку треба да се плати за да се изгради квалитетот на стадионот :

1.   Very Bad (многу лошо) –
2.   Bad ( лошо ) -  500.000
3.   Окау (добар) – 800.000
4.   Good (Вреден) – 1.000.000
5.   Very Good (Многу вреден) – 2.000.000
6.   The Best (најдобар)  - 5.000.000


 П.С  Ако знае некој од админите како да ја среди табелата подобро да изгледаат бројките супер!

Ајде сега сите поделете по некој памет  8)

17
Macedonia / Значење на сите вештини!!
« on: September 15, 2012, 08:20:24 PM »
Еве една тема каде што ќе се објасни што всушност значат вештините кои еден играч ги поседува!!!

Technique - Технички вештини:

Set Pieces - Удар од прекини = Способност на играчот да изведува корнери и слободни удари!
Crossing - Нафрлување = Способност на играчот да нафрлува од страна!
Dribbling - Дриблање = Способност на играчот да го задржи поседот на топка под притисок и да трча со топка!
Finishing - Завршница = Способност на играчот да дава голови кога е во добра позиција (во пеналтикот)!
Heading - Глава = Способност на играчот брзо да ја удри топката со глава кога е и во одбрана и во напад!
Long Shots - Долг Шут = Способност на играчот да го погоди голот кога е надвор од пеналтикот!
Marking -  Маркирање = Способност на играчот да остане блиску до противничкиот играч!
Passing - Пасс = Способност на играчот да ја додаде топката по земја до неговите соиграчи!
Tackling - Расчистување = Способност на играчот да ја одземи топката од противничкиот играч!
Technique - Техника = Способност на играчот да примени вештина и брзина во неговата игра!

Mental - Психички :

Aggression - Агресивност = Способност на играчот да врши притисок!
Creativity - Креативност = Способност на играчот да направи нешто специјално (да креира шанса за гол/добар преглед на игра)
Decisions    - Одлуки = Способност на играчот да прави добри одлуки и да се придржува до нив (за одбрана)
Determination - Храброст = Способност на играчот да не се предава/да брка скоро изгубени топки/да продолжи со добра игра и кога губи/ Сконцентриран на играта !
Influence    - Моќност = Способност на играчот да го инспирира тимот!
Positioning - Позиција = Способност на играчот да биде на право место во право време!
Off the ball - Движење без топка = Способност на играчот да се отвори во право време!
Teamwork - Соработка = Способност на играчот да биде тимски играч!

Physical - Физички :

Acceleration – Забрзување = Способност на играчот да достигне максимална брзина!
Agility - Подвижност = Способност на играчот да стигнува лоши додавања / мобилност на играч!
Balance - Баланс = Способност на играчот да се задржи на нозе кога пред него има противнички играч!
Jumping - Скокање = Способност на играчот да скокни по високи топки!
Pace - Водење топка = Способност на играчот која покажува максимална брзина!
Stamina - Сила = Способност на играчот да се уморува помалку во текот на мечот!
Strength - Издржливост = Способност на играчот да го издржи притисокот од противничкиот играч/колку е силен еден играч(важно и за одбрана и за напад)!
 
Goalkeeping - Голман:

Handling - Техника со рака = Способност на голманот да ја задржи топката по секој шут или нафрлување!
Reflex - Рефлекс = Способност на голманот да реагира навреме на шутеви и нафрлување!
Kicking - Удар Шут = Способност на голманот да изведе гол-аут!
One on ones - 1 на 1 = Способност на голманот да одбрани кога е во ситуација 1 на 1 со противничкиот играч!
Rushing out - Истрчување = Способност на голманот да истрча навреме, за да спречи шанса за гол!
Aerial ability - Воздушни рефлекси = Способност на голманот да стигне тешки шутеви во висина!


Напомена: Вештините се преведени како што можете да ги видите кога ќе смените Македонски јазик!

позз  :)

18
Suggestions/Bugs / Match report and attendance!!
« on: September 14, 2012, 01:18:02 AM »
1.I have noticed something in match report , and it goes like this.... :

Terry Randall played the ball to Tyrone Davison's feet, Tyrone Davison took it in his stride before Simon Rajcanovski could intercept.
Tyrone Davison crossed the ball low and hard, Joakim Boshkovski tried to move and pick up the ball but he wasn't quick enough.
Nico Blanchett passed the ball instantly to his right. The ball evaded Samoil Terziovski.


Christian Sena took the ball confidently past Joakim Boshkovski.
Christian Sena crossed the halfway line with the ball , Simon Rajcanovski couldn't cut it.
Jojo Jefferson dribbled past Gjoshe Harizanov.
Jojo Jefferson crossed the ball low and hard, Rajko Angelkovski couldn't cut it.
Jadyn Eads passed the ball instantly to his right. Radovan Noveski failed to intercept the pass.

   
Ahmet Aliu directed the ball nicely to Vladimir Oparov, Vladimir Oparov took it in his stride before Joakim Boshkovski could intercept.
Vladimir Oparov whipped in a low cross, Simon Rajcanovski couldn't cut it.
Nico Blanchett passed instantly to his left. The ball evaded Samoil Terziovski.


Isidoro Villaverde played a great ball for Jojo Jefferson, Rajko Angelkovski couldn't cut it.
Jojo Jefferson delivered a low cross, Gjoshe Harizanov missed his interception.
Nico Blanchett sprayed a one touch pass forward to his right. Samoil Terziovski missed his interception.


Where the ball goes in this cases god damn it!!! How can action end like this???  missed his interception > Where is the ball?????


2. How can in some cases the stadium to be full against bots with rating 300, and in other with active teams with rating more than 2000 It's not full??? League matches !

19
Како што можам да забележам кај повеќето од нас што ја играме играва, има некои грешки што ги правиме скоро сите , а кои многу влијаат на нашите трошоци:
1.Грешка со стадионот!!!!!!!  Запамтете сите за ова и сите спроведете го:
А) Тие екипи што играат во топ левел загаранирана му е 20.000 публика !!!
Б) Тие екипи што играат во Б лига загарантирана му е 15.000 публика!!!
В) Тие екипи што играат во Ц лига загарантирана му е 12.000 публика!!!


А Квалитетот на стадионот ви помогнува единствено за лигашки натпревари, со подобро ниво на стадион добивате мала предност над останатите екипи кога играте на домашен терен!!!  8)

2.Грешка со тренерите!!!
Значи повеќето од нас имаат 5 тренери за кои плаќаат доста пари!! Е сеа ако има некој заприметено, постарите играчи односно тие што се повеќе од 23 год. или тие играчи кои што CA=(>) LA  не земаат подобрување на вештините на тренинг, туку земаат подобрување само по одигрување на некој натпревар(за кој не влијае тренерот) ! Значи доколку немате млади играчи со добар PR, или имате играчи на кои тренинг не му помогнува многу за подобрување на вештини(тренинг none) не ви требаат добри тренери т.е воопшто не ви треба тренер ! А тие тренери што ги плаќате до 2000 G(1 ниво на тренер) ,слободно можете да ги отпуштите!! И ова запамтете: Секој тренер за да биде ефективен , треба да тренира по максимум 5 играчи!!
  ;)
3.Грешка со вкупен број на играчи во тимот!!!
Гледам дека има клубови кои што имаат над 30, па и над 40 играчи во тимот, а со тоа само плаќате повеќе за плати!!! Сигурно дека нема место за сите играчи во тимот, па препорачана бројка на играчи е од 18-25!!! Пробајте прво да ги продадете тие играчи кои скоро и не заиграле во тимот, а ако не ги продадете за определено време, можете и да ги избркате од вашиот тим(Барем тие кои воопшто не ги користите и кои мислите дека нема да успеете да ги продадете) !!  :D

4.Грешка во градбите!!!
Значи додека не соберете рејтинг барем над 4.500 не ви се исплаќа да градите Хотели, барови , мега-продавници над левел BAD!!! Истото важи и за Player Room , не ви треба повеќе од Very Bad ако немате скапи плати во тимот!! За скаути и за лекари мислам дека не е потребно да кажам дека НЕ ВРЕДИ да се надоградуваат  :)

5. За Академија, тренинг центри , фитнес центри ќе оставам , секој за тоа си има различно мислење !!! Мое мислење е : Сите што почнуваат од D, C лига да градат академија и тренинг центар, наместо да трошат пари за купување на нови играчи  ;) Aма за ова секој различно си мисли !

6.Уште еден совет : Правете активности секогаш кога имате 80 енергија, дали било за добивање на пари или промена на Морал на играч од poor во okay!!

7. Добро ќе биде да си прочитате сите дополнително во Game Manual за правењето на тактика за натпревар(Се предлага да се прочита верзијата на англиски )  :)

20
Macedonia / U-21 Reprezentacija igraci spored vrednost !!!
« on: August 13, 2012, 05:59:55 PM »


OVIE SE ZNACI IGRACI SO NAJGOLEMA VREDNOST!!!!!! SE PREPORACUVA DA SE PROVERAT ISTO DALI IMA SOVPAGANJA SO DRUGITE IGRACI KOI IMAAT NAJGOLEMA PERSPEKTIVA!!!!
I AKO IMA NEKOJ PROBLEM DA SE KAZI!!!!

AKO NE VI SE CITA KE NAPRAVIME POGOLEMI  :D   JAS IMAM SAMO EDNA PREPORAKA DA NE SE ZEMAAT IGRACI OD BOTOVI I IGRACI KOI IMAAT 21 GODINA A KOI IMAAT VREDNOST POMALA OD 320.000G !!!! POZELNO E DA SE ZEMAT IGRACI OD AKTIVNI MENAGERI OD MKD!!! OVA E SAMO MOE MISLENJE !!!!

21
Player Transfer Ads / Young player for sale DM R !!!
« on: August 05, 2012, 06:42:19 PM »
NICE PLAYER


Nico Blanchett  DM R 16y old


current member in U-21

22
Player Transfer Ads / Players from GOOD academy and many more!
« on: July 29, 2012, 08:42:23 PM »
Kelsey Strange  DM R 27y

Codie Sanderson M RC 24y

Vin Winship M L,AM C 28y
 
Talbot Arturson FC 23y
 
And Some players from GOOD Academy:

Maximiliano Barraza  GK 16y

Ilija Karanfilovski  DM R 18y

Borivoj Fotevski M L, AM L 18y

Pages: [1]