Author Topic: Sezonul 16, Nationala (lui) Under21  (Read 697 times)

mihut

  • National Team
  • ***
  • Posts: 110
    • View Profile
Sezonul 16, Nationala (lui) Under21
« on: March 04, 2016, 01:40:36 AM »
in primul rand, sa analizez conceptul de crescut juniori. exista mai multe variante:


1. abandonarea totala a unui mandat, din cauza lipsei de consistenta a lotului, adica posturile nu pot fi acoperite de jucatori care, la momentul meciurilor, nu vor fi CA 9-10, cu exceptia portarului, unde merge si un CA8. aceasta lipsa poate fi cauzata nu doar de lipsa juniorilor cu LA/PR mare, ci si de prezenta unor LA 10, spre exemplu, in echipe care nu au upgrade-uri ridicate, plus antrenori suficient de buni, combinata cu lipsa meciurilor, care duce la antrenare inceata si lipsita de experienta (poate proprietarul are jucatori mai buni, pe acel post).

ce e de facut? presupunand ca generatia urmatoare are deja jucatori potential mai buni, renunti la o campanie, adica un mandat, in favoarea cresterii generatiei urmatoare (cei de 17 si 18 ani, deci cei care vor prinde mondialul in mandatul urmator). formezi un lot complet, doar din ei si ii joci doar pe ei, 4 sezoane. incurajezi proprietarii sa-i joace cat mai mult, dandu-le meciuri la u21, ca stimulent (marea majoritate a userilor si-ar dori ca, in schimbul a 30 de minute in fiecare meci sau exceptand cateva derby-uri, sa primeasca aproape toate meciurile cu nationala mica). astia sigur trebuie sa fie cu CA>LA, in timpul mondialului si vor avea multa experienta.

e o varianta extrema si prezinta riscul de a-ti ridica in cap userii romani care nu inteleg ce se intampla, in afara de cei care sunt din tabara adversa. asta, cel mai probabil, va duce la pierderea alegerilor urmatoare (daca s-ar desfasura corect, nu ca la noi). pierzand alegerile, roadele le va culege altcineva, care va fi ridicat in slavi si ti se va spune constant ca asa se face treaba, cum a facut el, nu cum ai facut tu, desi el a beneficiat de munca ta.


2. abandonarea pozitiilor pe care nu le vei avea acoperite, in sezonul de mondial. aici e altfel si nu e asa extrem. stii ca sezonul viitor vei avea o serie de jucatori cu CA mare, care iti vor acoperi o parte din pozitii. ii joci, sa-i aduci la CA>LA si sa le dai experienta maxima. pe pozitiile descoperite, renunti la optarii disponibili si la nouarii care nu sunt antrenati si jucati din plin si le dai jaratec celor din generatia urmatoare, care sunt pe maini bune si chiar daca nu vor fi la fel de buni, macar vor salta nationala, in urmatorul mandat.

schema cu stimulatul proprietarilor ramane valabila si orice selectioner care se respecta, tine legatura cu proprietarii, incercand, daca e cazul, sa influenteze si modul in care este antrenat jucatorul.


3. combinarea performantei u21 cu antrenarea jucatorilor cu LA foarte mare (11 si 12), care nu joaca la NT. aici se iau jucatori cu LA 11 si 12 si se joaca, impreuna cu cei care vor juca la mondial.

de ce jucatori si nu jucatorii? pentru ca poti avea, de exemplu, un Musat Laurentiu, LA11 PR 3, care pare a fi un talent irosit. desi a fost extras la 17 ani, pana acum, la 20 de ani, abia a ajuns la (aproximativ) CA 7,5. el ar fi fost bun, in mainile cuiva care stie putina matematica si putin din regulile jocului, suficient incat sa-l antreneze la viteza maxima permisa de joc.

stiu, din proprie experienta, ca un jucator de 18 ani si jumatate (adica extras in vinerea dupa etapa 15), cu valoare 266k si PR 3, la extragere, poate creste pana la 598k, adica fix CA 7, in 1,5 sezoane, fara sa primeasca niciun meci la vreo nationala. Musat, intr-o perioada dubla si cu meciuri la nationale, a reusit sa ajunga doar la 686k.

din aceasta cauza, selectionerul poate trage concluzia, justificata, ca acest jucator va fi antrenat la fel de incet, in continuare. in consecinta, este inutil, la nivel de nationala, indiferent care dintre nationale. nu zic, exista sanse, ca el sa ajunga, probabil pe la vreo 23 sau 24 de ani, sa aiba CA>LA. din pacate, pentru el, exista alti 2 MC, care au atat LA, cat si CA, mai mare, deci nu prea are rost sa tragi de el, ca de un mort, la nationala mica. e mai benefic sa ii ajuti pe ceilalti 2.

am facut paranteza asta, pentru a intelege de ce nu toti jucatorii cu LA foarte mare pot fi luati in considerare. restul conceptului nu cred ca mai trebuie explicat.acum sa revenim la oile noastre, adica sezonul 16 si Under21.

potrivit selectionerului, acum vrea sa incerce sa creasca potentialii internationali de tineret. ce inseamna asta? conform lotului actual, el va ignora aproape complet jucatorii care vor juca sezonul viitor, la mondial. zic 'aproape complet', deoarece exista, totusi, 2 jucatori de 20 de ani, in lot. deci e cam o ceata. nu e laie, nici balaie.

nu inteleg abordarea asta. de ce se lasa balta jucatorii care vor fi folositi sezonul viitor? indiferent cat de buni ar fi, pot fi si mai buni, cu ajutorul lui. de ce nu doreste sa participe, in niciun fel, la cresterea jucatorilor pe care se va baza, sezonul viitor? munca de selectioner nu consta in a astepta proprietarii sa-i daruiasca, de-a gata, tot lotul. trebuie sa puna si selectionerul umarul, in una din variantele explicate mai sus.

si sa nu credeti ca s-a apucat de crescut LA 11 si 12. Fulga Petre, 20 de ani, 12/4, care inca primeste antrenament, nu e in lot, dar pariez orice, ca va dori sa profite de el, sezonul viitor. cu Zanfir Patric, 19 ani, 11/4, aceeasi poveste.

si daca tot a spus ca vrea sa incerce sa creasca potentialii, Avramescu Darius, 18 ani, 5/11/3, chiar daca nu face parte din categoria jucatorilor pe care ii va dori, sezonul viitor, in mandatul urmator sigur va fi nevoie de el, asa ca este 'potential'. cu toate astea, nu este in lot.am zis sa ma uit si pe jucatorii selectionati, sa vad cat de potentiali sunt. iata:


1. GK Dumitrascu Silviu 18 ani, 5/8/3, 2* experienta

pe pozitia asta, cel mai bun e Jitaru Iosif, 20 ani, 10?/10/4, 5*. e la NT si mi-e teama ca va face tusa. ramane de vazut. oricum, indisponibil pentru u21
ce altceva mai e, mai bun decat Dumitrascu?
Sava Banel , 19 ani, 8/8/3, 4*
Mogut Alexandru, 19 ani, 8/5, 1*, dar valoare cu aproape 100k peste Dumitrascu, PR mult superior

abia acum vine Dumitrascu, in ordinea LA

urmatorul e Suteu Horatiu, 19 ani, 8/8/3, 4* dar si el e mai bun
abia acum vine un portar inferior primului portar selectionat:
2. Ploesteanu Alberto, 17 ani, 7/4, 2*. chiar daca are un pic de valoare estimata, peste Dumitrascu, are LA inferior. totusi, ce il califica sa faca parte din lot, este faptul ca, surpriza: proprietarul este chiar selectionerul. din aceasta cauza, alti portari, net superiori, au fost ignorati. dar se va apela la ei, sezonul viitor.

3. DR Gherghina Adrian, 20 ani, 9/3, 5*
avem un DR 12/4, de 20 de ani, dar e la NT. vedem daca va face tusa.
daca tot a declarat ca va juca 'potentialii', ce-ar fi sa aduca unul care e si mai potential, pentru ca are LA mai mare si se incadreaza la regula conform careia el nu va ajuta la cresterea jucatorilor de sezonul viitor: DR Avram Norbert, 18 ani, 6/9/3, 1*? pai ar fi bai, pentru ca asta e jucatorul meu si a fost amenintat pe chat ca-si va pierde prietenia unui anume personaj, daca imi joaca vreun jucator. ideea e ca, pentru mine, jucatorul nu este important, chiar daca estimez ca are LA 9,9, pentru ca am un DR mai bun, asa ca e la vanzare, deci orice meci la u21 nu mi-ar aduce niciun beneficiu, din moment ce el nu va juca niciodata oficiale la mine.

4. DC BÄ«rsan Sorin, 16 ani, 7/8/5, 2*. LA 8, nici macar printre primii jucatori cu LA 8? ce naiba, am ajuns sa crestem LA 8, ca viitor al U21? dar apartine lui pancone. acum se explica.

5. DC Boeru Cosmin, 18 ani, 5/10/3, 2*. asa mai merge. pacat ca proprietarul nu face amicale. domnul selectioner, este datoria dvs sa il convingeti sa faca, daca tot va intereseaza viitorul indepartat, mai mult decat sezonul viitor!

6. DC Olteanu Laurentiu, 17 ani, 3/9/4, 1*. e al 3-lea DC, in ordinea LA, dintre cei care sunt 'potentiali'

7. DC Diculescu Alexe, 17 ani, 3/10/3, 1*. asta da, macar e cel mai bun dintre 'potentiali'

8. DL Satmareanu Filimon, 17 ani, 9?/11/5, 2*. in sfarsit, un jucator care trebuie, neaparat sa fie in lot. si sa joace tot, dar tare mi-e teama...

9. DMR Borcea Nicu, 19 ani, 4/10/3, 2*. avand 19 ani, va putea participa doar la mondialul de sezonul viitor. e la cockalar, care a rarit-o cu amicalele. probabil asteapta sa-si ia antrenamentul de la u21, nu de la club.

ce facem cu un CA4, la mondial? ma rog, sa zicem CA 6, sezonul viitor. e adevarat, n-avem DMR-i, dar daca ne trebuie neaparat om pe pozitia aia, intr-un meci, atunci DR Stoicovici, care va fi cel putin CA 11, chiar si cu penalizarea ca nu joaca pe pozitie naturala, tot ar fi net superior unui CA 6. ceea ce ma aduce inapoi la al meu DR Avram, care este acum CA 6, deci pana sezonul viitor mai are de pus pe el si poate fi o rezerva buna, pentru DR Stoicovici, ca apoi, in urmatorul mandat, sa fie titular. dar nu e loc pentru el, din cauza amenintarilor de pe chat. cum ar fi ca domnul selectioner sa piarda sustinerea unui user? depinde cate voturi i-a donat acel user. in cazul de fata, proprietarul lui Borcea a dus greul "campaniei".

10. DMC Savu Horatiu, 18 ani, 5/10/3, 1*. cel mai bun DMC, e bun.

11. DML Ciocan Victoras, 19 ani, 9?/11/4, 4*. LA 11, clar de jucat. nu-mi fac griji, va juca, doar e al cui trebuie.

12. MR Barboianu Romeo, 17 ani, 5/9/4, 1*. la vremea lui, de ce nu? acum, insa, il avem pe MR Zanfir Patric, 19 ani, 9-10/11/4, 4*, care nu e in niciuna din nationale. e LA 11, care ia antrenament. cum explica domnul selectioner ca nu vrea sa ajute nici u21, nici NT?

13. ML, AML Cristeascu Madalin, 19 ani, 7/9/3, 3*. acest jucator va putea participa doar la urmatorul mondial de u21, cand, in cel mai bun caz, ar putea fi CA 8. sunt 2 AML-i care pot juca doar la mondialul urmator, mai buni decat acest jucator. cu tot cu penalizare, ei ar fi mai buni, pe ML, decat va putea fi Cristeascu. AML Serbanoiu Crin, 20 ani, 10/10/4, 4*, cu galben pe ML si AML Multescu Alberto, 20 ani, 10/10/6, 5*, cu rosu pe ML (si care mai are putin, pana la CA 11, dar are o mare problema, e jucatorul meu).

culmea este ca, acum 2 sezoane, la u21 n-a functionat schema de acum, in care sa joace cei de 18 ani. de fapt, n-a functionat, pentru jucatorul meu, desi era aproape la 1 mil valoare, inca de pe atunci si remusica a avut nevoie de el, la mondial. a prins cateva meciuri doar la inceput, cand a mers, din inertie, echipa setata de calculator. din moment ce nu m-a ajutat sa-l cresc, nici eu nu l-am ajutat la mondial. s-a incapatanat sa-l bage vreo 5 minute, de vreo 2 ori, apoi am zis sa speculez, daca tot il vrea, asa ca i l-am lasat, in calificari, ca si daca ar fi setat echipa legat la ochi, tot ar fi trecut mai departe. apoi i-am scazut conditia sub 50 si game over. abia a reusit sa treaca, cu multe emotii si mult noroc, de grupe.

exact la fel se va intampla si sezonul viitor, domnul selectioner! nu contribui la cresterea jucatorului, nu beneficiezi de el. eu castig mai mult, daca il tin cu antrenament very heavy, un sezon, decat daca joaca in u21, toate meciurile, pana in finala. prin urmare, te sfatuiesc sa te orientezi spre Serbanoiu, pentru ca Multescu va avea conditie sub 50, tot sezonul viitor.

14. MC, AMC Anca Danut, 16 ani, 4/8/5, 1*. LA 8 la nationala?! ridicol!

15. MC Serbanoiu Madalin, 18 ani, 5/9/3, 1*. doar de dragul exemplului, uite un alt MC, de 18 ani, 9/3, dar cu 2* si zecimale mai bune, pentru acel LA9: Filip Madalin

16. MC Solomon Emilian, 18 ani, 7/11/4, 3*. doar el si Fulga ar trebui sa joace, ca MC, tot sezonul asta. ma intreb daca Solomon e in lot de ochii lumii sau chiar va juca. n-as pune nicio para chioara pe a juca

17. MC Oprea Lucretiu, 17 ani, 7/9/3, 2*. iata explicatia pentru faptul ca se selectioneaza (aparent) 'potentiali'! si explicatia faptului ca se selectioneaza LA 8! pentru a avea loc 'baiatul' selectionerului. in timp ce Fulga Petre, 20 ani, 9-10/12/3, 5*, nu e in nicio nationala!!! sa-ti fie rusine, domnul selectioner!

m-am plictisit sa-i mai compar si pe ceilalti. macar nu mai e niciun LA 8. dar il asteptam pe Negru Toader, in locul lui Savu Horatiu.

aveti cuvantul, domnul selectioner!
« Last Edit: March 04, 2016, 01:43:32 AM by mihut »